Grammatica en spellingsfouten in WordPress controleren - DeLaatbusiness
leads chatbot

Grammatica en spellingsfouten in WordPress controleren

5 min


111
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een van de grootste klachten die we van WordPress-beginners over de berichteditor hebben gehoord, is dat deze geen spellingcontrole kan uitvoeren.

Dit is de reden waarom sommige gebruikers hun eerste concepten liever maken met desktop-apps zoals Microsoft Word, die standaard spelling- en grammaticacontrole-opties hebben. Sommige gebruikers zijn zelfs afhankelijk van de spellingcontrole van hun browser.

Door deze tools te gebruiken, kunt u echter nog steeds fouten missen tijdens het bewerken van artikelen in WordPress.

Voor degenen die foutbestendige artikelen willen maken, hebben we de oplossing speciaal voor u. In dit artikel laten we u zien hoe grammaticale en spellingsfouten in WordPress kunnen worden gecontroleerd.

Controleer Grammatica en spelfouten in WordPress

Grammatica- en spellingcontrole toevoegen in WordPress Post Editor

Er zijn veel WordPress-plug-ins en enkele online hulpmiddelen om uw schrijven te verbeteren. We hebben alle populaire grammaticacontroleoplossingen geprobeerd en uiteindelijk hebben we Grammatica gekozen als de beste optie voor ons team.

Grammatica is een AI-aangedreven schrijfhulpmiddel waarmee grammaticale en spelfouten bij het schrijven worden voorkomen. Het controleert automatisch de spelling en grammatica terwijl je schrijft en markeert de fouten, zodat je het kunt oplossen.

Het is een gratis tool met betaalde upgrade voor meer functies. Met de gratis versie kunt u kritische grammatica, interpunctie en spelfouten oplossen. Premium-editie wordt geleverd met geavanceerde grammatica-, zinsstructuur- en stijlfuncties om uw schrijfvaardigheid verder te verbeteren. De premiumversie heeft ook een plagiaatdetector die meer dan 16 miljard webpagina’s controleert.

Installeer de Grammatic Extension op uw webbrowser

De eenvoudigste manier om Grammaticaal te gebruiken met WordPress is door hun browserextensie te installeren . Het heeft een gratis browserextensie voor alle belangrijke webbrowsers.

Het beste deel van het gebruik van de Grammarly-browserextensie is dat deze op alle websites werkt. U kunt onmiddellijk proeflezen voor uw e-mails, berichten op sociale media, Google Docs, Slack en meer.

U kunt de extensie installeren door naar de officiële Grammarly-website te gaan . Het detecteert automatisch uw browser en toont u een knop om de extensie toe te voegen.

Grammare Browser-extensie toevoegen aan Chrome

U kunt op de knop klikken om aan de slag te gaan en de instructies op het scherm volgen.

Wanneer het proces is voltooid, ziet u het pictogram Grammatica toegevoegd aan uw browser. Als u op het pictogram klikt, verschijnt er een kleine pop-up met de knop ‘Aanmelden’. Klik op de knop om het installatieproces te starten.

Grammatica-extensie op Chrome - Aanmelden

Nu wordt er een nieuw tabblad geopend in uw browser voor het maken van een Grammatica-account. U kunt zich aanmelden met een e-mailadres of door uw Facebook- of Google-account te gebruiken.

Voer het e-mailadres in om een ​​grammaticarekening te maken

Vervolgens moet u een nieuw wachtwoord en uw naam invoeren. Klik vervolgens op de knop ‘Aanmelden’ om door te gaan.

Meld je aan voor een grammaticarekening

Grammaticaal zal je vragen om te selecteren waarom je schrijft en welk niveau van schrijfvaardigheid je hebt. U kunt deze vragen beantwoorden of u kunt deze stap overslaan.

Personaliseer grammaticaal

Bij de volgende stap wordt u gevraagd een plan voor uw account te kiezen. U kunt beginnen met een gratis account of een premium abonnement kiezen.

Kies een grammaticaplan

Met het gratis plan kunt u kritische grammatica, basispunctuatie en spelfouten oplossen. Het premiumplan heeft geavanceerde grammaticacontrole, stijlsuggesties en andere premiumfuncties.

Als je de gratis versie kiest, ga je naar je Grammarly-accountpagina.

Grammatica-accountpagina

Maar als u de premiumeditie wilt gebruiken, moet u eerst het afrekenproces voltooien.

Nadat u het registratieproces hebt voltooid, zal uw Grammarly-browserextensie beginnen te werken in uw WordPress-berichteditor en elk ander tekstveld op internet.

Grammatica en spelfouten controleren in WordPress

Nu je de Grammarly-extensie met succes hebt toegevoegd aan je browser, krijgt hij schrijfsuggesties in de WordPress-berichteditor. Het werkt met beide, de nieuwe Gutenberg-blokeditor en de oude klassieke editor .

Open gewoon de WordPress-berichteditor en begin met schrijven. Grammarly zal in realtime beginnen met proeflezen en zal u op de hoogte brengen van spelfouten en grammaticale fouten.

Grammatica-suggesties voor een WordPress-bericht

Zoals in de bovenstaande schermafbeelding wordt getoond, ziet u een rode onderstreping voor kritieke schrijffouten, het aantal totale kritieke problemen en het pictogram Grammatica op elk tekstblok.

Klik eenvoudig op het onderstreepte woord om de voorgestelde correctie te zien.

Fix Writing Errors met Grammarly in WordPress

Als u de suggestie wilt accepteren, klikt u op het voorgestelde woord in groene kleur.

Als u wilt dat uw zin is zoals die is, kunt u op het pictogram ‘Negeren’ klikken naast pictogram verwijderen. Als u dit doet, wordt de suggestie van de grammatica verwijderd.

Onderaan ziet u de optie ‘Meer zien in grammatica’. Als je daarop klikt, wordt er een nieuw Grammatica-venster geopend waarin je alle andere Grammaticale suggesties voor je alinea kunt zien.

Grammaticaal venster in WordPress Post-editor

Zoals te zien is in de bovenstaande schermafbeelding, kunt u uw kritieke schrijfproblemen zien onderstreept met rode kleur en de geavanceerde problemen gemarkeerd met gele kleur.

Nu kunt u de suggesties bekijken door op het onderstreepte woord of de frase te klikken.

Nadat je alle suggesties voor Grammatica hebt gelezen, kun je op het pictogram ‘Terug naar bewerken’ klikken. Als u dit doet, keert u terug naar de WordPress-berichteditor met schrijffouten opgelost.

Terug naar bewerken in WordPress

Na het proeflezen van uw artikel kunt u nu doorgaan en uw wijzigingen opslaan.

Andere manieren om grammaticaal te gebruiken

De Grammarly-browserextensie maakt het eenvoudig om je grammatica, spelling en andere schrijffouten in de WordPress-editor op te lossen. Er zijn echter ook enkele andere manieren om Grammaticaal te gebruiken .

We zullen ze hier kort uitleggen.

1. Grammatica gebruiken als een webapplicatie

Grammarly heeft een eenvoudige webapplicatie die u kunt openen in uw webbrowser. Het biedt u een platform waar u een document kunt typen of uploaden.

Open Grammarly.com in uw browser en log in op uw account. U bereikt het dashboard van uw Grammarly-account. Vanaf hier kunt u een nieuw document maken of een document uploaden vanaf uw computer.

Voeg nieuw document toe in Grammarly Web-app

Met de Grammarly cloud-editor kunt u schrijven en proeflezen, net als met de browserextensie.

Controleer en corrigeer grammatica en spelfouten in de Grammarly Web-app

Als je klaar bent met bewerken, kun je het artikel kopiëren en in je WordPress-berichteditor plakken.

2. Grammaticaal gebruiken als een Microsoft Office-invoegtoepassing of een desktop-app

Als u liever in Microsoft Word schrijft, kunt u de Grammarly Microsoft Office-invoegtoepassing gebruiken en geweldige inhoud maken. Op dezelfde manier kunt u ook een desktop-app op uw computer installeren.

Grammatica Apps

U kunt zowel de Microsoft Office-invoegtoepassing als de desktop-app installeren vanuit uw Grammatic-webtoepassing. Na de installatie moet u zich aanmelden bij uw Grammarly-account en het vervolgens gebruiken net als bij andere platforms.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het controleren van WordPress-berichten op spelling- en grammaticafouten. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *