Een aangepast gebruikersregistratieformulier maken in WordPress - DeLaatbusiness
e-commerce chatbots

Een aangepast gebruikersregistratieformulier maken in WordPress

5 min


120
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een aangepast gebruikersregistratieformulier voor de front-end maken in WordPress? Het standaard registratieformulier voor gebruikers van WordPress toont WordPress-branding en komt niet overeen met het thema van uw site.

 In dit artikel laten we u zien hoe u een aangepast gebruikersregistratieformulier maakt in WordPress.

Waarom een ​​aangepast gebruikersregistratieformulier toevoegen in WordPress

De standaardregistratiepagina voor WordPress-gebruikers toont WordPress-branding en -logo. Het komt niet overeen met de rest van uw WordPress-site.

Door een aangepast gebruikersregistratieformulier te maken, kunt u het registratieformulier op elke pagina van uw WordPress-site toevoegen. Het helpt u om een ​​meer consistente gebruikerservaring te bieden tijdens het registratieproces.

Een aangepast gebruikersregistratieformulier stelt u ook in staat gebruikers om te leiden bij registratie. U kunt ook extra velden voor gebruikersprofielen weergeven, deze combineren met een aangepast aanmeldingsformulier voor de front-end en deze verbinden met uw e-mailmarketingservice .

Dat gezegd hebbende, laten we een kijkje nemen naar hoe een aangepast gebruikersregistratieformulier in WordPress gemaakt kan worden.

.

Een aangepast gebruikersregistratieformulier maken in WordPress

Allereerst moet u de plug-in WPForms – WordPress-formulieren installeren en activeren . 

WPForms is de beste invoegtoepassing voor WordPress-contactpersonenwaarmee u alle typen formulieren in WordPress kunt maken.

U hebt ten minste het Pro-plan nodig om toegang te krijgen tot hun add-on voor gebruikersregistratie.

Na activering moet je de WPForms »Instellingen- pagina bezoeken om je WPForms-licentiesleutel in te voeren. U kunt deze sleutel verkrijgen via uw account op de WPForms-website.

Voeg uw WPForms-licentiesleutel toe

Vervolgens moet je de WPForms »Addons- pagina bezoeken. Klik op de knop ‘Addon installeren’ naast ‘User Registration Addon’.

Installeer registratie voor gebruikersregistratie

WPForms zal nu de gebruikersregistratieaanvraag downloaden en installeren. U moet op de knop ‘Activeren’ klikken om de add-on te gebruiken.

Activeer gebruikersregistratieaanvulling

U bent nu klaar om uw aangepaste gebruikersregistratieformulier te maken.

U moet WPForms bezoeken »Nieuwe toevoegen om de WPForms Builder te starten.

Eerst moet u een naam voor uw formulier invoeren en vervolgens ‘Gebruikersregistratieformulier’ als sjabloon selecteren.

Formulierenbouwer instellen

WPForms maakt nu een eenvoudig registratieformulier voor u. Op dit voorbeeldformulier zijn standaard volgende gebruikersregistratievelden voor WordPress toegevoegd.

  • Naam – voor- en achternaam
  • Gebruikersnaam
  • E-mail
  • Wachtwoord
  • Korte biografie

U kunt meer velden toevoegen vanuit het linkerdeelvenster. U kunt ook velden verslepen om hun volgorde te wijzigen.

Aangepaste velden toevoegen aan uw aangepaste gebruikersregistratieformulier

Met WPForms kunt u ook aangepaste gebruikersprofielvelden verbinden met uw gebruikersregistratieformulier.

Om dit te doen, moet u extra gebruikersprofielvelden toevoegen aan uw WordPress-site. De eenvoudigste manier om dit te doen is door een plug-in te gebruiken.

In dit voorbeeld gebruiken we de User Meta Manager- plug-in. De veldtoewijzingsfunctie van WPForms werkt echter met elke plug-in die standaard WordPress-aangepaste velden gebruikt om metadata van gebruikers toe te voegen en op te slaan.

Het eerste wat u hoeft te doen is de User Meta Manager- plug-in installeren en activeren .

Na activering moet je de pagina Gebruikers-gebruikersbeheersysteembezoeken openen en op Aangepaste meta toevoegen klikken om door te gaan.

Aangepaste gebruikersmeta toevoegen aan gebruikersprofielen in WordPress

Eerst moet je een sleutel invoeren. Met deze sleutel wordt het aangepaste gebruikersprofielveld intern herkend.

Vervolgens moet u een veldtype kiezen. In dit voorbeeld gebruiken we een URL-veld om de Facebook-profiel-URL toe te voegen. Onder ‘Label’ moet u het label invoeren dat zichtbaar is voor gebruikers bij het invullen van dit veld.

Klik op de knop Verzenden om het aangepaste metaveld toe te voegen. U kunt nu naar Gebruikers »Uw profielpagina gaan om het veld in actie te zien.

Een aangepast gebruikersprofielveld om een ​​Facebook-profiel-URL toe te voegen

Nu we een veld voor een aangepast gebruikersprofiel hebben gemaakt, kunnen we dit toevoegen aan het aangepaste gebruikersregistratieformulier in WPForms en dit toewijzen.

U moet de pagina WPForms »Alle formulieren bezoeken om uw aangepaste gebruikersregistratieformulier te bewerken of een nieuwe aan te maken.

Klik daarna op een veld in het linkerdeelvenster om het toe te voegen aan uw formulier. In dit voorbeeld voegen we een website / URL-veld toe aan ons formulier.

Velden toevoegen

Het veld voor de website / URL wordt nu weergegeven in uw formuliervoorbeeld. U moet op het veld klikken en WPForms toont zijn eigenschappen in het linkerdeelvenster.

We moeten het label wijzigen van Website / URL naar Facebook Profiel-URL. U kunt ook een beschrijving voor het veld toevoegen.

Bewerk veld

Vergeet niet op de knop Opslaan in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken om uw formulier op te slaan.

Vervolgens moet u op de knop Instellingen klikken voor geavanceerde vorminstellingen en veldtoewijzing. Klik op de pagina Instellingen op het tabblad Gebruikersregistratie.

WPForms toont nu uw formuliervelden en een vervolgkeuzemenu eronder om het WordPress-registratieveld te selecteren waarmee het in kaart wordt gebracht.

U zult opmerken dat WPForms automatisch uw standaardvelden zoals Naam, E-mail, Wachtwoord, enz. In kaart zal brengen. U kunt ook een pagina selecteren waar gebruikers naartoe moeten worden geleid zodra ze het formulier hebben verzonden.

U moet naar beneden scrollen naar het gedeelte ‘Aangepaste gebruikers-meta’. Hier kunt u de aangepaste metasleutel invoeren die u eerder hebt gemaakt en vervolgens het formulierveld selecteren waarmee u het in kaart wilt brengen.

Aangepaste velden toewijzen

Vergeet niet op de knop Opslaan in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken om uw instellingen op te slaan.

Uw aangepaste gebruikersregistratieformulier toevoegen in WordPress

WPForms maakt het super eenvoudig om formulieren toe te voegen aan uw WordPress-berichten, -pagina’s en zijbalk-widgets.

U moet een nieuwe post / pagina maken of een bestaande bewerken. Op het berichtbewerkingsscherm zul je de nieuwe WPForms-knop opmerken.

Een formulier toevoegen in WordPress posts of pagina

Door erop te klikken, verschijnt een pop-up. U moet uw formulier selecteren in het vervolgkeuzemenu en vervolgens klikken op de knop Formulier toevoegen.

Je zult zien dat de shortcode van WPForms in de inhoudeditor van je bericht verschijnt. U kunt nu uw bericht / pagina publiceren of opslaan en een voorbeeld van uw formulier bekijken.

Voorbeeld van aangepast gebruikersregistratieformulier

Met WPForms kunt u uw aangepaste gebruikersregistratieformulier toevoegen aan uw zijbalk. Bezoek Uiterlijk »Widgets- pagina en voeg WPForm-widget toe aan een zijbalk.

Voeg een aangepast gebruikersregistratieformulier toe aan de zijbalk in WordPress

U moet het formulier selecteren dat u wilt weergeven in het vervolgkeuzemenu in de widgetinstellingen. Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw widgetinstellingen op te slaan.

Dat is alles, u kunt nu uw website bezoeken om uw aangepaste gebruikersregistratieformulier in actie te zien.

Aangepast registratieformulier in zijbalk

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het eenvoudig toevoegen van een aangepast gebruikersregistratieformulier in WordPress.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *