Bars en diagrammen maken in WordPress met Visualizer - DeLaatbusiness

Bars en diagrammen maken in WordPress met Visualizer

5 min


109
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u bars en grafieken toevoegen in WordPress? Visuele hulpmiddelen zoals grafiek, balken, cirkeldiagram en andere zijn een perfecte manier om gegevens prachtig aan uw inhoud toe te voegen.

 In dit artikel laten we u zien hoe u bars en diagrammen kunt maken in WordPress met de plug-in Visualizer WordPress Charts and Graphs.

Diagrammen en grafieken toevoegen in WordPress

Het probleem met balken en grafieken in WordPress

Er zijn veel WordPress-plug-ins om bars, grafieken en grafieken toe te voegen aan uw inhoud. De meest voorkomende klacht die we van onze gebruikers hebben gehoord, is echter dat deze plug-ins meestal te ingewikkeld zijn om te gebruiken.

Sommige van deze plug-ins verwachten zelfs dat gebruikers gegevens in een shortcode in uiterst gecompliceerde indelingen toevoegen.

In plaats van die plug-ins te gebruiken, maken veel gebruikers uiteindelijk een grafiek aan in hun kantoortoepassingen en converteren ze naar een afbeelding.

Dit zou kunnen werken als u van plan bent om het nooit te veranderen. Een afbeelding is echter geen vervanging voor een interactief diagram waarin nuttige gegevens worden weergegeven wanneer de gebruiker met de muis over een bepaald gedeelte gaat.

Een ideale oplossing voor grafieken en grafieken waarmee u:

  • Voeg gegevens toe uit een gegevensbron op uw computer of op internet.
  • Vul diagrammen, taarten, grafieken en balken met behulp van uw gegevens.
  • Maak prachtige, interactieve, kleurrijke en mobielvriendelijke kaarten.
  • Het belangrijkste is dat je de gegevens op elk gewenst moment kunt bijwerken.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe Visualizer WordPress grafieken en grafieken plug-in helpt u om dat te doen.

Bars en grafieken maken in WordPress met Visualizer

Allereerst moet u de plug-in Visualizer WordPress Charts en Graphs installeren en activeren .

Hoewel de gratis versie bijna alles doet wat je nodig hebt, hebben ze ook Visualizer Charts en Graphs Pro, die extra functies aan de plug-in toevoegen, zoals het rechtstreeks toevoegen van gegevens via een spreadsheet-interface en het importeren van gegevens uit andere grafieken.

Het kost $ 79 voor een enkele sitelicentie met een jaar professionele ondersteuning en updates.

Opmerking: deze tutorial gaat over de gratis versie van de plug-in.

Na activering moet je de Media »Visualizer-bibliotheekpagina bezoeken . Dit is waar al uw grafieken en grafieken verschijnen.

Voeg een nieuw diagram toe

U moet op de knop Nieuw toevoegen klikken om uw eerste diagram toe te voegen.

Hierdoor wordt een pop-upvenster op het scherm weergegeven. U ziet verschillende grafiektypen beschikbaar met de plug-in. Selecteer eenvoudig het diagramtype dat u wilt toevoegen en klik op de knop Volgende om verder te gaan.

Selecteer een grafiektype

De volgende stap is om uw gegevensbron toe te voegen in een CSV-indeling. Als u uw gegevens hebt opgeslagen als spreadsheet met Excel, Google Sheets of een ander programma, kunt u het eenvoudig exporteren als CSV-bestand.

U kunt uw CSV-bestand downloaden of opslaan op uw computer en het vervolgens uploaden door op de knop ‘Van computer’ te klikken.

Voeg uw CSV-bestand toe als gegevensbron voor het diagram

Uw CSV-bestand moet kolomnamen in de eerste rij en gegevenstype in de tweede rij hebben. De plug-in ondersteunt deze gegevenstypen: string, nummer, boolean, datum, tijddatum en tijdstip van de dag.

Bekijk dit voorbeeldbestand dat we hebben gemaakt in Google Spreadsheets.

Voorbeeld CSV-bestand

Als u een CSV-bestand maakt met een teksteditor, bekijk dan dit voorbeeld CSV-bestand:


Browser,visitors
string,numbers
Chrome,7894
Firefox,6754
Internet Explorer,4230
Safari,2106
Opera,627

Een grafiek toevoegen in WordPress Google Drive-spreadsheet gebruiken

Als u uw diagramgegevens hebt opgeslagen als een spreadsheet op Google Drive, kunt u deze toevoegen aan uw diagram zonder deze te exporteren.

Open uw gegevensbestand in Google Spreadsheets en klik vervolgens op Bestand »Publiceren op internet .

Publiceren op internet

Er verschijnt een pop-up waarin u moet selecteren hoe u dit document wilt publiceren. U moet door komma’s gescheiden waarden (.csv) selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Publiceer uw blad als CSV

Vergeet niet op de knop ‘Publiceren’ te klikken.

U ziet nu de openbaar beschikbare URL van uw blad als een CSV-bestand. U moet deze URL kopiëren en teruggaan naar het visualisatiediagram.

Klik op Van de knop Web en voer vervolgens de URL in van het csv-bestand van uw Google-spreadsheet.

URL toevoegen aan het CSV-bestand van uw Google Spreadsheet

Zodra u de URL invoert, haalt de plug-in uw CSV-bestand op en wordt een live voorbeeld van uw grafiek weergegeven.

U kunt nu op de knop Diagram maken klikken om uw diagram op te slaan.

Een grafiek of grafiek toevoegen in WordPress Posts / Pages

Een grafiek of grafiek toevoegen aan uw WordPress-berichten en pagina’s is net zo eenvoudig als het toevoegen van afbeeldingen.

Maak een nieuwe post / pagina of bewerk een bestaande post waarin u de grafiek wilt toevoegen. Klik in het bewerkingsscherm op de knop Media toevoegen boven de berichteditor.

Voeg media knop toe

Hiermee wordt de pop-uppop-uppop-up van WordPress geopend. U moet klikken op het tabblad visualisaties in de linkerkolom. Het laadt alle kaarten die u hebt gemaakt en opgeslagen op deze site.

Voeg het diagram toe aan uw WordPress-berichten of -pagina

Klik op het invoegpictogram onder uw diagram. De pop-up verdwijnt en u ziet uw diagram toegevoegd aan uw WordPress-bericht als een shortcode.

Diagram shortcode

U kunt nu uw WordPress-bericht of -pagina opslaan en uw website bezoeken om de grafiek te zien die is ingesloten in uw WordPress-bericht.

Uw visualizer-diagrammen bewerken in WordPress

U kunt uw grafieken op elk gewenst moment bewerken en wijzigen. Ga eenvoudig naar de pagina Media »Visualizer Library . Van daaruit kun je een diagram klonen, verwijderen of de visuele instellingen bewerken.

Bewerk of beheer uw grafieken in WordPress

Gegevens bijwerken voor een bestaande grafiek zonder de grafiek te wijzigen is vrij eenvoudig met Visualizer.

Als u gegevens uit een Google-spreadsheet hebt toegevoegd, hoeft u alleen maar de gegevens in uw spreadsheet bij te werken en naar Bestand »Publiceren op internet te gaan en uw spreadsheet opnieuw te publiceren. Uw wijzigingen worden automatisch in uw diagram weergegeven.

Als u aan de andere kant een CSV-bestand hebt geüpload, moet u het CSV-bestand op uw computer bijwerken. Als u klaar bent, selecteert u het diagram dat u wilt bijwerken en klikt u op de link Bewerken onder het diagram.

Upload in het gedeelte Upload CSV-bestand eenvoudigweg je nieuwe CSV-bestand. Wijzigingen in de gegevens worden automatisch weergegeven in berichten of pagina’s waar u dat diagram hebt ingevoegd.

Een grafiek toevoegen in een WordPress zijbalk Widget

Visualizer gebruikt shortcodes om diagrammen in te voegen. Ga gewoon naar Media »Visualizer Library , daar zie je een shortcode onder je hitlijsten.

Kopieer de shortcode en ga naar Appearance »Widgets . Sleep een tekstwidget naar je zijbalk en plak de shortcode in de widget.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om bars en diagrammen toe te voegen aan uw WordPress-site. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *