Hoe een forum toevoegen in WordPress met bbPress - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe een forum toevoegen in WordPress met bbPress

4 min


105
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bulletinboards en forums zijn goede oude betrouwbare hulpmiddelen om online communities te bouwen. Er zijn tal van open source forum-software die u op uw website kunt installeren.

 Als u echter een WordPress-site gebruikt, kan het integreren van een forum van derden met WordPress een puinhoop zijn. bbPress is het antwoord op dat probleem. In dit artikel laten we je zien hoe je een forum toevoegt in WordPress met bbPress.

Wat is bbPress?

bbPress is een forum software gebouwd op de WordPress manier. Het maakt gebruik van je bestaande WordPress-kern, waardoor het heel gemakkelijk is om een ​​forum toe te voegen in WordPress met bbPress. Het is uitbreidbaar, dus u kunt extra invoegtoepassingen toevoegen om de functionaliteit uit te breiden. bbPress is licht en sneller dan andere populaire open source forumsoftware.

Hoe bbPress te installeren

bbPress is beschikbaar als WordPress-plug-in. U kunt het installeren zoals u elke andere WordPress-plug-in zou installeren. Meld u aan bij uw WordPress-beheergebied en ga naar Plug-ins »Nieuw toevoegen . Zoeken naar bb Druk op en selecteer vervolgens bb Druk op Uit resultaten. Installeer en activeer de plug-in. Na activering ziet u het welkomstscherm voor bbPress.

bb Druk op de welkomstpagina

Een forum maken met bbPress in WordPress

Eenmaal geïnstalleerd, voegt bbPress menu-items Forums, Onderwerpen en Antwoorden toe aan uw WordPress-beheerder.

bbDruk op menu-items voor het menu

Klik op Forum »Nieuw forum . Hiermee gaat u naar een scherm dat lijkt op WordPress na het bewerken van berichten. Geef een titel op voor je forum en voer een kleine beschrijving in. Druk vervolgens op de knop Publiceren.

Een nieuw forum maken in bbpress

BbPress-forum weergeven in de voorkant van WordPress

Nu je een aantal forums hebt gemaakt, is het tijd om die forums aan de voorkant van je WordPress-website weer te geven. Maak een nieuwe WordPress-pagina. Geef deze pagina een titel, zoals Forum, Community, ondersteuningsforums, etc. Plak de volgende shortcode in uw pagina:

[bbp-forum-index]

Schakel opmerkingen en trackbacks op deze pagina uit en publiceer deze vervolgens.

Ga naar Uiterlijk »Menu’s en voeg deze pagina toe aan je navigatiemenu.

Wanneer een gebruiker nu op deze pagina klikt, wordt uw hoofdforumindex weergegeven.

Forumindexpagina in bbpress weergegeven in Twenty Twelve WordPress-thema

Integratie van bbPress met uw WordPress-thema

In de meeste gevallen wilt u waarschijnlijk uw forum openen voor nieuwe registraties. Om dat te doen, moet u uw website openen voor registraties.

Ga naar Instellingen »Algemeen , vink het vakje aan naast” Iedereen kan zich registreren “om registraties op uw website mogelijk te maken.

Uw bbpress-forum openen voor registraties

Nu uw website open staat voor registratie, is het eerste waar uw forumdeelnemers naar op zoek zijn een registratiepagina. Om dit te maken, maakt u eenvoudig een WordPress-pagina en geeft u deze een titel, bijvoorbeeld Registreren . Voeg shortcode toe [bbp-register]en publiceer de pagina.

Een andere pagina die uw gebruikers nodig zouden hebben, is de pagina voor het herstellen van het verloren wachtwoord. Maak een nieuwe WordPress-pagina, geef deze een titel, bijv . Wachtwoord verloren . Voeg deze shortcode toe aan de pagina [bbp-lost-pass]en publiceer de pagina.

bbPress wordt geleverd met een handvol widgets. Ga naar uiterlijk »Widgetsom die widgets te controleren. De belangrijkste widget die je nodig zou hebben, is de (bbPress) Login Widget . Versleep widget Widget naar uw zijbalk of een ander widgetgebied. Voer de URI (‘s) in voor de registratie en verloren wachtwoordpagina’s en sla de widget op.

bbDruk op widget-instellingen

Nu zal een inlogformulier met links naar registratie en verloren wachtwoord herstelpagina’s verschijnen in uw zijbalk. Aangemelde gebruikers zouden hun gebruikersnaam en een uitloglink zien in plaats van het formulier.

bbDruk op het aanmeldingsformulier in de zijbalk

Beheer van bbPress Forum-instellingen

In tegenstelling tot andere populaire forum software, heeft bbPress een zeer vereenvoudigde configuratiepagina. Ga naar Instellingen »Forums om de instellingen voor je bbPress-forums te beheren . Dit is de bbPress-instellingenpagina van waaruit u verschillende aspecten van uw forum kunt beheren.

bbDruk op de instellingenpagina forums

De eerste optie die u op de pagina Forums-instellingen zou zien, is “Disallow editing after”. Standaardoptie voor deze instelling is 5 minuten. Met deze instelling kunnen forumdeelnemers hun berichten na publicatie bewerken. Na deze tijd kunnen ze hun berichten niet meer bewerken. Een forum Keymaster of Moderator kan deze instelling echter overschrijden.

De tweede optie “Elke seconde gas geven” is in feite een maatregel ter bescherming tegen overstromingen van het forum. Hiermee kunt u bepalen na hoeveel tijd een nieuw bericht op het forum moet verschijnen.

Op de instellingenpagina kunt u forum en onderwerpslak configureren, evenals het aantal onderwerpen en berichten dat per pagina moet verschijnen. U kunt gebruikers ook toestaan ​​zich te abonneren op onderwerpen of onderwerpen toe te voegen als favorieten.

Gebruikersrollen in bbPress

bbPress wordt geleverd met vijf vooraf gedefinieerde rollen, elk met verschillende mogelijkheden.

1. Keymaster – De eigenaar van de website of de WordPress-beheerder krijgt automatisch de Keymaster-rol toegewezen bij de installatie van bbPress. Een Keymaster kan forums verwijderen en maken, kan berichten, onderwerpen, forums maken, bewerken en verwijderen.

2. Moderators – Gebruikers met moderator-gebruikersrol hebben toegang tot beheertools, die ze kunnen gebruiken om forums, onderwerpen en berichten te modereren.

bbpress moderator tools

3. Deelnemers – Dit is de standaard gebruikersrol, deelnemers kunnen hun eigen onderwerpen en berichten maken en bewerken, ze kunnen favoriet zijn en zich abonneren op onderwerpen.

4. Toeschouwers : toeschouwers hebben alleen-lezen toegang tot openbare forums, onderwerpen en berichten.

5. Geblokkeerd – Wanneer een gebruiker geblokkeerd is, zijn al zijn mogelijkheden geblokkeerd. Ze kunnen nog steeds openbare, zichtbare onderwerpen en berichten lezen, maar kunnen niet deelnemen aan de forums.

Zo eenvoudig is het om een ​​forum in WordPress te maken met bbPress. Natuurlijk kunt u andere functionaliteit toevoegen door meer dan 100 verschillende bbPress-plug-ins te gebruiken .

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u een forum kunt toevoegen in WordPress en hoe u bbPress kunt installeren en configureren. Als u vragen heeft, tips voor beste praktijken voor het werken met bbPress of een andere feedback, laat dan hieronder een reactie achter.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *