Hoe maak je aangepaste WordPress lay-outs met Beaver Builder - DeLaatbusiness

Hoe maak je aangepaste WordPress lay-outs met Beaver Builder

5 min


117
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u leren hoe u aangepaste pagina-indelingen maakt in WordPress? Met Beaver Builder kunt u uw eigen paginalay-outs maken zonder code te schrijven. In dit artikel bespreken we Beaver Builder en laten we u zien hoe u aangepaste pagina-opmaken maakt in WordPress met Beaver Builder.

Aangepaste paginalay-outs maken in WordPress met Beaver Builder

Waarom en wanneer u aangepaste paginalay-outs nodig hebt

Veel premium WordPress-thema’s worden geleverd met kant-en-klare pagina-indelingen voor verschillende delen van een website. Soms past een ingebouwde lay-out echter niet bij uw behoeften.

U kunt eigen paginasjablonen maken in WordPress door een kindthema te maken en vervolgens uw eigen paginasjablonen toe te voegen. Maar je hebt enige kennis van PHP, HTML en CSS nodig om dat te laten werken.

Hier komt Beaver Builder om de hoek kijken. Het is een plug-in voor het bouwen van paginabuilders voor WordPress . Hiermee kunt u uw eigen aangepaste paginalay-outs maken zonder een code te schrijven.

Beaver Builder Review

Beaver Builder is zeer gemakkelijk te gebruiken en voor beginners. Tegelijkertijd is het boordevol ongelofelijke functies om professioneel ogende pagina’s te maken.

Het werkt met alle WordPress-thema’s en heeft tonnen modules die u eenvoudig naar uw pagina kunt slepen. U kunt elk type lay-out maken dat u wilt en het instellen zoals u het zich had voorgesteld.

In deze Beaver Builder-beoordeling laten we u zien hoe u Beaver Builder kunt gebruiken om aangepaste pagina-indelingen te maken in WordPress.

Laten we beginnen.

Beaver Builder-plug-in instellen

Eerst moet je de Beaver Builder- plug-in kopen. Het is een betaalde plug-in, met prijzen vanaf $ 99 voor onbeperkte sites.

Vervolgens moet je de Beaver Builder-plug-in installeren en activeren. 

Na activering moet u de pagina Instellingen »Pagina-opbouwer bezoeken om uw licentiesleutel in te voeren.

Uw Beaver Builder-licentiesleutel invoeren

Na het invoeren van uw licentiesleutel bent u nu klaar om prachtige paginalay-outs te maken.

Uw eerste aangepaste pagina-indeling maken met Beaver Builder

Maak eenvoudig een nieuwe pagina in WordPress door naar Pages »Add New te gaan . U zult een nieuw tabblad Paginabuilder opmerken in de WordPress-editor.

Voeg een nieuwe pagina toe met paginabuilder

Klik op het tabblad ‘Paginabuilder’ om Beaver Builder te starten.

Als dit de eerste keer is dat u Beaver Builder gebruikt, ziet u een welkomstvenster met een rondleiding.

Op dit moment kunt u klikken op de knop Nee, bedankt om de rondleiding te annuleren. Aangezien we u door verschillende functies in deze handleiding leiden, hebt u de rondleiding niet nodig.

Daarna moet je op de knop Sjablonen klikken in het bovenste menu.

Een sjabloon kiezen voor uw pagina-indeling in Beaver Builder

Beaver Builder wordt geleverd met een aantal professioneel ontworpen sjablonen om u meteen op weg te helpen.

Maakt u zich geen zorgen, u kunt de sjabloon naar believen aanpassen. Het is slechts een snelle manier om u op weg te helpen met een lay-out.

Kies een sjabloon voor uw paginalay-out

Wanneer u een lay-out selecteert, zal Beaver Builder deze in het voorbeeldvenster laden. Ga met je muis naar een item en Beaver Builder zal het markeren.

U kunt eenvoudig op het moersleutelpictogram op een gemarkeerd item klikken om het te bewerken.

Lay-out bewerken in Beaver Builder-plug-in

Beaver Builder toont een popup met verschillende instellingen die u kunt bewerken. U kunt tekst, kleur, achtergrond, lettertype, opvulling, marge, etc. wijzigen

Je kunt ook gewoon klikken op een item in de live preview en slepen en neerzetten om het rond de pagina te verplaatsen.

De Beaver Builder-lay-outs zijn gebaseerd op rijen. U kunt slepen en neerzetten om rijen opnieuw in te delen. U kunt ook een nieuwe rij verwijderen of toevoegen.

Klik eenvoudig op het Row Layouts- menu en selecteer vervolgens het aantal kolommen dat u in uw rij wilt.

Een rij aan uw paginalay-out toevoegen in Beaver Builder

Beaver Builder voegt de rij toe aan het live voorbeeld op uw site.

U kunt items aan uw rij toevoegen met behulp van de basis- of geavanceerde modules en widgets . Met deze modules kunt u de meest gebruikte elementen toevoegen, zoals knoppen, kopjes, tekst, afbeeldingen, diavoorstellingen, audio, video, enz.

Selecteer eenvoudig een item en sleep het naar de rij die u zojuist hebt toegevoegd. Klik op een item om de eigenschappen ervan te bewerken.

U kunt ook een rij of een module opslaan om later op andere pagina’s opnieuw te gebruiken. Klik op de knop Opslaan als tijdens het bewerken van een rij of module.

Bewaar een module om later opnieuw te gebruiken

Klik op de knop Gereed wanneer u klaar bent met het bewerken van uw pagina. Beaver Builder toont een popup met knoppen om uw pagina als concept te publiceren of op te slaan.

Sla uw paginalay-out op in Beaver Builder

U kunt ook een volledige pagina-indeling opnieuw gebruiken voor andere pagina’s op uw WordPress-site. Open eenvoudigweg de pagina met Page Builder en klik vervolgens op de knop Extra in de bovenste balk.

Beaver Builder zal je een popup tonen. U kunt de pagina opslaan als sjabloon of snel een dubbele pagina maken met dezelfde lay-out.

Lay-out opslaan als sjabloon

Pagina-indelingssjablonen beheren in Beaver Builder

Elke Beaver Builder-licentie geeft u het recht om het te gebruiken op onbeperkte websites. Maar hoe verplaatst u uw paginasjablonen van de ene WordPress-site naar de andere?

Beaverbouwer slaat door gebruikers gemaakte sjablonen op in een aangepast berichttype dat sjablonen wordt genoemd. Het is standaard verborgen, maar je kunt het zichtbaar maken door naar Instellingen »Page Builder te gaan en op het tabblad Sjablonen te klikken.

Vink eenvoudigweg het vakje aan naast ‘Enable Templates Admin’ optie en klik op save template settings button.

Sjabloonbeheerder tonen

U ziet een nieuw menu-item met het label Sjablonen verschijnen in uw WordPress-beheerbalk. Alle pagina-indelingen die u opslaat als sjabloon verschijnen op die pagina.

Omdat het een aangepast berichttype is, kunt u eenvoudig uw Beaver Builder-sjablonen exporteren met behulp van de ingebouwde exportfunctie in WordPress.

Bezoek Tools »Exporteer pagina en selecteer Sjablonen. Klik op de knop ‘Exportbestand downloaden’ en WordPress verzendt een XML-bestand dat u kunt downloaden.

Sjablonen exporteren

Log nu in op de WordPress-site waar u de sjablonen wilt importeren. Ga naar Instellingen »Importeer pagina en klik op WordPress.

U wordt gevraagd om de plug-in voor WordPress-importeurs te downloaden en te installeren. Hierna kunt u eenvoudig uw xml-sjablonenbestand uploaden en importeren.

Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen aangepaste paginalay-outs te maken in WordPress met Beaver Builder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *