Hoe een Trello-achtige Kanban Board in WordPress toe te voegen - DeLaatbusiness
call to action voorbeelden

Hoe een Trello-achtige Kanban Board in WordPress toe te voegen

5 min


119
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je een Trello-achtig Kanban-bord toevoegen aan je WordPress-website? Het bijhouden van de projecten van uw team, het bewaken van de verkoopvoortgang en het contact houden met bestaande klanten kan een uitdaging zijn als u niet georganiseerd bent.

 In dit artikel zullen we vertellen hoe u uw workflows kunt stroomlijnen door een Trello-achtig Kanban-bord te maken in WordPress.

Trello-achtige Kanban-kaart WordPress

Wat is een Kanban-bord?

Een Kanban-bord is een hulpmiddel voor workflowvisualisatie waarmee u uw processen kunt optimaliseren en de voortgang van elke taak kunt volgen, ongeacht hoe complex ze zijn.

Eenvoudige Kanban-borden bestaan ​​uit drie kolommen met de naam Doen , Aan de gang en Gereed . Elke kolom vertegenwoordigt een andere fase in het workflowproces. U kunt afzonderlijke taken toevoegen aan de betreffende kolom.

Het individuele taakitem beweegt horizontaal over het bord terwijl elke fase wordt uitgevoerd totdat de kolom Klaar wordt bereikt. Hier eindigt de workflow en wordt het project als voltooid beschouwd.

Waarom een ​​Kanban-bord gebruiken in WordPress?

Er zijn verschillende redenen waarom u een Kanban-bord aan uw WordPress-website zou willen toevoegen. Ze bieden bijvoorbeeld een eenvoudige manier om workflows te organiseren , de productiviteit van teams te verhogen en een manier te creëren waarop mensen zich kunnen concentreren op wat er moet gebeuren en in welke volgorde.

Meer specifiek zou je kunnen overwegen om een ​​Kanban-bord te gebruiken in WordPress om de volgende redenen:

  • Project management. Als u met een team werkt en elk lid is verantwoordelijk voor afzonderlijke taken, helpt het gebruik van een Kanban-bord om die taken te organiseren en iedereen productief te houden. U kunt op elk moment visueel de status van elk project bekijken, in elke fase.
  • Verkoopdoelen bijhouden. Als u een bedrijf runt dat afhankelijk is van omzet, kunt u met een Kanban-bord slimmer werken, niet harder. U hoeft alleen individuele stappen te bepalen om nieuwe klanten aan te trekken, verkopen te verkopen en transacties te beveiligen. Vanaf daar kunt u uw verkoopteam zien presteren en zien waar verbeteringen nodig zijn.
  • Redactionele kalender. Het publiceren van consistente inhoud op uw WordPress-website is cruciaal voor het genereren van verkeer naar uw site, het aanspreken van bezoekers en het converteren van lezers in klanten. U kunt vooruit plannen met een Kanban-bord en taken toewijzen aan uw team, zodat de inhoud gereed is voor gebruik wanneer u deze nodig hebt.
  • CRM (Customer Relationship Management). Naast bestaande klantrelaties blijven, maar ook nieuwe relaties opbouwen, is het belangrijk dat elk bedrijf succesvol is. U kunt een Kanban-bord in WordPress toevoegen met taken die te maken hebben met het bereiken van oude klanten, het beantwoorden van vragen en zorgen van potentiële klanten en het genereren van meer leads die kunnen helpen extra omzet te sluiten en de omzet te verhogen.

Zoals je kunt zien, is het gebruik van een Kanban-bord voor je WordPress-website een geweldige manier om overal productiever te worden, ongeacht wat je einddoelen zijn.

Hoewel er verschillende Kanban- bordoplossingen van derden beschikbaar zijn, zoals Trello , Jira en Asana , geven sommige mensen er de voorkeur aan alles op hun WordPress-site te bewaren.

Het helpt de dingen gecentraliseerd te houden en bespaart geld op diensten van derden.

Als we dat gezegd hebben, laten we eens kijken hoe we een Trello-achtig Kanban-bord in WordPress kunnen maken.

Een Kanban-bord toevoegen in WordPress

Kanban-boards voor WordPress-plug-in

Het eerste dat u hoeft te doen is de Kanban Boards voor WordPress- plug-in installeren en activeren .

Bij activering wordt u gevraagd om te kiezen welk type Kanban-bord u wilt instellen.

Kanban-boards voor WordPress-plug-in - Kanban-bordtypes

U kunt kiezen uit Projectbeheer, redactiekalender, Tracking van opdrachtaanvragers, Verkooppijplijn, Basis en Aangepast. Elke optie heeft een eigen reeks statussen, die naar wens kunnen worden aangepast.

Nadat u heeft besloten welke u wilt gebruiken, selecteert u Instellen! . Voor dit voorbeeld gaan we de basiskanban-bordoptie gebruiken die de status heeft van Doen , Doen en Gereed .

Configureer uw algemene instellingen

Nadat je hebt gekozen welk vooraf ontworpen Kanban-bord je wilt gebruiken, moet je naar het tabblad Instellingen gaan om je plugin-instellingen te configureren.

Kanban Boards voor WordPress Plugin - Instellingen

Op het tabblad Algemeen heeft u de mogelijkheid om te bepalen in welke tijdseenheden gebruikers hun voortgang moeten bijhouden. We hebben bijvoorbeeld gekozen om uren te volgen.

Kanban Boards voor WordPress Plugin - Instellingen, Algemeen

In dit gedeelte zul je ook dingen bepalen zoals:

  • Of de tijdregistratie verborgen moet blijven
  • Als u taak-ID’s wilt weergeven
  • Als u wilt dat alle kolommen worden weergegeven
  • Of het standaard inlogscherm wel of niet wordt gebruikt

Kanban-boards voor WordPress-plug-in - Instellingen, Algemeen.2

Configureer uw gebruikersinstellingen

Op het tabblad Gebruikers definieert u eerst wie het Kanban-bord mag wijzigen. Bovendien moet u bepalen aan wie u nieuwe taken wilt toewijzen.

U kunt bijvoorbeeld taken toewijzen aan de gebruiker die de taak maakt, de eerste gebruiker die de taak verplaatst of één gebruiker. U hebt ook de mogelijkheid om aan niemand nieuwe taken toe te wijzen.

Kanban Boards voor WordPress Plugin - Instellingen, Gebruikers, Rechten

Eenmaal geconfigureerd, ga je gang en klik je op Bewaar je instellingen .

Als u een beetje naar beneden scrolt, ziet u de sectie voor het maken van nieuwe gebruikers. U kunt een gebruiker maken door informatie toe te voegen, zoals hun gebruikersnaam, e-mailadres en voor- en achternaam.

Kanban Boards voor WordPress Plugin - Instellingen, Gebruikers, Gebruiker toevoegen

Nadat u de informatie hebt ingevoerd, klikt u op de knop Een gebruiker toevoegen en deze wordt onmiddellijk toegevoegd aan uw Kanban-bord.

Configureer uw statusinstellingen

Vervolgens past u op het tabblad Statussen uw Kanban-bord aan op basis van kolomtitel, kleur, WIP en of u het automatisch archiveert.

Kanban Boards voor WordPress Plugin - Instellingen, Statussen

WIP of Work in Progress, is het toegewezen aantal taken in elke kolom op uw Kanban-bord. Door vooraf in te stellen hoeveel OHW’s u per kolom wilt toestaan, voorkomt u bottlenecking van werk in één kolom en blijft de workflow vloeiender.

Bijvoorbeeld, als je zou alleen als 3 nieuwe te doen taken die op een bepaald moment, dan zou je WIP’s die kolom te configureren te zijn 3. Tot een van die taken wordt verplaatst naar de volgende kolom op het Kanban bord, zal niemand zijn mag een To Do- taak toevoegen aan die kolom.

Kanban-boards voor WordPress-plug-in - Instellingen, statussen, WIP

Als je klaar bent, klik je op Bewaar je instellingen .

Configureer uw schattingsinstellingen

Ten slotte, op het tabblad Schattingen , bepaalt u de instelpunten die gebruikers mogen kiezen wanneer zij beslissen hoe lang een bepaalde taak zal duren.

De standaardinstellingen voor schattingen omvatten bijvoorbeeld 2 uur, 4 uur, 1 dag, 2 dagen en 4 dagen.

Kanban Boards voor WordPress Plugin - Instellingen, Schattingen

U kunt deze schattingen echter wijzigen in wat u maar wilt. U kunt ook een andere inschatting toevoegen door Voeg nog een schatting .

Houd er rekening mee dat alle schattingen die u definieert, in uw Kanban-bord worden weergegeven in de volgorde waarin ze zijn ingesteld.

Nadat u de nodige wijzigingen hebt aangebracht, klikt u op Instellingen opslaan .

Voeg taken toe aan uw Kanban-bord

Nadat alle instellingen van je plug-in zijn geconfigureerd, klik je op de knop Ga naar je bord .

Kanban Boards voor WordPress Plugin - My Kanban Board

Omdat je Kanban-bord gloednieuw is, ziet het er aanvankelijk erg leeg uit. Dat komt omdat je nodig hebt om de workflow te starten met het definiëren van taken in de To Do kolom.

Kanban Boards voor WordPress Plugin - Definieer een taak

U kunt ook inschatten hoelang elke taak de toegewezen gebruiker zal duren.

Kanban-boards voor WordPress-plug-in - Definieer een taak, schattingen

Vanaf dat punt kunnen teamleden die taken hebben toegewezen deze verplaatsen naar de juiste kolom met het label Doen , de tijd bijhouden die nodig is om de taken te voltooien en ten slotte deze naar de kolom Gereedverplaatsen , waarbij de taak als voltooid wordt aangegeven .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *