Welke is de beste WordPress galerij-plugin? - DeLaatbusiness
customer servcice chatbots

Welke is de beste WordPress galerij-plugin?

7 min


100
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bent u op zoek naar de beste WordPress galerij-plug-in voor uw website?

Er zijn zoveel WordPress-fotogalerij-plug-ins beschikbaar, maar het probleem is dat de meeste uw website vertragen of extreem moeilijk te gebruiken zijn.

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste oplossing, hebben we een gedetailleerde vergelijking gemaakt van de prestaties, functies en kwaliteit van de beste plug-ins voor WordPress-fotogalerieën.

Ons doel is om u te helpen de WordPress-plug-in voor foto’s en videogallerijen te vinden, die snel en gemakkelijk te gebruiken is en alle functies heeft die u nodig hebt.

Beste WordPress galerij-plug-ins

Onze criteria voor de beste WordPress Gallery-plug-in

Naar onze mening moet een perfecte WordPress galerij-invoegtoepassing snel en gemakkelijk te gebruiken zijn en alle noodzakelijke functies hebben die u nodig hebt om prachtige galerijen te maken (zoals lichtbakken, beeldnavigatie, albums, paginering, enz.).

De galerij-invoegtoepassing moet een geweldige gebruikerservaring bieden en ook helpen om uw imago-SEO te verbeteren.

4 Beste WordPress galerij-plug-ins

We hebben de vier populairste plug-ins voor WordPress-fotogalerijen die op de markt verkrijgbaar zijn met de hand geplukt.

In onze vergelijking zullen we kijken naar de snelheid, functies, gebruiksgemak en betrouwbaarheid van deze plug-ins:

Laten we aan de slag gaan met onze vergelijking.

Snelheid

Snelheid is cruciaal wanneer u een WordPress-fotogalerij-plug-in kiest. Het heeft niet alleen invloed op uw WordPress SEO , maar het beïnvloedt ook de gebruikerservaring op uw site.

Als u een galerij-invoegtoepassing gebruikt voor een portfolio of een fotografiesite, kunt u het zich gewoon niet veroorloven om compromissen te sluiten op het gebied van snelheid.

We hebben een snelheidstest uitgevoerd voor elk van deze plug-ins met dezelfde afbeeldingen zonder de standaardinstellingen te wijzigen. Hieronder staan ​​onze resultaten:

Galerij PluginLaadtijd van de paginaverzoekenPagina grootte
Envira-galerij655 ms23988KB
Modula696 ms28948 KB
Volgende generatie867 ms351,0 MB
FooGallery917 ms27591 KB

Zoals je kunt zien in de bovenstaande resultaten, kwam Envira Gallery uit als de snelst ladende plugin voor WordPress-afbeeldingen. Modula kwam als een zeer goede tweede met nauwelijks een verschil van milliseconden en met een kleiner paginaformaat.

De reden waarom Envira Gallery en Modula zo snel zijn, is dat ze beide goed gecodeerd zijn en sterk zijn geoptimaliseerd voor snelheid. Als prestatie en snelheid uw grootste zorg zijn (wat het zou moeten zijn), dan zijn Modula en Envira Gallery beide geweldige opties.

Winnaar: het is een gelijkspel tussen Envira Gallery en Modula

Makkelijk te gebruiken

Het maken van afbeeldingengalerijen is niet zo eenvoudig als het uploaden van één afbeelding naar uw berichten. U moet lay-outs kiezen, kolommen selecteren, miniaturen toevoegen, lightbox-animaties kiezen, enz.

De meeste beginners vinden het proces behoorlijk overweldigend. Het doel is om een ​​plug-in voor WordPress-fotogalerijen te vinden die tegelijk krachtig en beginnersvriendelijk is.

Envira-galerij

Envira Gallery volgt en houdt zich aan de coderingsstandaarden en best practices van WordPress. Het biedt een gebruikersinterface die naadloos overgaat in uw WordPress-beheergebied.

Het maken van een nieuwe galerij is vrij eenvoudig en voor beginners.

Envira Gallery-gebruikersinterface

Envira Gallery wordt ook geleverd met een Gutenberg-blok waarmee je gemakkelijk fotogalerijen kunt toevoegen aan elk WordPress-bericht en elke pagina. Je kunt galerijinstellingen ook rechtstreeks vanuit het berichtbewerkingsscherm wijzigen.

Gutenberg-blok voor Envira Gallery

Gebruikers van klassieke bewerkers kunnen de shortcode of de knop boven de berichteditor gebruiken om snel een galerij of album aan uw bericht / pagina toe te voegen.

Afgezien van dat toont Envira Gallery je ook de sjabloontag die je kunt gebruiken in je WordPress-sjablonen. Dit is met name handig als u een site voor een klant ontwikkelt en galerijen rechtstreeks in het thema wilt opnemen.

Modula

Modula Gallery maakt gebruik van een vergelijkbare aanpak om nieuwe fotogalerijen te maken. U kunt eenvoudig uw bestanden uploaden of ze uit de mediabibliotheek selecteren om een ​​fotogalerij te maken.

Gebruikersinterface van Modula Gallery

Onder de afbeeldingen vindt u alle galerijinstellingen op tabbladen. Hier kun je de stijl van de galerij, het thema, de lichtbak en andere instellingen wijzigen.

Als u de galerij wilt invoegen in WordPress-berichten en -pagina’s, moet u de shortcode voor de galerij kopiëren en invoegen met behulp van het Shortcode-blok in de Gutenberg-editor.

Er zijn op dit moment geen zijbalk-widgets of Gutenberg-blokken aanwezig om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om galerijen in te voegen.

FooGallery

FooGallery heeft dezelfde benadering als Envira Gallery en Modula. Ze gebruiken een eenvoudige gebruikersinterface die er uitziet en aanvoelt als WordPress.

Gebruikersinterface van FooGallery

Nadat u uw foto’s heeft geüpload, kunt u de galerijinstellingen in grote details onder de afbeeldingen aanpassen.

FooGallery maakt het ook gemakkelijk om fotogalerijen in te voegen. U kunt de ingebouwde Gutenberg-blok, shortcode of zijbalkwidget gebruiken om uw fotogalerijen overal in WordPress weer te geven. Het voegt ook een knop toe aan de klassieke editor om galerieën te selecteren en in te voegen.

In tegenstelling tot Envira Gallery toont FooGallery de sjabloontag niet om uw galerijen in themabestanden of sjablonen in te voegen.

NextGEN-galerij

NextGEN is een beetje anders dan onze andere drie kanshebbers. Het biedt een eigen gebruikersinterface, databasetabellen en afzonderlijke mappen om uw afbeeldingen op te slaan. Dit is de reden waarom de gebruikersinterface van NextGEN een beetje ingewikkeld lijkt in WordPress.

NextGen UI

Het biedt een galerij-wizard die nuttig kan zijn voor beginners. Het zal de gebruikers echter enige tijd kosten om te begrijpen hoe afbeeldingen kunnen worden geüpload en een galerij kan worden gemaakt. Je kunt het ook een beetje moeilijk vinden om de galerij toe te voegen aan je bericht / pagina.

NextGen voegt een Gutenberg-blok toe waarmee je galerijen kunt maken en toevoegen vanuit het berichtbewerkingsscherm. Voor klassieke redactiegebruikers voegt het een knop toe aan de berichteditor.

Winnaar: geen duidelijke winnaar. Envira, Modula en Foo Gallery bieden allemaal een eenvoudig te gebruiken interface.

Kenmerken

Om een ​​prachtige fotogalerij te maken, hebt u functies nodig zoals lichtbakken, de modus volledig scherm, albums, paginering, navigatie, diavoorstelling, wachtwoordbeveiliging, EXIF-metadata, delen van sociale media en meer.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat te veel functies uw site kunnen vertragen, dus laten we eens kijken hoe onze kanshebbers omgaan met de balans in functies en functionaliteit.

Envira-galerij

Envira Gallery is gebouwd met een mobiele eerste benadering. Dit betekent dat het volledig responsive is uit de doos.

Hiermee kunt u gemakkelijk miniaturen, animaties, galerijlay-outs kiezen, metatags voor uw afbeeldingen toevoegen vanuit de enkele gebruikersinterface.

Afgezien van de ingebouwde functies, zijn er tal van functies die u kunt toevoegen door add-ons te installeren, zoals galerij-sjablonen, sociaal delen, video’s, wachtwoordbeveiliging, beeldbescherming, albums, diavoorstelling, Pinterest, image proofing, WooCommerce-ondersteuning en meer.

Envira Gallery-functies

Modula

Modula is de nieuwste van alle plug-ins op onze lijst, dus ze hebben niet de geavanceerde functies. De plug-in heeft echter wel betrekking op alle basisfuncties van een WordPress-galerij-plug-in, zoals lightbox-pop-up, sociaal delen, aangepaste stijlen, rasterlay-outs en meer.

Het wordt geleverd met een aangepaste rasterfunctie waarmee u eenvoudige slepen en neerzetten kunt gebruiken om uw eigen aangepaste raster voor galerijen te maken.

Het heeft ook een video-add-on voor het maken van videogalerijen. Modula mist echter andere functies zoals albums, watermerken, proefdrukken en galerij-sjablonen.

Modula functies

FooGallery

FooGallery wordt geleverd met veel krachtige functies, maar het is niet mobiel responsief uit de doos. U kunt de responsieve sjabloon selecteren om een ​​responsieve fotogalerij toe te voegen.

Een andere functie die we hebben gemist, is de lightbox. Je kunt de gratis Foobox-plug-in installeren om lightbox-functionaliteit toe te voegen, maar we vonden dat deze met de core-galerij-plug-in was verpakt.

FooGallery wordt ook geleverd met extensies die u kunt installeren om meer functies toe te voegen, zoals aangepaste branding, kubuseffect, lightbox en meer.

Functies van FooGallery

NextGEN-galerij

NextGEN Gallery is de oudste van alle vier de plug-ins en wordt geleverd met een uitgebreide lijst met functies.

Veel van de functies die beschikbaar zijn als add-on in Envira en Foo, zijn kant-en-klaar beschikbaar in de NextGEN-galerij. Er zijn ook premium add-ons met meer functies die u kunt installeren.

De meeste NextGen-functies vereisen een zekere bekendheid met de plug-in. Gebruikers hebben tijd nodig om dingen uit te zoeken, de documentatie te lezen en vragen te stellen op ondersteuningsforums.

Winnaar: Envira Gallery is hier de duidelijke winnaar met zijn uitgebreide lijst met functies die alle basics en geavanceerde functies voor fotografen, eCommerce-websites en portfolio’s omvatten. NextGEN is de goede tweede met een reeks bijpassende functies.

compatibiliteit

WordPress biedt u de vrijheid om uw site van de ene naar de andere webhost te verplaatsen en zelfs naar verschillende concurrenten .

We moeten kijken of u eenvoudig uw fotogaleriegegevens kunt importeren / exporteren en back-uppen.

Envira-galerij

Envira slaat al uw fotogalerijen op als aangepaste berichttypen in de WordPress-database. Het slaat uw mediabestanden op met behulp van de standaard WordPress media-locatie. Dit betekent dat als u een backup van uw WordPress-site maakt , u een back-up van alle Envira Gallery-gegevens zult hebben.

Met Envira kunt u ook uw individuele galerijen importeren / exporteren. Dit betekent dat u één galerij van de ene WordPress-site naar de andere kunt verplaatsen.

Fotogalerieën importeren / exporteren met Envira-galerij

Wanneer u uw WordPress-site verplaatst, zal Envira deze automatisch detecteren en u een optie laten zien om de migratie te repareren. Al deze functies maken Envira Gallery de meest betrouwbare plug-in voor Photo Gallery voor WordPress.

Modula

Modula gebruikt ook een aangepast WordPress-inhoudstype om uw fotogalerijen op te slaan. Dit betekent dat u uw fotogalerijen kunt opslaan met uw WordPress-back-up en deze kunt herstellen wanneer u de WordPress-site herstelt vanaf een back-up .

Modula staat niet toe dat u afzonderlijke galerijen importeert / exporteert.

FooGallery

Net als Envira, slaat FooGallery ook je galerijen op als aangepaste berichttypen in de WordPress-database. Als u een back-up maakt van uw WordPress-site, beschikt u ook over een FooGallery-gegevensback-up.

Als u echter alleen afzonderlijke galerijen wilt exporteren, is er geen optie omdat de plug-in niet is uitgerust met een import- / exportfunctie.

NextGEN-galerij

De NextGEN-galerij heeft geen import- en exportfunctie. Omdat het uw gegevens opslaat in afzonderlijke databasetabellen, betekent dit dat u uw back-upplugin voor WordPress moet configureren om die tabellen op te nemen.

NextGEN slaat uw afbeeldingen ook op in een aparte map. Als u een back-up voor hen wilt maken, moet u de map afzonderlijk naar uw computer downloaden.

Zowel Envira en FooGallery bieden NextGen-importeurs om het voor gebruikers gemakkelijk te maken om naar hun platform over te schakelen.

Winnaar: Enivra Gallery biedt de meest uitgebreide set hulpmiddelen om uw fotogalerijen te importeren / exporteren.

pricing

Alle vier de plug-ins hebben een gratis WordPress galerijversie die beschikbaar is in de WordPress plugin-map. Alle vier hebben betaalde upgrades beschikbaar met meer functies. De prijs van uw plug-in voor fotogalerijen is afhankelijk van het plan dat u voor een van deze plug-ins wilt gebruiken. Je kunt een plan kiezen op basis van de functies die je nodig hebt na het proberen van de gratis versies.

Winnaar: geen duidelijke winnaars hier – de prijzen van producten zullen variëren op basis van welke functies u nodig heeft en het plan dat u selecteert.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een eenvoudige en snelle oplossing, dan zijn Envira Galleryen Modula Gallery allebei geweldige opties voor een WordPress galerij-plug-in.

Als je de geavanceerde functies nodig hebt en een leercurve niet erg vindt, dan is NextGen gallery je beste optie.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *