Hoe een site van WordPress Multisite naar enkele installatie te verplaatsen - DeLaatbusiness

Hoe een site van WordPress Multisite naar enkele installatie te verplaatsen

3 min


132
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Probeert u uw WordPress multisite-netwerk op te splitsen in individuele WordPress-websites? Het verplaatsen van een single naar zijn eigen domein is een uitdaging die veel multisite-beheerders tegenkomen. Hoewel het runnen van een multisite-netwerk zijn eigen voordelen heeft, kan een enkele site soms het netwerk ontgroeien en zijn eigen ruimte nodig hebben. 

In dit artikel laten we u zien hoe u een website van WordPress multisite-netwerk naar een eigen enkele installatie van WordPress verplaatst.

Belangrijk: aangezien u ernstige wijzigingen in uw site gaat aanbrengen, is het noodzakelijk om een volledige WordPress-back-up te maken voordat u iets anders doet.

Stap 1: Een enkele site exporteren in WordPress Multisite Network

De ingebouwde import- en exportfunctie voor WordPress werkt op dezelfde manier in multisite als bij een installatie op één site. We zullen de standaardhulpmiddelen gebruiken om de gegevens van een site op een WordPress multisite-netwerk te exporteren.

Eerst moet u zich aanmelden op het dashboard van de afzonderlijke site die u wilt verplaatsen en vervolgens op Extra »Exporteren klikken . Vervolgens wilt u ervoor zorgen dat alle inhoud is aangevinkt en klik op de knop Exportbestand downloaden .

Een enkele site exporteren uit een WordPress multisite-netwerk

WordPress maakt nu een XML-bestand met al uw gegevens en stuurt het naar uw browser om te downloaden. Sla het bestand op uw computer op, want u hebt het later nodig.

Stap 2: WordPress installeren

Nu u de bestanden hebt geëxporteerd, moet u een afzonderlijke installatie van WordPress instellen. Hier is onze tutorial over hoe WordPress te installeren . Nadat u WordPress hebt geïnstalleerd en ingesteld, kunt u doorgaan met het importeren van uw kindsite.

Stap 3: Kindsite importeren naar nieuw domein

Meld u aan bij het WordPress-beheergebied op de nieuwe locatie waar u uw onderliggende site wilt verplaatsen en ga vervolgens naar Extra »Importeren . Op het importscherm toont WordPress u een aantal importopties.

Klik op WordPress om WordPress importeur te installeren

U moet op WordPress klikken, waarna een pop-up verschijnt om de plug-in WordPress Importer te installeren. Klik eenvoudig op de knop Nu installerenom de installatie te starten. Hierna moet u klikken op Activate Plugin & Run Importer .

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om het WordPress exportbestand dat u eerder hebt gedownload van WordPress multisite in stap 1 van deze tutorial te uploaden.

Uploadd WordPress exportbestand dat je eerder hebt gedownload

WordPress vraagt ​​nu of u ook gebruikers wilt importeren. Als u niets doet, zal WordPress alle gebruikers importeren, wat wordt aanbevolen als u geen auteurs wilt wijzigen.

U ziet ook de optie Bijlagen importeren en u wilt controleren of WordPress afbeeldingen van uw berichten en pagina’s kan downloaden (u hoeft zich geen zorgen te maken dat sommige of de meeste afbeeldingen worden overgeslagen) .U kunt ze achteraf apart importeren ).

WordPress zal nu beginnen met het importeren van uw inhoud. Dit duurt een paar minuten, afhankelijk van de hoeveelheid inhoud die je hebt. Zodra dit is voltooid, ziet u de melding ‘Alles gedaan, Veel plezier’ .

Dat is alles. U hebt gegevens van een multisite-netwerkkindsite geïmporteerd naar een afzonderlijke installatie van WordPress. Er zijn nog een paar dingen over om te doen.

Stap 4: Omleiding instellen

Als u aangepaste domeinen gebruikt voor elke site in uw WordPress multisite-netwerk, hoeft u geen omleiding in te stellen.

Als u echter subdomeinen of directorystructuur in uw WordPress-multisite gebruikt, moet u omleiding instellen, zodat gebruikers die naar uw oude URL’s komen worden omgeleid naar uw nieuwe site.

Zorg ervoor dat uw oude site op het multisite-netwerk en de site op nieuw domein beide dezelfde permalink-structuur gebruiken .

Omleiden van subdomein naar nieuw domein

Voor subdomeininstallaties moet u deze code gebruiken in het .htaccess-bestand van uw WordPress multisite.

1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^subdomain\.example\.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.example.net/$1 [L,R=301]

Deze code redirects bezoekers die naar een pagina op subdomain.example.comaan http://www.example.net. Het $1teken aan het einde van de bestemmings-URL zorgt ervoor dat uw gebruikers op dezelfde pagina terechtkomen als waarom ze vroegen.

Omleiden van map naar nieuw domein

Voor op mappen gebaseerde multisite-installaties moet u de volgende code in het .htaccess-bestand van uw WordPress multisite plakken.

1
2
3
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^childsite/(.*)$ http://example.net/$1 [R=301,L]

Deze code redirects gewoon elke gebruikers opkomen http://www.example.com/childsite/om http://example.net. De $ 1 zorgt ervoor dat uw gebruikers terechtkomen op exact dezelfde pagina of post die ze hebben aangevraagd.

Vergeet niet om childsite en example.net te vervangen door de naam van uw subsite en de nieuwe locatie.

U kunt ook de plug-in Safe Redirect Manager gebruiken om omleiding in te stellen als u de codemethode niet goed vindt.

Stap 5: Problemen met de migratie oplossen

Het verplaatsen van een site is geen routinetaak, dus het is waarschijnlijk dat u een aantal problemen tegenkomt. Maar maak je geen zorgen, er is een oplossing voor elk probleem dat je tegenkomt.

Als uw WordPress-exportbestand te groot is, kunt u het grote XML-bestand opsplitsen in kleinere stukjes.

Als uw afbeeldingen niet correct zijn geïmporteerd, kunt u proberen ze als externe afbeeldingen te importeren .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *