Hoe voeg je een gratis live-chat toe in WordPress

5 min


106

Er zijn enkele prachtige live chat-opties beschikbaar voor WordPress. De meeste zijn echter betaald en de gratis zijn niet zo geweldig. Livechat kan worden gebruikt om vragen van klanten te beantwoorden, interactie te hebben met bezoekers, ondersteuning te bieden voor producten en diensten.

 In dit artikel laten we u zien hoe u gratis livechat kunt toevoegen in WordPress. We zullen kijken naar enkele oplossingen die gratis, betrouwbaar en efficiënt zijn.

1. Chatroom

We hebben eerder al geschreven over het maken van chatrooms in WordPress . Chat Room is een gratis WordPress plugin waarmee je chatrooms kunt maken in WordPress.

Een live chatroom in WordPress

Het eerste wat je hoeft te doen is de Chat Room plug-in installeren en activeren . Na activering voegt de plug-in een Chat Rooms-menupictogram toe aan uw WordPress admin-zijbalk. Als u hierop klikt, gaat u naar de chatruimtelijst. Klik op Nieuwe toevoegen om een ​​chatroom te maken.

Een nieuwe chatroom maken in WordPress

Voer eenvoudig een naam in voor uw chatroom en klik op de knop Publiceren. Om uw chatroom toegankelijk te maken voor gebruikers, moet u deze in het frontendmenu van uw site plaatsen. Ga naar uiterlijk »Menu’s , selecteer de kamer die u wilt toevoegen klik op ‘Toevoegen aan menu’ knop. Als u Chatrooms niet in menu’s ziet, klik dan op schermopties in de rechterbovenhoek van het scherm en controleer of chatrooms op het scherm worden weergegeven.

Voeg chatroom toe aan het navigatiemenu van de site

Uw chatroom is nu live en beschikbaar voor gebruikers. Hoewel chatroom een ​​geweldige plug-in is, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Allereerst kunnen alleen geregistreerde gebruikers op uw site deelnemen aan een chatroom. 

Uw chatroom is openbaar voor alle geregistreerde gebruikers en ze kunnen op elk moment in gesprekken stappen. Ten slotte heeft het directe PHP-bestandssysteemtoegang nodig, die mogelijk niet beschikbaar is in alle WordPress-hostingomgevingen . Het is echter netjes, eenvoudig en zonder logo van derden of advertenties.

2. Een Web IRC-client toevoegen in WordPress

Internet Relay-chat of IRC is een technologie uit de goede oude tijd van het internet. Net als e-mail wordt het nog steeds veel gebruikt. Er zijn veel IRC-clients beschikbaar voor verschillende platforms, waaronder internet. Met behulp van een webgebaseerde app kunt u IRC-chat toevoegen op uw WordPress-site.

Een web-IRC-client toevoegen in WordPress

Het eerste wat u hoeft te doen is naar de Widgets-pagina van KiwiIRC gaan en een widget voor uw website maken. In de server raden we aan Foonetic toe te voegen, bijvoorbeeld ‘irc.foonetic.net’ . Het is een gratis te gebruiken IRC-netwerk waar je je eigen kamer kunt creëren (we komen later bij dat gedeelte). Voer in het standaardkanaal de naam in van de chatroom die u op Foonetic wilt maken, bijvoorbeeld voor #wpbeginner. 

Voer alles in het bijnaamveld in, dit is een standaard bijnaam en KiwiIRC zal uw gebruikers toestaan ​​hun eigen bobbels te kiezen. Kies tenslotte een thema, in de bovenstaande screenshot gebruiken we een ontspannen thema.

Genereer een kiwiIRC web IRC client-widget voor uw WordPress-site

Klik op Code genereren knop en KiwiIRC zal u een stukje code laten zien. Kopieer deze code en ga naar je WordPress-site. Maak een nieuwe pagina en plak de code erin. Geef uw pagina een geschikte titel, bijvoorbeeld Live Chat. Publiceer uw pagina. Open de gepubliceerde pagina en u ziet KiwiIRC in actie.

Een IRC-kanaal en bijnaam registreren

Op IRC worden chatrooms kanalen genoemd en worden ze weergegeven met een # -teken. Op de meeste IRC-netwerken kun je een kanaal maken door het eenvoudig in te voeren. Met de /join #mynewchannelopdracht wordt een tijdelijke chatruimte voor u gemaakt waar u de tijdelijke operator bent.

 Als u echter uw eigen chatroom wilt gebruiken, moet u deze registreren bij het IRC-netwerk en hebt u ook een geregistreerde alias nodig. Gebruik deze opdracht om de bijnaam te registreren waarmee u momenteel verbonden bent.

/ nickserv register <wachtwoord> & ltemail_adres> 
Voorbeeld: /nickserv register SiU4N3tpo john@example.com

U ontvangt vervolgens een e-mail van uw Foonetic-netwerk met een verificatieopdracht. Kopieer eenvoudig de verificatieopdracht en voer deze in KiwiIRC in. Je nick is nu geregistreerd. Laten we uw chatroom of kanaal registreren zoals zij het noemen.

/ chanserv register # kanaalnaam 
Voorbeeld: /chanserv register #wpbeginner

Dit registreert je chatroom en een chanserv bot komt je kamer binnen. Je bent de eigenaar van de chatroom en wanneer je met dezelfde nick dezelfde chatroom binnenkomt, kun je mensen uit de room schoppen en verbieden, een onderwerp instellen en veel andere dingen doen. Meer hulp bij het gebruik van IRC is beschikbaar op de IRChelp- website.

Een Skype-statusknop toevoegen in WordPress

U kunt Skype niet integreren in uw website. U kunt echter een knop op uw WordPress-site integreren om uw Skype-contact te tonen en uw beschikbaarheid weer te geven. We hebben daar een gedetailleerde tutorial over geschreven en zien hoe Skype Contact en Skype Status in WordPresskunnen worden getoond .

Stap 1. Allereerst moet u de Neat Skype Status- plug-in installeren en activeren . Ga bij activering naar Instellingen »Nette Skype-status , voer je Skype-ID in en sla instellingen op.

Nette Skype-statusinstellingen

Stap 2. Ga naar Uiterlijk »Widgets en sleep Neat Skype Status v1 widget naar je zijbalk. Sla je widgetinstellingen op.

Stap 3 Open Skype op uw computer en log in met uw ID. Ga naar Extra »Opties en klik op het tabblad Privacy. Schakel onder Allow IMs from option in, zodat mensen die niet in uw contactenlijst staan ​​met u kunnen chatten. Controleer daarna de optie ‘Toestaan ​​dat mijn online status op internet wordt getoond’

Configureer uw Skype-opties

Als u de volledige Skype-app op Windows 8 op het volledige scherm gebruikt, gaat u met uw muis naar de rechterhoek van het scherm en klikt u vervolgens op Instellingen »Opties .

Skype-opties in Windows 8

Dat is alles wat gebruikers nu online op uw website kunnen zien en klik op de knop om op Skype met u te chatten.

Toon uw Skype Online-status in WordPress

Twitter gebruiken als een Live Chat-alternatief in WordPress

Onlangs hebben we laten zien hoe u selectieve tweets laat zien in WordPress en hoe u de officiële volgknop Twitter in WordPress kunt toevoegen . 

Net als de officiële Twitter-volgknop, biedt Twitter ook een Tweet to me-knop. Door een tweet toe te voegen aan mijn knop, kunnen bezoekers op uw website een tweet rechtstreeks naar u sturen vanaf uw website.

Stap 1. Ga naar de officiële Twitter-knoppenwebsite. Klik op de knop vermelden. Hiermee worden configuratie-instellingen voor de knop geopend.

Een tweet toevoegen aan mij knop in WordPress

Stap 2 Voer je twitter-ingang in. In het tekstveld kunt u een standaardtekst instellen. We raden u aan een hashtag als #sitehelp of zo te gebruiken. Dit zal je helpen om tweets later te sorteren als je dat nodig hebt. In de aanbevolen velden kunt u twee twitter-handles invoeren die u door gebruikers wilt laten volgen. U kunt hier de twitter-handles van uw persoonlijke en die van uw sit invoeren.

Stap 3. Kopieer de knopcode, ga naar het scherm Uiterlijk van uw WordPress-site »Widgets . Sleep een tekstwidget naar je zijbalk en plak de code erin.

Dat is alles, uw website heeft nu een tweet naar mij knop die gebruikers kunnen gebruiken om u te bereiken op Twitter.

We hopen dat je dit artikel nuttig hebt gevonden en een van deze oplossingen heeft je geholpen om live chat-systemen toe te voegen in WordPress. We raden u aan om elk van hen te proberen en zelf hun voor- en nadelen te wegen. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format