Hoe maak je een donatieformulier voor non-profitorganisatie met behulp van WordPress - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe maak je een donatieformulier voor non-profitorganisatie met behulp van WordPress

6 min


141
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je donaties op je non-profitorganisatie kunnen accepteren? WordPress maakt het eenvoudig voor non-profitorganisaties om een ​​donatieformulier te maken en donaties van hun website te accepteren. 

In deze stapsgewijze handleiding laten we u stap voor stap zien hoe u uw eigen aangepaste WordPress-donatieformulier kunt instellen.

De eenvoudigste manier om donaties te werven op uw website is door een Paypal- donatieknop toe te voegen , maar het is niet de juiste oplossing voor iedereen.

Door een aangepast donatieformulier op uw website aan te maken in plaats van een donatieknop te gebruiken, kunt u:

  • pas de formuliervelden aan om de informatie te verzamelen die u nodig hebt
  • houd donoren op uw eigen website voor een meer professionele ervaring
  • vraag donors of zij zich willen inschrijven voor uw e-mailnieuwsbrief in hetzelfde formulier
  • gebruik andere betalingsverwerkers naast Paypal, zoals creditcards (Stripe)
  • integreren met andere software van derden, zoals een CRM- of cloudopslag

Zoals je ziet, zijn er veel voordelen aan het houden van donoren op je eigen website in plaats van ze om te leiden naar Paypal.

U zou kunnen denken dat het opzetten van een donatieformulier op uw website een lastig proces zou zijn, maar er zijn WordPress-plug-ins voor non-profitorganisaties die het gemakkelijk maken.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we een aangepast donatieformulier kunnen maken in WordPress.

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, ga dan door met lezen.

Een aangepast donatieformulier maken in WordPress

WPForms is de beste drag-and-drop vormbuilder voor WordPress. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en bevat vooraf gebouwde formuliersjablonen, inclusief een donatiesjabloon om het proces nog sneller te maken.

Om een ​​donatieformulier te maken dat betalingen kan verwerken, hebt u de Paypal- of Stripe-add-on voor WPForms nodig. Beide add-ons zijn opgenomen in de Pro- en Ultimate-licenties .

Stap 1: installeer en activeer WPForms

Allereerst moet je de WPForms WordPress-invoegtoepassing voor formulierenbouwer downloaden .

U kunt dit doen door u aan te melden bij uw account bij WPForms en de plug-in te downloaden.

download WPForms als een donatie-plugin voor WordPress

Dan moet je de plug-ins installeren en activeren. Stap 2: maak uw donatieformulier aan

Nu WPForms is geïnstalleerd en geactiveerd, kunt u doorgaan en klikken op WPForms »Nieuw toevoegen om aan de slag te gaan.

U kunt uw formulier een naam geven bovenaan de pagina. We gaan het donateursformulier voor non-profitorganisaties noemen.

U ziet een lijst met vooraf gebouwde formuliersjablonen waaruit u kunt kiezen. Plaats de muisaanwijzer op de Donatieformuliersjabloon en klik vervolgens op het donatieformulier maken om uw formulier te maken.

maak een nieuw donatieformulier voor wordpress

U ziet een pop-upherinnering met de tekst ‘Niet vergeten: klik op het tabblad’ Betalingen ‘om uw betalingsprovider te configureren. We doen dat in de volgende stap. Voorlopig kunt u op OK klikken  en uw formulier bekijken.

herinnering van de betalingsprocessor

Het donatiesjabloon bevat velden voor:

  • Naam
  • E-mail
  • Donatie bedrag
  • Reactie of bericht

Het veld Donatiebedrag is een veld voor een enkel artikel waarin gebruikers elk bedrag dat ze willen doneren in kunnen typen. U kunt ook meerkeuzevragen of vervolgkeuzevelden gebruiken.

In deze zelfstudie laten we u zien hoe u een meerkeuze betalingsveld kunt toevoegen met verschillende donatiebedragen waaruit u kunt kiezen en een optie om een ​​ander bedrag in te voeren.

Om het meerkeuze betalingsveld toe te voegen, klikt u op de knop Meerdere items onder Betalingsvelden . U kunt de velden slepen en opnieuw rangschikken, zodat het veld Meerdere items direct boven het veld Donatiebedrag staat.

Voeg een veld met meerdere items toe aan uw donatieformulier

Nu kunt u in het formuliervoorbeeld op het veld Meerdere items klikken om de opties te wijzigen.

Ga je gang en verander het label om ‘Donatiebedrag’ te zeggen. Vervolgens kun je de gewenste bedragen invoeren en de optie ‘Waarde invoeren’.

de donatiebedragen van meerdere artikelen aanpassen

Nu moeten we het veld Enkel artikel wijzigen om alleen weer te geven wanneer de optie “Bedrag invoeren” is geselecteerd.

Klik op het veld Enkel artikel om de opties te bewerken. Zorg ervoor dat het selectievakje ‘Vereist’ niet is aangevinkt, anders voorkomt u dat gebruikers het formulier verzenden als ze een bedrag voor een gift hebben geselecteerd in het veld Meerkeuze hierboven.

zorg ervoor dat dit veld niet verplicht is

Nu kunt u een beetje naar beneden scrollen en op Voorwaardelijke voorwaarden klikken om de weergave-instellingen voor dit veld in te voeren.

Vink vervolgens het selectievakje “Voorwaardelijke logica inschakelen” aan. Selecteer vervolgens de optie om dit veld weer te geven als “Donatiebedrag” is “bedrag invoeren”.

de voorwaardelijke logica instellen

Zorg ervoor dat u rechtsboven op de knop Opslaan klikt om uw wijzigingen op te slaan.

vergeet niet om uw donatieformulier op te slaan

Stap 4: Betalingsintegratie instellen

Vervolgens stellen we de betalingsprocessor voor uw donaties in.

In deze tutorial zullen we u helpen bij het opzetten van een integratie met Paypal.

Het instellen van creditcardbetalingen met Stripe is vergelijkbaar. Voor meer informatie kun je deze tutorial bekijken over het gebruik van de WPForms Stripe-addon .

U moet zich nog steeds in het formulierbewerkingsscherm bevinden. Hier kunt u klikken op het tabblad Betalingen aan de linkerkant en vervolgens klikken op de optie Paypal-standaard .

het opzetten van paypal-donaties

Nu kunt u uw instellingen invoeren aan de rechterkant van het scherm. Schakel eerst het selectievakje PayPal-standaardbetalingen inschakelen inen voer uw Paypal-e-mailadres in. Zorg er dan voor om te kiezen Donatie in de Payment Type dropdown.

het opzetten van paypal-donaties

Daaronder kunt u een URL invoeren om bezoekers te sturen als ze het betaalproces annuleren. Dit kan een goede gelegenheid zijn om te proberen opnieuw contact te leggen met gebruikers door ze naar een relevante blogpost te sturen of hen te vragen je te volgen op sociale media om contact te houden.

U kunt ook de verzendadresopties aanpassen en kiezen of u donoren wilt vragen een notitie op te nemen tijdens de Paypal-uitcheck.

Voor dit donatieformulier hoeven we geen voorwaardelijke logica te gebruiken . Maar u kunt dit doen als u een donatieoptie wilt toevoegen aan een ander formulier, zoals een enquête. De betaling zou dan alleen worden verwerkt als de gebruiker de donatieoptie heeft geselecteerd.

configureer uw PayPal-opties

Zorg ervoor dat u op de knop Opslaan klikt nadat u al uw opties hebt geconfigureerd.

Stap 5: pas uw meldingen aan

Vervolgens moeten we ervoor zorgen dat donors een bevestigingsmail ontvangen nadat ze hebben gedoneerd.

Als u de e-mailmeldingen voor uw formulier wilt aanpassen, klikt u op Instellingen »Meldingen .

donatieformuliermeldingen

U ziet dat er een standaardmelding is die naar de sitebeheerder wordt verzonden. U kunt op de knop Nieuwe kennisgeving toevoegen klikken om een ​​afzonderlijke melding voor de donor te maken.

het toevoegen van een ontvangstbewijs van een donor

Geef uw nieuwe melding een naam in het pop-upvenster en klik op OK .

Het benoemen van uw donatiebonmelding

We moeten ervoor zorgen dat deze melding wordt verzonden naar het e-mailadres van de donor die ze in het formulier hebben ingevoerd. Klik naast Verzend naar e-mailadres op Slimme tags weergeven . Klik in de lijst die wordt weergegeven op E-mail . Je ziet een slimme tag zoals {field_id="1"}verschijnen.

een kennisgeving sturen naar de donor

Nu kunt u naar beneden scrollen om het bericht aan te passen dat de donor zal ontvangen.

aanpassen van het donorbericht

Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken wanneer u klaar bent met het instellen van uw meldingen.

Stap 6: Plaats uw donatieformulier op uw site

Nu uw donatieformulier compleet is, moet u het op uw website plaatsen.

Met WPForms kunt u eenvoudig uw formulier insluiten in elke post of pagina met behulp van een shortcode of zelfs een donatiewidget in uw zijbalk of voettekst plaatsen.

We maken een speciale donatiepagina om uw formulier weer te geven.

Klik eerst op Pages »Add New . U kunt een titel voor uw pagina invoeren (we kiezen voor ‘Doneren’). Klik vervolgens op de knop Formulier toevoegen .

een donatiepagina maken

Selecteer uw formulier in het dropdown-veld. Klik vervolgens op de knop Formulier toevoegen .

invoegen van uw donatieformulier op de WordPress-pagina

Je ziet een shortcode verschijnen op je pagina. U kunt elke gewenste tekst of afbeeldingen toevoegen aan de pagina. Als u klaar bent, klikt u op de knop Publiceren .

uw donatieformulier van WordPress publiceren

Vergeet niet om uw nieuwe donatiepagina toe te voegen aan uw navigatiemenu zodat bezoekers het gemakkelijk kunnen vinden.

Dat is het! We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u een donatieformulier zonder winstoogmerk kunt maken in WordPress.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *