Hoe kan ik een Bitcoin Doneren-knop toevoegen in WordPress met behulp van BitPay - DeLaatbusiness
leads chatbot

Hoe kan ik een Bitcoin Doneren-knop toevoegen in WordPress met behulp van BitPay

4 min


137
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bitcoin is in snel tempo een populaire manier aan het worden om online betalingen te accepteren . Het is snel, digitaal en kostenbesparend. Vanwege de enorme toename van de Bitcoin-waarde heeft het de aandacht getrokken van reguliere media.

 Een van onze gebruikers vroeg ons hoe ze Bitcoin-betalingen op hun WordPress-site kunnen accepteren.

 In dit artikel laten we u zien hoe u een bitcoin-donatieknop kunt toevoegen in WordPress met BitPay. Deze knop kan naast uw PayPal-donatieknop worden vervangen of vervangen door uw bezoekers een alternatieve manier te bieden om betalingen uit te voeren en u geld te besparen op transacties.

Een demo van Bitcoin-donatieknop

Wat is BitCoin en BitPay?

BitCoin is een peer-to-peer, digitale valuta die in 2009 werd geïntroduceerd als Open Source- software. Het is volledig digitaal, wat betekent dat het online wordt opgeslagen en uitgewisseld. Dit betekent echter niet dat u het niet in papieren valuta van uw keuze kunt laten inwisselen. Het wordt peer-to-peer-valuta genoemd omdat er geen regelgevende instantie of bank bij de valutawissel is betrokken. Op het moment dat dit artikel werd geschreven, waardeerde 1 Bitcoin $ 644 USD.

BitPay is een elektronisch betalingsverwerkingssysteem voor de Bitcoin-valuta. Hiermee kunnen verkopers eenvoudig betalingen in Bitcoins accepteren en verwerken. Denk aan Bitcoin als US-dollar en Bitpay als Mastercard, Visa of PayPal. Wanneer een gebruiker je betaalt in Bitcoins, kun je die Bitcoins in je portemonnee krijgen of ze laten inwisselen in je lokale valuta en overboeken naar je bankrekening.

Aan de slag met Bitcoins

Met BitPay kunt u uw Bitcoin-betalingen in uw lokale valuta ontvangen. Maar als u uw betalingen in Bitcoins wilt ontvangen, heeft u een Wallet nodig. Een Bitcoin-portemonnee is een software die op uw computer is geïnstalleerd en waarin u uw digitale valuta opslaat.

Er zijn een aantal opties beschikbaar voor desktop-, mobiele en webservices. We raden aan Blockchain.info te gebruiken, dit biedt een eenvoudige webgebaseerde app die op elk apparaat werkt.

Blockchain.info een webgebaseerde Bitcoin-portemonnee

Zodra u uw portemonnee hebt aangemaakt, kunt u betalingen in Bitcoins van Bitpay in uw portemonnee ontvangen.

Een Bitcoin Doneren-knop toevoegen met BitPay

Het eerste wat u hoeft te doen is aanmelden voor een gratis account op BitPay . Na de aanmelding wordt uw aanvraag binnen enkele uren beoordeeld en goedgekeurd. U ontvangt per e-mail een goedkeuringskennisgeving. Na goedkeuring moet je de BitPay-website opnieuw bezoeken en je wachtwoord instellen samen met andere accountgegevens.

Op uw BitPay-dashboard moet u klikken op Bitcoins accepteren in het bovenste menu. Er wordt een pagina geopend met verschillende oplossingen, maar u moet op eCommerce klikken .

Accepteer Bitcoin - eCommerce

Op het eCommerce-betalingsscherm krijgt u een aantal opties te zien. U moet klikken op de knop Giften accepteren .

Accepteer donaties

Het volgende scherm toont opties om de instellingen van de donatieknop te configureren. De eerste optie is om te beslissen of u wilt dat de donoren het bedrag invoeren, of dat u een vast bedrag wilt doneren. Als u ‘Donor Chosen Amount’ kiest, verschijnt uw Bitcoin-donatieknop met een formulier dat de donors moeten invullen om te doneren.

Als u het bedrag van de vaste donatie kiest, geeft de instellingenpagina van de donatieknop extra velden weer. U kunt het vaste bedrag voor de donaties invoeren, valuta kiezen en een beschrijving toevoegen.

Een donatieknop genereren op BitPay

Onder de instellingen voor betalingsmeldingen kunt u de URL van een pagina op uw WordPress-site invoeren, waar gebruikers worden omgeleid nadat ze de betaling hebben uitgevoerd. Meestal is deze pagina een bedankpagina die u kunt maken in uw WordPress. 

U kunt ook een e-mailadres toevoegen waarop u op de hoogte wilt worden gesteld wanneer een gebruiker een donatie doet.

Als u klaar bent met het instellen van uw Bitcoin-donatieknop, moet u op de knop Genereren klikken. Hiermee genereert u uw Bitcoin-donatieknopcode met keuze uit drie knopgroottes. U kunt kiezen uit een kleine, middelgrote of grote knop door erop te klikken.

Kies de Bitcoin-donatieknopgrootte

Daarna moet je de weergegeven code kopiëren en in een teksteditor zoals Notepad plakken, omdat je deze code in de volgende stap nodig hebt.

Bitcoin weergeven Doneerknop in uw WordPress Berichten of pagina’s

De code die wordt gegenereerd door BitPay is een HTML-formulier en als u deze invoegt in uw blogbericht, is de kans groot dat deze niet goed wordt afgehandeld door de WordPress-berichteditor wanneer deze de content zuivert. Dit is waarom u een shortcode moet maken om de knop toe te voegen aan uw berichten, pagina’s of widgets. Om dit te doen, kopieert en plakt u deze code in het functie.php- bestand van uw thema of in een sitespecifieke plug-in .

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
function wpb_bitpay_donate() {
ob_start();
?>
<!--Bitpay Form Code-->
<?php
return ob_get_clean();
}
add_shortcode('bitpaydonate', 'wpb_bitpay_donate');

Om de donatieknop weer te geven, hoeft u alleen [bitpaydonate]shortcode toe te voegen aan uw bericht, pagina’s of widgets .

That’s all. You can now receive Bitcoin donations. You can keep them as Bitcoins in your wallet, or get them converted into your local currency and deposited into your bank account using BitPay. If you are keeping your Bitcoins in your wallet, then make sure that you understand the risks and always backup your wallet.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *