Hoe de zijbalk in WordPress te verwijderen - DeLaatbusiness
positionering bekende merken

Hoe de zijbalk in WordPress te verwijderen

5 min


99
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u de zijbalk van uw WordPress-site verwijderen? Een zijbalk is het widget-klaar gebied in uw WordPress-thema. Het verschijnt vaak aan de rechterkant of linkerkant of onder het inhoudsgebied op elke pagina. In dit artikel laten we u zien hoe u de zijbalk eenvoudig kunt verwijderen in WordPress.

Hoe de zijbalk in WordPress te verwijderen

Waarom de zijbalk verwijderen in WordPress?

De meeste gratis en betaalde WordPress-thema’s worden geleverd met meerdere zijbalken of widgetgereedschappen.

Het doel van zijbalken in WordPress is om items weer te geven die geen deel uitmaken van de inhoud van het bericht of de pagina. Meestal zijn dit links naar verschillende delen van uw website, advertenties, aanmeldingsformulieren voor e-maillijsten , profielen van sociale media, enz. Deze items kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan de zijbalk van een thema met WordPress-widgets .

Zijbalk op een WordPress-website

In de meeste WordPress-thema’s wordt de zijbalk anders weergegeven wanneer een gebruiker uw site vanaf een mobiel apparaat bekijkt. Vanwege de beperkte breedte van de schermgrootte worden zijbalken die rechts of links op het bureaublad verschijnen op mobiele schermen naar de bodem verplaatst.

Sidebars zijn enorm nuttig en kunnen u helpen uw bedrijf te laten groeien. Bekijk deze WordPress zijbalktrucs voor maximale resultaten.

Sommige website-eigenaren hebben echter het gevoel dat het verwijderen van de zijbalk de gebruikerservaring verbetert. Als u de zijbalk op uw WordPress-site wilt verwijderen, is deze zelfstudie iets voor u.

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, ga dan door met lezen.

Sidebars overal in WordPress verwijderen

Met deze methode kunt u eenvoudig zijbalken van elke pagina verwijderen en posten op uw WordPress-site. U moet WordPress-themabestanden bewerken. Als u dit nog niet eerder hebt gedaan, raadpleegt u onze handleiding voor het kopiëren en plakken van code in WordPress .

Eerst moet u verbinding maken met uw WordPress-site met behulp van een FTP-client en vervolgens naar / wp-content / themes / your-current-theme / folder gaan.

WordPress-thema’s bestaan ​​uit verschillende sjablonen, dus u moet alle sjablonen bewerken waarin een zijbalk wordt weergegeven.

In een typisch WordPress-thema moet u bijvoorbeeld mogelijk index.php, page.php, single.php, archive.php, home.php enzovoort bewerken.

Open een sjabloonbestand om het te bewerken en zoek de regel die er zo uitziet:

1
<?php get_sidebar(); ?>

Als uw thema meerdere zijbalken bevat, ziet u verschillende exemplaren van deze code met een zijbalknaam in de functie. Bijvoorbeeld:

1
<?php get_sidebar('footer-widget-area'); ?>

Verwijder de regel die de zijbalk vertegenwoordigt die u niet wilt weergeven.

Sla het bestand nu op en upload het naar uw website. Herhaal het proces voor alle sjabloonbestanden die verantwoordelijk zijn voor het weergeven van verschillende pagina’s op uw website.

Als u klaar bent, kunt u naar uw website gaan en deze in actie zien.

Het kan je opvallen dat terwijl zijbalken weg zijn, je inhoudsgebied nog steeds met dezelfde breedte verschijnt en het zijbalkgebied leeg blijft.

Leeg zijbalkgebied in een WordPress-thema

Dat komt omdat je thema de breedte van het inhoudsgebied heeft gedefinieerd. Nu de zijbalk is verdwenen, moet u de breedte van het inhoudsgebied aanpassen door aangepaste CSS aan uw thema toe te voegen.

Eerst moet je de CSS-klasse van je thema achterhalen om de breedte van het inhoudsgebied te bepalen. U kunt dat doen door het hulpprogramma Inspecteren in uw browser te gebruiken.

Hier is de voorbeeld-CSS die we hebben gebruikt op onze demosite met het thema Twenty Sixteen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.content-area {
    width: 100%;
    margin: 0px;
    border: 0px;
    padding: 0px;
}
.content-area .site {
margin:0px;
}

Hier is hoe het eruit zag zonder zijbalken:

Sidebars verwijderd van een WordPress-thema

Sidebars verwijderen van individuele pagina’s in WordPress

Het is mogelijk dat u alleen de zijbalken op bepaalde pagina’s wilt verwijderen terwijl deze op andere delen van uw website worden weergegeven.

Veel websites geven bijvoorbeeld zijbalken weer op hun blogpagina, maar niet op afzonderlijke blogposts. Sommigen geven de voorkeur aan sidebars overal behalve statische pagina’s.

Laten we verschillende scenario’s bekijken en sidebars uit verschillende gebieden verwijderen.

Sidebars verwijderen van een statische pagina in WordPress

Veel WordPress-thema’s worden geleverd met kant-en-klare paginasjablonen voor de volledige breedte. Deze sjablonen kunnen worden gebruikt met elke statische pagina in WordPress en tonen geen zijbalken aan weerszijden van de inhoud.

U hoeft alleen de pagina te bewerken waar u de zijbalk wilt verwijderen en vervolgens de sjabloon voor de volledige breedte onder de metabak ‘Paginakenmerken’.

Paginasjabloon met volledige breedte zonder zijbalken

Als u geen optie ziet om een ​​sjabloon te selecteren, betekent dit dat uw thema niet wordt geleverd met een paginasjabloon op de volledige breedte.

In dat geval moet u een paginasjabloon met de volledige breedte handmatig maken. Open een gewone teksteditor zoals Kladblok en plak de volgende code in een leeg bestand:

1
2
3
4
5
6
<?php
/*
*
Template Name: Full-Width
*/
get_header(); ?>

Sla dit bestand nu op als full-width.php op uw bureaublad.

Maak verbinding met uw WordPress-site met behulp van een FTP-client en ga vervolgens naar / wp-content / themes / uw-current-theme / -map. Bewerk het bestand met de naam page.php en kopieer alles wat na <?php get_header(); ?>regel verschijnt .

Plak deze code nu in uw volledige-width.php-bestand. Daarna moet je de regel zoeken en verwijderen die er als volgt uitziet:

1
<?php get_sidebar(); ?>

Sla uw wijzigingen op en upload het volledige width.php-bestand naar uw huidige themamap.

U kunt nu elke pagina op uw WordPress-site bewerken en u kunt uw paginasjabloon voor de volledige breedte selecteren.

Raadpleeg onze handleiding over het maken van een paginasjabloon met volledige breedte in WordPress voor meer informatie .

Verwijder zijbalk van blogpostpagina in WordPress

Met WordPress kunt u een statische voorpagina en een aparte pagina voor uw blogberichten gebruiken. Meestal geven de meeste WordPress-thema’s zijbalken weer op de pagina met blogberichten.

Als u zijbalken niet wilt weergeven op de pagina met blogberichten, moet u naar Instellingen »Leespagina gaan . Let op de naam van de pagina die u gebruikt als uw blogpostpagina.

Zoek uw WordPress-blogpagina

Ga nu naar Pages »Alle pagina’s en bewerk de pagina die wordt gebruikt om uw blogberichten weer te geven. Selecteer onder het kenmerk Paginakenmerk een sjabloon voor de volledige breedte en sla vervolgens uw wijzigingen op.

Paginasjabloon met volledige breedte zonder zijbalken

Als u geen sjabloonoptie voor de volledige breedte ziet, moet u handmatig een sjabloon voor de volledige breedte maken. Zie het vorige gedeelte in dit artikel voor gedetailleerde instructies.

Verwijder Zijbalk uit een enkele post in WordPress

Als u de zijbalk van bepaalde afzonderlijke berichten wilt verwijderen, kunt u een aangepast sjabloon voor één bericht maken.

WordPress 4.7 werd geleverd met ingebouwde ondersteuning voor postsjablonen. Volg de stappen in onze handleiding voor het maken van aangepaste sjablonen voor één bericht in WordPress .

In je aangepaste sjabloon voor één bericht hoef je alleen maar het zijbalkgedeelte van de code te verwijderen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de zijbalk in WordPress-thema’s gemakkelijk te verwijderen. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *