Hoe uw WordPress-site met Telegram te integreren - DeLaatbusiness

Hoe uw WordPress-site met Telegram te integreren

5 min


105
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Telegram is een van de meest gestaag groeiende messenger-apps. Het is ongelooflijk snel, krachtig en kan volledig privé zijn. Het heeft een open API waarmee iedereen zijn eigen apps kan aansluiten bij Telegram. In dit artikel laten we u zien hoe u uw WordPress-site kunt integreren met Telegram.

Integreer WordPress met de Telegram-messenger-app

Wat is Telegram?

Telegram is een op cloud gebaseerde berichtenapp. Zie het als WhatsApp , gewoon meer open, veilig, veilig en privé.

Met Telegram kunt u communiceren met uw contacten. Alle berichten die door Telegram worden verzonden, zijn gecodeerd, kunnen eenvoudig worden verwijderd of zichzelf vernietigen.

U kunt bestanden van maximaal 1,5 GB verzenden, alle media kunnen in de cloud worden opgeslagen. Het belangrijkste is dat het voor altijd gratis is zonder advertenties en zonder tracking.

Met Telegram kunt u groepen maken en hieraan deelnemen, dit zijn uw eigen kleine community’s. U kunt open of privégroepen maken.

Telegram wordt ook geleverd met functies die vergelijkbaar zijn met Slack , een populair samenwerkingsplatform voor teams.

U kunt kanalen maken waar u berichten kunt verzenden naar iedereen die lid wordt van het kanaal. Nogmaals, kanalen kunnen ook open of privé zijn, naar keuze.

Net als Slack heeft Telegram ook bots. Iedereen kan een bot maken en dingen laten doen op Telegram.

Het belangrijkste kenmerk van Telegram is hun API waarmee iedereen zijn eigen apps met Telegram kan integreren. Er zijn al honderden integraties beschikbaar voor Telegram die u kunt gebruiken. Het aantal apps van derden voor Telegram groeit gestaag.

Waarom zou u Telegram met WordPress moeten gebruiken?

Telegram is een communicatie-app en zijn Slack-achtige functies maken het erg populair bij ontwikkelaars en teams op afstand die sterk afhankelijk zijn van online communicatiehulpmiddelen.

Als u een klein team uitvoert of beheert dat aan uw WordPress-site werkt, is Telegram een ​​ideale keuze om uw communicatieplatform te zijn.

U kunt meldingen verzenden vanaf uw WordPress-site naar uw Telegram-groep, -kanaal of -profiel. U kunt privégroepen voor uw team maken voor samenwerking en communicatie.

Integratie van Telegram met WordPress

Allereerst moet u Telegram voor WP- plug-in installeren en activeren . 

Na activering zal de plug-in een nieuw menu-item toevoegen met het label ‘TWP-instellingen’ in uw WordPress-beheerbalk. Als u hierop klikt, gaat u naar de instellingenpagina van de plug-in.

Telegram voor WordPress-instellingen

Zoals u ziet, heeft het een paar toegangstokens nodig om verbinding te maken met de Telegram-API. Afhankelijk van waar u de melding in Telegram wilt verzenden, zijn er verschillende manieren om API-tokens voor individuele chats, groepen en kanalen te genereren.

Begin met het downloaden en installeren van de Telegram-app op uw apparaat. Het is beschikbaar voor Android, iOS, Mac OS X, Windows en Linux. Als u het nog niet hebt geïnstalleerd, gaat u eenvoudig naar de Telegram-apps- pagina om de app voor uw platform te downloaden en te installeren.

Het verzenden van meldingen van WordPress naar Telegram

Met de invoegtoepassing Telegram voor WP kunt u uw e-mails met WordPress-meldingen rechtstreeks ontvangen in uw Telegram-app. Hier is hoe je dit zou instellen.

Eerst moet je een nieuwe chat beginnen met notifcaster_botin Telegram. Klik eenvoudig op het zoekvak in de app en typ notifcaster_bot. Telegram zal je het botprofiel laten zien, er op klikken om een ​​chatvenster te openen.

Een nieuwe geheime chat starten in Telegram met notifcaster_bot

In het chatvenster moet u typen /tokenom een ​​API-sleutel te genereren. De notificeerder-bot genereert er een voor je en het zal het token in het chatvenster weergeven.

API-token verkrijgen van notifcaster bot

U moet de API-token kopiëren en in het veld API-token plakken in de plugin-instellingen. Hierna kunt u een testbericht verzenden door op de verzendknop te klikken.

WordPress-meldingen verbinden met Telegram

U ontvangt nu een testbericht van notificaster bot in Telegram.

Als alles goed is gegaan, kun je nu klikken op de knop Wijzigingen opslaan onder aan de pagina om je instellingen op te slaan.

U ontvangt nu meldingen van WordPress rechtstreeks in Telegram. Dit is vooral handig als u problemen ondervindt bij het ontvangen van e-mails van WordPress .

Als u wilt, kunt u ook WordPress-meldingen verzenden naar een groep gebruikers die Telegram gebruiken. Eerst moet u een nieuwe groep in Telegram maken en de gebruikers uitnodigen die u in de groep wilt opnemen.

Een nieuwe Telegram-groep maken

Voeg ten minste één ander lid dan uzelf toe aan de groep. Nadat je de groep hebt gemaakt, wordt het tijd notifcaster_botom je groep uit te nodigen .

Klik bovenaan op uw groepsnaam. Dit brengt je naar de groepsinstellingen. U moet klikken op de leden toevoegen en vervolgens toevoegen notifcaster_botaan uw groep.

Nieuwe leden toevoegen aan Telegram-groep

De notifcaster_bot zal nu een nieuwe API-sleutel genereren in zijn eigen chatvenster. Deze API-sleutel begint met een g:voorvoegsel. Kopieer en plak deze api-sleutel in de plugin-instellingen en sla uw instellingen op.

U ontvangt nu WordPress-meldingen in de Telegram-groep. Als u de meldingen naar een groep verzendt, ontvangt u geen meldingen in het geheime chatvenster met de notifcaster-bot.

Zorg ervoor dat u alleen gebruikers toevoegt met beheerdersrechten voor uw site in deze groep. Omdat deze gebruikers zal zien alle meldingen die site administrator ontvangen in WordPress.

WordPress-berichten verzenden naar Telegram-kanaal

Telegram-kanalen zijn chatrooms die privé of openbaar kunnen zijn. Als eigenaar van een site kunt u een Telegram-kanaal gebruiken voor de bezoekers van uw site, waar ze kunnen chatten met andere gebruikers.

Laten we kijken hoe u een Telegram-kanaal kunt maken en hoe u WordPress-berichten naar uw Telegram-kanaal kunt verzenden.

Eerst moet je je kanaal maken. Klik eenvoudig op het pictogram Nieuw toevoegen en selecteer een nieuw kanaal.

Een nieuw Telegram-kanaal maken

Je wordt gevraagd een naam en beschrijving voor je kanaal op te geven. U krijgt ook de kans om een ​​korte URL te kiezen. U en uw gebruikers kunnen deze URL gebruiken om andere gebruikers uit te nodigen voor het kanaal.

Nadat je je kanaal hebt gemaakt, moet je ook een Telegram-bot maken. Maakt u zich geen zorgen, u hoeft geen code te schrijven om een ​​bot in Telegram te maken.

Open een nieuwe geheime chat met de stiefvader.

Start nieuwe chat met botfather

Typ in het chatvenster /newboten botfather zal een nieuwe bot voor je maken. Het zal je vragen om een ​​naam en gebruikersnaam voor je bot te kiezen, en dan zal het je een API-sleutel tonen.

Schakel over naar uw Telegram-kanaal en klik bovenaan op kanaalnaam om toegang te krijgen tot de kanaalinstellingen. Klik op het instellingenscherm op Beheerders.

Kanaalopties in Telegram

Hiermee wordt de lijst met beheerders op je kanaal weergegeven. U moet klikken op beheerder toevoegen en vervolgens de gebruikersnaam invoeren van de bot die u eerder hebt gemaakt. Nu kun je de bot toevoegen als beheerder aan je kanaal.

Schakel terug naar het botfather-chatvenster en kopieer het token voor de API-toegang voor uw bot. Plak deze toegangscode in plugin-instellingen naast de optie bot-token.

Kanaalinstellingen in Telegram voor WordPress-plug-in

Voeg uw kanaalgebruikersnaam toe met het @ -teken. De gebruikersnaam van je kanaal is dezelfde naam die je hebt gebruikt in de korte kanaal-URL.

Klik op de knop Nu verzenden en de plug-in verzendt een testbericht naar je kanaal. Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Dat is alles, nu kunt u berichten rechtstreeks van uw WordPress-site naar uw Telegram-kanaal verzenden. Op het berichtbewerkingsscherm vindt u de opties om te kiezen hoe u het bericht naar uw Telegram-kanaal wilt verzenden.

Stuur WordPress-berichten naar uw Telegram-kanaal

Wanneer u een bericht publiceert of bijwerkt, stuurt de plug-in een bericht naar uw Telegram-kanaal met behulp van deze instellingen.

Nieuwe berichtgeving in het Telegram-kanaal

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u uw WordPress-site kunt integreren met Telegram.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *