Hoe maak ik een Net Promoter Score® (NPS) Enquête in WordPress - DeLaatbusiness
positionering bekende merken

Hoe maak ik een Net Promoter Score® (NPS) Enquête in WordPress

6 min


121
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een Net Promoter Score (NPS) -enquête maken in WordPress? Net Promotor Score is een populaire methode om klantenloyaliteit te meten, zodat u uw merkimago kunt verbeteren.

 In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een Net Promoter Score®-enquête in WordPress kunt maken en hoe u deze op de juiste manier kunt gebruiken om uw bedrijf te verbeteren.

Het maken van een Net Promotor Score-onderzoek in WordPress

Wat is de Net Promotor Score?

Net Promoter Score is een managementtool die bedrijven helpt klantloyaliteit te meten. Het idee werd voor het eerst geïntroduceerd in 2003 en sindsdien heeft meer dan twee derde van de Fortune 1000-bedrijven het overgenomen.

Hier is hoe het werkt.

Het is gebaseerd op een enkele vraag: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat u ons bedrijf / product / dienst zou aanbevelen aan een vriend of collega?’ .

Het antwoord wordt gegeven op een schaal van 0 tot 10.

Klanten die reageren met een score van 9 of 10 worden ‘Promoters’ genoemd. Dit zijn de meest loyale klanten van uw merk en zullen hoogstwaarschijnlijk opnieuw aankopen doen en uw bedrijf aanbevelen aan anderen.

Gebruikers die antwoorden met een score tussen 0-6 worden beschouwd als ‘Detractors’. Dit zijn de klanten die niet tevreden zijn met uw bedrijf en die het minst geneigd zijn om uw bedrijf aan te schaffen of aan te bevelen.

Klanten die reageren met een score van 7 of 8 worden ‘Passives’ genoemd. Ze kunnen promotors of tegenstanders zijn en het is minder waarschijnlijk dat ze uw bedrijf en producten actief aanbevelen aan hun vrienden of collega’s.

Uw uiteindelijke NPS-score wordt berekend door het percentage schadelijke factoren af ​​te trekken van het percentage promoters. De totaalscore varieert van -100 tot 100.

A-100 score betekent dat alle klanten lasterlijk zijn en een volledige 100 score betekent dat alle klanten die deelnamen aan de enquête promotors waren. Normaal gesproken wordt een score van positieve getallen (0-40) als goed beschouwd, en een score van 50 of hoger wordt als uitstekend beschouwd.

Vanwege de populariteit van NPS-enquêtes onder bedrijven, zijn er tal van zeer dure enquêtetools die u honderden dollars per maand in rekening zullen brengen. Deze oplossingen zijn niet erg betaalbaar voor kleine bedrijven.

Gelukkig kunt u een WordPress-onderzoeksplug-in van WPForms gebruiken,waarmee u krachtige NPS-enquêtes kunt maken tegen een fractie van de kosten.

Laten we eens kijken hoe u een Net Promotor Score-enquête kunt maken in WordPress.

Een Net Promotor Score (NPS) Enquête maken in WordPress

Het eerste wat u hoeft te doen is de WPForms- plug-in installeren en activeren . \\

WPForms is een betaalde plug-in en u hebt ten minste hun Pro-plan nodig om toegang te krijgen tot de enquêtes-add-on die in deze zelfstudie wordt gebruikt.

Na activering moet je de WPForms »Instellingen- pagina bezoeken om je licentiesleutel in te voeren. U vindt deze informatie onder uw accountgebied op de WPForms-website.

WPForms-licentie

Nadat u uw licentiesleutel hebt ingevoerd, bezoekt u de pagina »Add-ons van WPForms en zoekt u naar ‘Enquêtes enquêtes en peilingen’. Ga je gang en klik op de knop ‘Add Add’.

Installeer enquêtes addon

WPForms zal nu de add-on installeren. Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Activeren’ om de add-on te gebruiken.

U bent nu klaar om uw eerste Net Promoter Score enquêteformulier te maken.

Ga naar WPForms »Nieuwe pagina toevoegen om een ​​nieuw formulier te maken. Eerst moet u een titel voor uw formulier opgeven en vervolgens ‘Enquêteformulier’ uit de onderstaande sjablonen selecteren.

Maak een nieuw enquêteformulier

WPForms laadt nu de interface voor het maken van formulieren met enkele typische enquêteformuliervelden. Dit is een drag-and-drop vormbuilder waarmee u eenvoudig kunt klikken en klikken om bestaande formuliervelden te bewerken of nieuwe velden uit de linkerkolom toe te voegen.

Verwijder alle formuliervelden

Net Promoter Score-enquête heeft meestal slechts één vraag, wat betekent dat we niet al deze velden nodig hebben. Ga met uw muis naar elk veld en klik vervolgens op de knop Verwijderen om ze te verwijderen.

Nadat u alle velden heeft verwijderd, klikt u op het veld ‘Net Promotor Score’ onder de linkerkolom om het in uw formulier toe te voegen.

Veld Net Promoter Score toevoegen

Uw Net Promoter Score-enquêteformulier is nu bijna klaar. Gewoon de score behalen is niet erg nuttig omdat je niet weet waarom deze klanten ongelukkig of blij zijn.

Laten we enkele slimme conditionele velden aan het formulier toevoegen om meer nuttige feedback van gebruikers te krijgen.

Voorwaardelijke logica toevoegen aan net Promotor Score Enquêteformulier

WPForms wordt geleverd met een slimme conditionele logische functie waarmee u formuliervelden kunt weergeven of verbergen op basis van de antwoorden van gebruikers op eerdere formuliervelden.

U kunt die functie gebruiken om gebruikers om meer feedback te vragen op basis van hun antwoord. U kunt bijvoorbeeld gebruikers die een score kiezen tussen 0-6 vragen om u nog een kans te geven om dingen recht te zetten. 

Deze klanten zijn niet tevreden en door hen te vragen om een ​​kans om dingen recht te zetten, kunt u uw relatie met deze klanten verbeteren.

Op dezelfde manier kunt u gebruikers ook vragen een score tussen 9 en 10 te geven om een ​​testimonial achter te laten en hun toestemming te vragen om deze op uw website te delen. Dit zijn uw meest loyale klanten en hun testimonials kunnen u helpen bij het toevoegen van sociaal bewijs aan uw website.

Laten we deze voorwaardelijke velden toevoegen aan uw NPS-enquête-formulier.

Klik eerst op het veld ‘Alineatekst’ onder de linkerkolom om het in uw formulier toe te voegen. Klik daarna op het formulierveld om het label te bewerken.

Voeg het tekstveld van de alinea toe en bewerk het label

We willen dit veld alleen tonen aan gebruikers die reageren met een score tussen 0 en 6. Hiertoe zullen we voorwaardelijke logica aan dit formulierveld toevoegen.

Klik om het formulierveld te selecteren en klik vervolgens in de linkerkolom op het menu ‘Voorwaardelijke voorwaarden’. Klik nu op het selectievakje naast ‘Voorwaardelijke logica inschakelen’ optie.

Voorwaardelijke logica gebruiken om het feedbackveld te verbergen

WPForms geeft nu voorwaardelijke logische regels weer. We zullen regels toevoegen om dit veld te tonen als het veld ‘Net Promotor Score’ zich niettussen 8 en 10 bevindt.

U moet voor elke waarde een regel toevoegen. U moet ook een regel toevoegen om dit veld alleen te tonen als het enquête-veld niet leeg is .

U kunt ook het proces herhalen om een ​​ander alinea-tekstveld toe te voegen dat moet worden weergegeven wanneer gebruikers een score tussen 9 en 10 geven.

Voor degenen die een score van 7 of 8 geven, moet u een vergelijkbaar alinea-tekstveld hebben waarin u wordt gevraagd om hun beste suggestie om het product te verbeteren. Deze klanten zijn meestal blij met het totale product, maar hebben een of twee dingen nodig om ze in promoters te veranderen.

Het toevoegen van uw Net Promoter score-enquête in WordPress

WPForms maakt het super eenvoudig om formulieren toe te voegen aan elke post of pagina op uw website.

Maak gewoon een nieuwe pagina of bewerk een bestaande pagina. Klik in het bewerkingsscherm van de pagina op de knop ‘Formulier toevoegen’.

Voeg de knop Formulier toe

Dit zal een pop-up weergeven waarin u het enquêteformulier dat u eerder hebt gemaakt, moet selecteren en op de knop ‘Formulier toevoegen’ klikt.

Selecteer enquêteformulier

WPForms voegt nu de vereiste shortcode toe om het formulier weer te geven in het bewerkingsgebied van uw pagina. U kunt nu uw wijzigingen opslaan en uw website bezoeken om het formulier in actie te zien.

Net Promoter Score enquête preview

Wanneer een gebruiker een score kiest tussen 0 en 6, zien ze nu een ander formulierveld waarin om hun feedback wordt gevraagd.

NPS-enquêteformulier met feedbackveld

De resultaten van uw netto promotorscores bekijken

Nadat uw formulier live WPForms is, begint u met het berekenen van uw Net Promoter Score op basis van enquêteresultaten. U kunt de NPS-enquêtekoppeling naar uw klanten verzenden met behulp van een e-mailmarketingservice om hen aan te moedigen deze in te vullen.

Nadat een paar gebruikers het formulier hebben ingevuld, kunt u doorgaan en uw score controleren.

Ga hiervoor naar de pagina WPForms »Alle formulieren . Klik op de link ‘Survey resultaat’ onder uw Net Promoter Enquête formulier.

Net Promotor Score enquêteresultaten

WPForms geeft nu uw totale Net Promoter Score weer, samen met het aantal promoters, tegenstanders en passives. Het zal ook de resultaten opsplitsen in prachtige grafieken, balken en grafieken.

U kunt de feedback van gebruikers gebruiken om uw product te verbeteren, nieuwe functies toe te voegen, maar ook om ongelukkige klanten te ondersteunen en hen te veranderen in loyale merkevangelisten.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *