Hoe maak je een aangepaste inlogpagina voor WordPress

4 min


110

Wilt u een aangepaste inlogpagina maken voor uw WordPress-site? Met een aangepaste inlogpagina kunnen uw gebruikers inloggen vanaf een aangepaste pagina op uw site in plaats van de standaard WordPress-aanmeldingspagina.

 In dit artikel laten we u zien hoe u een aangepaste inlogpagina voor WordPress maakt zonder een code te schrijven.

Een aangepaste inlogpagina maken voor WordPress

Waarom en wanneer u een aangepaste inlogpagina nodig hebt voor WordPress?

Als u een lidmaatschapspagina uitvoert zonder een WordPress-lidmaatschapsplug-in te gebruiken, registreren uw gebruikers zich en loggen ze in met het standaard WordPress-inlogscherm.

Dit werkt mogelijk goed voor kleine websites. Als u echter een bedrijfswebsite of een drukke online community beheert, wilt u mogelijk uw eigen merk laten zien in plaats van WordPress.

Een manier om dat te doen is door uw eigen logo en witte label toe te voegen aan het WordPress-beheerdersdashboard . Maar als u niet wilt dat gebruikers toegang krijgen tot het beheerdersgedeelte wanneer ze zich aanmelden, moet u een aangepaste aanmeldingspagina toevoegen.

Een aangepaste inlogpagina werkt net als elke andere pagina van uw WordPress-site. Het gebruikt de kleuren en stijlen van uw WordPress-thema en gebruikers krijgen niet eens het admin-gedeelte van uw WordPress-site te zien.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we eenvoudig een aangepaste inlogpagina kunnen maken in WordPress zonder een code te hoeven schrijven.

Methode 1: Aangepaste inlogpagina maken in WordPress met Theme My Login

Het eerste wat u hoeft te doen is de Theme My Login- plugin installeren en activeren . 

Na activering zal de plug-in aangepaste gebruikersaanmeldingspagina inschakelen die overeenkomt met uw WordPress-thema. U kunt eenvoudig naar de inlogpagina gaan en u ziet de aangepaste inlogpagina.

Aangepaste inlogpagina gemaakt met de plug-in Thema Mijn Login

Theme My Login is echter een krachtige plug-in. Het kan ook worden gebruikt om aangepaste registratie- en profielpagina’s, aangepaste e-mails en aangepaste doorverwijzingen te maken.

Om deze functies in te schakelen, moet u op het TML-menu in de beheerbalk klikken om de plugin-instellingen te configureren.

Thema Mijn inloginstellingen

Vink eenvoudigweg het vakje aan naast de module die u wilt inschakelen. Door elke module in te schakelen, wordt ook het tabblad Instellingen van de module ingeschakeld.

Als u bijvoorbeeld de aangepaste e-mailmodule inschakelt, wordt het tabblad E-mail onder TML-menu-item toegevoegd.

Thema Mijn tabblad Aangepaste e-mails voor inloggen

Thema Mijn Login wordt ook geleverd met een aangepaste inlogwidget. Bezoek Uiterlijk »Widgets- pagina en voeg Theme My Login widget toe aan een zijbalk.

Thema Mijn inlogwidget

Methode 2: Een aangepaste aanmeldingspagina voor WordPress maken met behulp van WPForms

WPForms is de meest gebruiksvriendelijke plug-in voor contactformulieren voor WordPress . Met de premiumversie van WPForms kunt u aangepaste WordPress aanmeldings- en registratieformulieren maken.

Het eerste wat u hoeft te doen is de WPForms- plug-in installeren en activeren .

Na activering moet je de WPForms »Instellingen- pagina bezoeken om je licentiesleutel in te voeren. U kunt deze licentiesleutel verkrijgen via uw account op de WPForms-website.

WPForms-licentiesleutel toevoegen

Na verificatie moet je naar de WPForms »Addons- pagina gaan. Blader omlaag naar ‘User Registration Addon’ en klik op de knop Add Add installeren ernaast.

Registratie gebruikersregistratie

WPForms zal de add-on ophalen en installeren. U moet op de knop Activeren klikken om deze add-on te gebruiken.

Na activering bent u klaar om een ​​aangepast aanmeldingsformulier te maken met behulp van WPForms. Bezoek WPForms »Nieuwe pagina toevoegen, voer een formuliernaam in en selecteer vervolgens de sjabloon ‘Gebruikersaanmeldingsformulier’.

Nieuwe login fom

Hiermee wordt de Form Builder van WPForms gestart. U ziet de inlogvelden vooraf geladen in uw formulier. U kunt op een veld klikken om het te bewerken.

Uw aanmeldingsformulier bewerken

Vervolgens moet u op het tabblad Instellingen klikken en vervolgens de bevestiging selecteren. Hier bepaalt u wat u moet doen bij een succesvolle aanmelding.

Login bevestiging

U kunt gebruikers een bericht laten zien, een pagina tonen of doorverwijzen naar een URL.

Klik op de knop Opslaan om uw formulierinstellingen op te slaan en klik vervolgens op de knop Sluiten om Form Builder af te sluiten.

U bent nu klaar om dit aangepaste aanmeldingsformulier toe te voegen aan een pagina op uw WordPress-site.

Maak gewoon een nieuwe pagina of bewerk een bestaande pagina die u wilt gebruiken als uw aangepaste inlogpagina. Klik op de knop Formulier toevoegen boven de berichteditor.

Voeg formulier toe

Er verschijnt een pop-up waarin u het aangepaste aanmeldingsformulier dat u eerder hebt gemaakt, moet selecteren en op de knop Formulier toevoegen kunt klikken.

De korte code van het formulier verschijnt in de berichteditor. U kunt doorgaan met het bewerken van de pagina, of u kunt deze opslaan of publiceren.

Dat is alles, u kunt nu uw website bezoeken op uw aangepaste inlogpagina in actie.

Voorbeeld van inlogpagina

U kunt ook het aanmeldingsformulier als een widget toevoegen aan de zijbalk van uw WordPress-site. Bezoek Uiterlijk »Widgets- pagina en voeg WPForms-widget toe aan een zijbalk.

Selecteer uw aangepaste inlogformulier in de widgetinstellingen en klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Voeg een aangepast aanmeldingsformulier toe aan een zijbalkwidget

WPForms kan niet alleen een aangepaste inlogpagina maken, maar kan ook worden gebruikt om een ​​aangepaste gebruikersregistratiepagina met antispamfuncties te maken. 

Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het maken van een aangepaste inlogpagina voor uw WordPress-site. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format