Vergrootzoom voor afbeeldingen toevoegen in WordPress - DeLaatbusiness
customer servcice chatbots

Vergrootzoom voor afbeeldingen toevoegen in WordPress

4 min


110
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een Amazon-achtige vergrotingzoom voor afbeeldingen in WordPress toevoegen? Door in te zoomen op afbeeldingen kunnen gebruikers details zien die ze niet zouden zien in een afbeelding van normaal formaat. 

In dit artikel laten we je zien hoe je gemakkelijk vergrootglaszoom kunt toevoegen voor afbeeldingen in WordPress.

Vergrootzoom voor afbeeldingen toevoegen in WordPress

Vergrootzoom toevoegen voor WordPress-afbeeldingen

Het eerste wat u hoeft te doen is de WP Image Zoom- plug-in installeren en activeren .

Na activering moet je de WP Image Zoom- pagina bezoeken in je WordPress-beheerder. Hier kunt u de zoominstellingen voor uw afbeeldingen beheren.

WP Image Zoom

Op het tabblad Algemene instellingen kunt u functies inschakelen zoals inzoomen op productafbeeldingen van WooCommerce , miniaturen, mobiele apparaten, bijlagepagina ‘s, categoriepagina’s en meer. Hiermee kunt u ook de lightbox verwijderen, zodat uw gebruikers soepel kunnen inzoomen op afbeeldingen.

Algemene instellingen

Als u lightbox voor afbeeldingen niet verwijdert, kunt u naar beneden scrollen voor verdere instellingen, zoals het inschakelen van de zoomfunctie in een lightbox.

Opmerking: u kunt ondersteunde lichtbakken zien om ervoor te zorgen dat de zoomlens binnen een lightbox goed werkt.

Schakel Lightbox-zoom in

Als u klaar bent met het aanpassen van de instellingen op deze pagina, vergeet dan niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken.

Vervolgens moet je naar de bezoeken Zoom Settings tab. Het heeft 4 eenvoudige stappen om een ​​vergrotende zoomfactor voor uw afbeeldingen toe te voegen.

Eerst moet je de vorm van de lens selecteren om in te zoomen op afbeeldingen. U kunt kiezen uit de lensvorm van de cirkel, vierkant en zoomvenster.

Selecteer zoomlensvorm

Nadat je je lens hebt gekozen, ga je naar de volgende stap en bekijk je een voorbeeld met de geselecteerde lens om te zien hoe het werkt. De plug-in heeft een voorbeeldafbeelding die u kunt gebruiken om uw wijzigingen te testen.

Voorbeeld zoomafbeelding

Je kunt terugkomen en een voorbeeld van deze afbeelding bekijken nadat je de onderstaande configuratie hebt gewijzigd.

In de volgende stap kunt u het cursortype selecteren, het animatie-versmallend effect instellen, het zoomen op de muisaanwijzer of muisklik inschakelen en een zoomniveau definiëren. Sommige van deze functies zijn alleen beschikbaar voor de professionele versie van de plug-in.

Algemene configuratie

Nu kunt u naar de Lens tabblad configuratie voor instellingen zoals lens grootte, lens kleur, de lens randopties, en nog veel meer. Deze instellingen werken alleen als u in stap 1 de cirkel- of vierkante lens hebt geselecteerd.

Lensconfiguratie

Vervolgens kunt u het configuratievenster Zoom venster bezoeken . Dit tabblad is alleen ingeschakeld als u in stap 1 de zoomvensterlens hebt geselecteerd .

Hier kunt u de breedte en hoogte van het zoomvenster, de positionering, de afstand tot de hoofdafbeelding, randen en meer wijzigen.

Zoom venster configuratie

Ten slotte kunt u aangepaste tekst aan de afbeelding toevoegen en de tekstgrootte, kleur en uitlijning kiezen.

Aangepaste tekstconfiguratie

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan. U kunt altijd naar de voorbeeldafbeelding kijken om te zien hoe het vergrootglas op uw blogafbeeldingen werkt met deze instellingen.

Wijzigingen opslaan

De bovenstaande instellingen maken vergroting van de zoomfunctie voor uw WooCommerce productafbeeldingen mogelijk. Om zoom in te schakelen voor uw afbeeldingen op WordPress-berichten en -pagina’s, moet u de onderstaande stappen volgen.

Vergrotende zoomfunctie inschakelen voor afbeeldingen op berichten en pagina’s

Standaard is de vergrotende zoom niet ingeschakeld voor afbeeldingen op uw berichten en pagina’s. U moet dit handmatig doen nadat u een afbeelding aan uw inhoud heeft toegevoegd.

Zodra u de afbeelding aan uw bericht of pagina hebt toegevoegd, klikt u erop om deze te selecteren en klikt u vervolgens op het vergrootglas in de werkbalk. Dit pictogram past de zoominstellingen op uw afbeelding toe.

Zoom toevoegen aan berichten / pagina's afbeeldingen

Ga daarna naar de post om de vergrotende zoomfunctie voor de geselecteerde afbeelding te bekijken. U moet deze stap herhalen elke keer dat u het zoomeffect aan een afbeelding wilt toevoegen.

Zoompost / pagina-afbeeldingen toepassen

We raden aan om hoogwaardige afbeeldingen te gebruiken voor de zoomfunctie om er geweldig uit te zien. Afbeeldingen van hoge kwaliteit hebben doorgaans een grotere bestandsgrootte en het laden duurt langer om de snelheid en prestaties van uw website te beïnvloeden . Om dit probleem op te lossen, moet u uw afbeeldingen voor het web optimaliseren voordat u ze naar WordPress uploadt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *