Hoe WordPress-gebruikers gemakkelijk te importeren en exporteren - DeLaatbusiness

Hoe WordPress-gebruikers gemakkelijk te importeren en exporteren

2 min


121
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u WordPress-gebruikers importeren en exporteren van de ene website naar de andere? Dit kan erg handig zijn wanneer u meerdere sites samenvoegt en u alle gebruikers automatisch van bestaande websites wilt verplaatsen. In dit artikel zullen we vertellen hoe u eenvoudig gebruikers in WordPress kunt importeren en exporteren.

Gebruikers importeren en exporteren in WordPress

Waarom of wanneer moet u gebruikers in WordPress importeren en exporteren?

Hoewel er verschillende gebruiksmogelijkheden zijn voor het importeren en exporteren van WordPress-gebruikers, zijn de meest voorkomende scenario’s voor het importeren en exporteren van gebruikers:

  • Wanneer u een website koopt en de inhoud en gebruikersbasis wilt samenvoegen.
  • Wanneer u twee sites wilt consolideren en hun inhoud en gebruikersbestand wilt samenvoegen.
  • Wanneer u alle gebruikers in een e-maillijst of CRM wilt importeren.

Op grote sites met meerdere auteurs of een lidmaatschapssite in WordPressheeft elk gebruikersprofiel heel veel nuttige gegevens (zoals profielfoto, bio-informatie, sociale links, en meer).

Hoewel je ze zeker kunt vragen om hun profiel opnieuw te maken, is dit onhandig en geen ideale gebruikerservaring.

Laten we eens kijken hoe u eenvoudig gebruikers kunt importeren en exporteren van de ene WordPress-site naar de andere.

Gebruikers exporteren in WordPress

Het eerste wat u hoeft te doen is de Import Export WordPress Users- plug-in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering, moet je de pagina Gebruikersimport door gebruiker importeren openen en naar beneden scrollen naar het exportgedeelte.

Gebruikers exporteren

Op deze pagina moet u een gebruikersrol selecteren om te exporteren vanaf uw website, velden selecteren die u met de gebruiker wilt exporteren, en meer.

Standaard worden alle gebruikersvelden geëxporteerd. Als u een specifiek item niet wilt exporteren, kunt u het eenvoudigweg uit het kolommengedeelte verwijderen.

Na het selecteren van de instellingen, moet u op de knop Exporteren klikken. Het zal een CSV-exportbestand op uw computer opslaan.

U kunt dit bestand gebruiken om gebruikers te importeren naar een andere WordPress-site.

Gebruikers importeren in WordPress

Voor deze stap is ook dezelfde Import Export WordPress Users-plug-in vereist die we hierboven hebben gebruikt om gebruikers te exporteren. Zorg ervoor dat deze plug-in is geïnstalleerd en geactiveerd op de site waar u gebruikers wilt importeren.

Vervolgens moet je de pagina Gebruikersimport door gebruiker importerenopenen en op de knop Gebruikers importeren klikken.

Gebruikers importeren

Op deze pagina moet u eerst op de knop Bladeren klikken en vervolgens het CSV-bestand selecteren dat u wilt importeren. Nadat u het CSV-bestand hebt geselecteerd, klikt u op de knop Bestand uploaden en importeren .

Upload bestand

Als u klaar bent, ziet u een succesbericht met details over het aantal geïmporteerde gebruikers, statusberichten en meer informatie over het proces.

Gebruikers importeren

De plug-in zal niet alleen gebruikers importeren, ze zullen ook automatisch de juiste gebruikersrol toewijzen en andere profielinstellingen invullen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *