Hoe een veilingsite zoals eBay te bouwen met behulp van WordPress - DeLaatbusiness
Chatbots marketing

Hoe een veilingsite zoals eBay te bouwen met behulp van WordPress

5 min


122
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je een veilingsite zoals eBay bouwen met behulp van WordPress? Op een veilingwebsite kunnen gebruikers bieden op producten om ze te kopen. 

Hiermee kunt u de winst maximaliseren terwijl u unieke producten verkoopt. Wil je dat ik een veilingwebsite voor je bouw? klik dan hier

Wat heb je nodig om een ​​veilingsite te bouwen met behulp van WordPress?

Je hebt de volgende dingen nodig om je eigen veilingsite zoals eBay te maken met behulp van WordPress.

Ja, u kunt binnen 40 minuten uw eigen veilingsite starten en we zullen u stap voor stap door het hele proces begeleiden.

In deze zelfstudie behandelen we het volgende:

  • Hoe een domeinnaam gratis te krijgen
  • Hoe de beste website-hosting kiezen
  • Installeer WordPress en stel uw ecommerce-add-on in
  • Installeer en installeer veilingen addon
  • Veilingen toevoegen en beheren
  • Bronnen om WordPress te leren kennen en uw bedrijf te laten groeien

Dat gezegd hebbende, laten we beginnen.

Stap 1. De juiste instelling

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u het juiste websiteplatform gebruikt en aangezien u dit artikel leest, maakt u niet de fout die anderen doen.

Er zijn twee soorten WordPress-software, dus het is gemakkelijk voor beginners om in de war te raken. Ten eerste is er WordPress.com, een hostingplatform, en dan hebt u WordPress.org ook wel bekend als zelf gehoste WordPress.

We raden aan om WordPress.org te gebruiken omdat het u toegang geeft tot alle WordPress-functies vanuit de doos. Vergelijk voor vergelijking het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org .

Ten eerste hebt u een domeinnaam en een webhostingaccount nodig. Maar je kunt je niet aanmelden bij zomaar een webhostingbedrijf. U hebt een hostingprovider nodig die gespecialiseerd is in WooCommerce hosting, omdat dit de software is die u zult gebruiken als uw e-commerce platform.

Meestal kost een domeinnaam $ 14,99 per jaar, Bij bluehost kun je voor maar 3,95 per maand hosting krijgen en een gratis SSL certificaat

Kortom, u kunt aan de slag voor $ 3,95 / maand.

Nadat u de hosting hebt gekocht, volgt u onze stapsgewijze zelfstudie over het starten van een online winkel voor complete installatie-instructies.

U zou nu een WordPress-website hebben waarop WooCommerce is geïnstalleerd. WooCommerce staat standaard niet toe dat u producten voor veiling op uw website toevoegt.

Laten we dit veranderen door een veilingen-add-on voor WooCommerce te installeren.

Stap 2. Verander uw e-commerce winkel in een veilingsite

Eerst moet u de YITH WooCommerce Veilingen– plugin installeren en activeren . 

YITH WooCommerce Auctions is een betaalde plug-in en een enkele sitelicentie kost 81 euro. Dit geeft u toegang tot de plug-in downloads, documentatie en 1 jaar ondersteuning en updates.

Na activering moet u de YITH Plugins »License Activation- pagina bezoeken om uw licentiesleutel in te voeren. U vindt deze informatie onder uw account op de website van de plug-in.

Voer de plug-in licentiesleutel van WordPress-veilingen in

Vervolgens moet je naar de pagina YITH Plugins »Veilingen gaan om plugin-instellingen te configureren.

Veilinginstellingen

De standaardinstellingen werken voor de meeste websites, maar u kunt ze desgewenst nog steeds bekijken en aanpassen.

Stap 3. Een veilingitem toevoegen

YITH WooCommerce Auctions maakt het super gemakkelijk voor u om een ​​item voor de veiling toe te voegen met behulp van de ingebouwde WooCommerce-producten.

Voeg eenvoudig uw veilingitem toe als een nieuw WooCommerce-product door naar Producten »Nieuwe pagina toevoegen te gaan.

Een nieuw veilingitem toevoegen als een product

Op deze pagina moet u de details van uw veilingitem invoeren, zoals u een product zou toevoegen. Vul daarna de titel in, voeg details toe en upload foto’s.

Onder de editor moet u ‘Veiling’ naast de optie Productgegevens selecteren en ziet u de instellingen voor het veilingitem.

Veilingitems instellingen

Vanaf hier kunt u een startprijs, een opbod, een minimum ophogingsbedrag, een minimumverkoopprijs en een koopprijs instellen.

Hierna moet u de veilingdata en -tijd selecteren. U kunt ook een overwerk toevoegen voor de veiling om een ​​respijtperiode aan te bieden nadat de veiling is afgelopen.

Als u tevreden bent met de instellingen, klikt u op de knop Publiceren om uw wijzigingen op te slaan.

Uw veiling verschijnt nu op uw WooCommerce-winkelpagina. Veilingitems op de winkelpagina worden gemarkeerd met een pictogram.

veilingitem weergegeven op uw website

U kunt de veilingplug-in gebruiken om veilingsitems samen met andere WooCommerce-producten met een vaste prijs toe te voegen.

U kunt ook een afzonderlijke pagina maken om alleen de producten te vermelden die beschikbaar zijn voor de veiling. Maak eenvoudig een nieuwe WordPress-pagina en voeg de volgende shortcode toe .

[Yith_auction_products]

Vergeet niet om de pagina te publiceren om deze op uw website te laten verschijnen.

Een veilingproductenpagina maken

Stap 4. Uw veilingen beheren

Je kunt op elk gewenst moment veilingitems toevoegen en ze zullen meteen op je website verschijnen. De veiling begint echter pas op de starttijd van de veiling.

Hiermee kunt u artikelen weg publiceren voordat de veiling begint en deze tijd gebruiken om artikelen te promoten. Zodra de veiling begint, kunnen geregistreerde gebruikers op een item bieden.

Veilingweergave

De plug-in toont een veilingtimer naast het item. Gebruikers kunnen het huidige hoogste bod zien en hun eigen biedingen toevoegen.

Eerdere biedingen worden hieronder weergegeven met gebruikersnamen die gedeeltelijk versleuteld zijn.

Veilingbiedingen

U hebt de mogelijkheid om op elk moment een bod te verwijderen. Bewerk gewoon het veilingproduct en u ziet alle biedingen onderaan de productpagina.

Verwijder individuele biedingen

De veiling eindigt afhankelijk van de individuele veilinginstellingen van elk item.

Als de veilingtijd eindigt, wordt de prijs van de hoogste bieder geaccepteerd. Als een gebruiker besluit om de Nu kopen-prijs aan te bieden, eindigt de veiling en kunnen ze het product aan hun winkelwagentje toevoegen.

Veilingwinnaar

Alle gebruikers die hebben deelgenomen aan de veiling ontvangen een e-mailmelding voor elk nieuw bod, veilingtijd, veilingseind, enz. De laatste e-mail wordt verzonden aan de veilingwinnaar en laat hen weten dat ze hun betaling nu kunnen uitvoeren.

Stap 5. Toestaan ​​dat andere gebruikers veilingsitems toevoegen

Als u wilt dat andere gebruikers hun eigen producten kunnen toevoegen voor de veiling, dan kunt u dat ook doen. De plug-in YITH WooCommerce Auctions staat gebruikers echter niet toe om hun eigen veilingitems toe te voegen.

WooCommerce neemt standaard aan dat u de enige verkoper op uw website bent en alleen u kunt nieuwe producten toevoegen. Om dit te veranderen, moet u uw WooCommerce-platform een ​​marktplaats met meerdere leveranciers maken..

multi-vendor-instellingen

Zodra u uw website als een online marktplaats hebt opgezet, kunnen andere gebruikers een verkoper op uw website aanvragen en worden. Nadat u hun aanvraag hebt goedgekeurd, kunnen ze nieuwe producten voor de veiling toevoegen. U kunt vervolgens hun veilingen goedkeuren en deze wordt live op uw site.

Zodra de veiling voorbij is en de winnende bieder zijn betaling heeft gedaan, krijgt u uw commissie uit het winnende bod.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *