Hoe maak je een enquête in WordPress (met mooie rapporten) - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

Hoe maak je een enquête in WordPress (met mooie rapporten)

5 min


116
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een enquête maken in WordPress? Enquêtes helpen u waardevolle informatie te verzamelen, zodat u gegevensbeslissingen kunt nemen. In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een enquête kunt maken in WordPress en prachtige rapporten kunt genereren.

Enquêteplugin voor WordPress

De beste enquêtetool kiezen voor WordPress

Er zijn veel online services waarmee u enquêteformulieren kunt maken en deze kunt insluiten in WordPress. Het nadeel van deze formulieren is dat de gegevens worden opgeslagen op servers van derden en dat je beperkte aanpassingsmogelijkheden hebt.

Sommige van deze formulieren zijn ook beperkt tot het aantal antwoorden dat u kunt verzamelen. Je moet extra betalen om meer reacties te krijgen en meestal hebben deze services hoge maandelijkse kosten.

Zou het niet fijn zijn als u enquêtes op uw eigen website zou kunnen uitvoeren zonder te vertrouwen op diensten van derden?

Dit is waar WPForms in komt. Het is de beste plug- in voor WordPress-formulierbouwer in de markt.

Ze hebben onlangs een krachtige nieuwe WordPress-enquête en polls-add-onaangekondigd die u kunt gebruiken om eenvoudig enquêteformulieren op uw website te maken.

Met de enquête-functie WPForms krijgt u het volgende:

  • Krachtige drag-and-drop vormbuilder om enquêtes te maken
  • Slimme onderzoeksvelden zoals Rating, Likert Scale en meer
  • Voorwaardelijke logica om enquête-velden te personaliseren op basis van gebruikersinvoer
  • Interactieve onderzoeksrapporten met staven, grafieken, grafieken en tabellen
  • Mogelijkheid om enquêtegrafieken als JPEG, PDF of afdrukformaten te exporteren
  • Exporteer enquêteresultaten als CSV om elders te gebruiken

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar hoe u gemakkelijk een enquête kunt maken en toevoegen op uw WordPress-website.

Openbaarmaking: WPForms is gemaakt door hetzelfde team achter WPBeginner. Het is een van onze premium WordPress-plug-ins .

Een enquête maken in WordPress

Het eerste wat u hoeft te doen is de WPForms- plug-in installeren en activeren . 

WPForms-enquêtes en opiniepeilingen toevoegen maken deel uit van hun Pro-plan. 

Zodra de plug-in is geactiveerd, moet u naar de pagina WPForms »Instellingen gaan om uw licentiesleutels in te voeren. U vindt deze informatie onder uw account op de WPForms-website.

WPForms-licentie

Vervolgens moet u de pagina WPForms »Add-ons bezoeken en omlaag scrollen naar de enquête Enquêtes en enquêtes. Ga je gang en klik op de knop Install addon om de survey-addon te installeren. Eenmaal geïnstalleerd, moet u op de knop ‘Activeren’ klikken om de add-on te gebruiken.

Installeer enquête en polls addon

Nu bent u klaar om een ​​enquêteformulier te maken.

Je moet WPForms bezoeken »Nieuwe pagina toevoegen om een ​​nieuw formulier te maken. Hiermee wordt de WPForms ‘drag and drop form builder-interface’ gestart.

Maak een vragenformulier

Eerst moet u een titel voor uw enquêteformulier opgeven en vervolgens op de sjabloon Survey Form klikken.

Hiermee wordt een voorbeeldformulier voor feedback van klanten geladen met verschillende velden die al aan het formulier zijn toegevoegd.

Enquêteformuliersjabloon

U kunt gewoon wijzen en klikken om elk veld te bewerken, ze opnieuw in te delen met slepen en neerzetten, of ze van het formulier verwijderen. U kunt ook nieuwe formuliervelden toevoegen vanuit de linkerkolom.

WPForms ondersteunt alle veelgebruikte formuliervelden, waaronder dropdown, keuzerondjes, checkboxes, likert-schaal, tekstinvoer, beoordelingsschaal en nog veel meer. Dit maakt het super eenvoudig voor u om zeer interactieve enquêteformulieren te maken.

WPForms bevat ook voorwaardelijke logica, wat betekent dat u uw enquêtevragen kunt personaliseren op basis van gebruikersinvoer in een van de vorige velden.

Voorwaardelijke velden

Nadat u het formulier hebt gemaakt, klikt u op de knop Opslaan om uw formulierinstellingen op te slaan. U kunt nu op de knop Sluiten klikken om Formbuilder af te sluiten.

Het enquêteformulier toevoegen aan uw WordPress-website

WPForms maakt het heel eenvoudig om uw formulieren overal op uw website toe te voegen. U kunt eenvoudig uw enquêteformulier toevoegen in een WordPress-bericht, pagina, aangepast berichttype of uw zijbalk.

Om het enquêteformulier in een WordPress-bericht, -pagina of -posttype toe te voegen, moet je naar het berichtbewerkingsscherm gaan en op de knop ‘Formulier toevoegen’ klikken.

Voeg de knop Formulier toe

Dit zal een pop-up weergeven waarin u het enquêteformulier kunt selecteren dat u eerder hebt gemaakt en klik op de knop Formulier invoegen om verder te gaan.

U ziet nu dat de formulier shortcode is toegevoegd aan de berichteditor.

Als je klaar bent met het bewerken van het bericht, ga je gang en publiceer je het. U kunt uw website bezoeken om uw enquêteformulier live in actie te zien.

Voorbeeld van enquêteformulier

Met WPForms kunt u eenvoudig uw enquêteformulier toevoegen aan elk zijgebied van een zijbalk of widget. Ga gewoon naar de pagina Uiterlijk »Widgets in uw WordPress-beheergebied en sleep de WPForms-widget naar een zijbalk.

Enquête formulier widget

Selecteer in de widgetinstellingen het enquêteformulier dat u eerder hebt gemaakt en vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

U kunt nu uw website bezoeken om uw enquêteformulier in de zijbalk weer te geven.

Zijbalk enquête widget

Resultaten van enquêteformulieren bekijken

WPForms toont onderzoeksresultaten in prachtige grafieken en grafieken . U kunt enquêteresultaten ook afdrukken en exporteren om ze in uw favoriete spreadsheet-software te gebruiken.

Om uw enquêteresultaten te bekijken, moet u de pagina WPForms »Alle formulieren bezoeken en klikken op de link ‘Overzicht van enquêtes’ onder uw enquêteformulier.

Bekijk onderzoeksresultaten

Op de resultatenpagina ziet u uw enquêtereacties weergegeven in een interactief diagram en tabellen. U kunt antwoorden op een enkele vraag exporteren, evenals de gehele enquête.

Resultaten van de enquête

Bovenaan ziet u opties om over te schakelen naar verschillende grafiektypen en de exportoptie. U kunt individuele enquêteresultaten opslaan als JPEG-, PDF- en afdrukindelingen om ze eenvoudig te delen op presentatiedia’s, blogposts of sociale media.

Resultaat tabellen

Converteer elk formulier naar een enquête

Met WPForms kunt u elke vorm in een enquêteformulier maken en resultaten uit het verleden weergeven als een enquête. U kunt zelfs specifieke formuliervelden selecteren die u als enquête-velden wilt behandelen.

Dit is met name handig als u gegevens wilt verzamelen via andere formulieren zoals een contactformulier , gebruikersregistratie of aanmeldingsformulieren voor nieuwsbrieven.

Om een ​​bestaand WPForms-formulier in een enquête om te zetten, bewerkt u eenvoudig het formulier in WPForms en gaat u naar het gedeelte Instellingen »Enquêtes en enquêtes . U moet het vakje naast ‘Enquêtemelding inschakelen’ aanvinken en uw wijzigingen opslaan.

Schakel enquêterapportage in voor elke vorm in WPForms

Als u enquêterapportage voor een afzonderlijk formulierveld wilt inschakelen, bewerkt u het formulier en klikt u vervolgens op het veld dat u wilt inschakelen.

Klik in het gedeelte ‘Opties voor het veld’ aan uw linkerkant op Geavanceerde opties en vink ‘Enquêtemelding inschakelen’ aan.

Schakel enquêterapportage in voor elk formulierveld

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het maken en toevoegen van prachtige enquêteformulieren in WordPress. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *