Hreflang-tags toevoegen in WordPress - DeLaatbusiness

Hreflang-tags toevoegen in WordPress

3 min


93
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u hreflang-tags toevoegen aan uw WordPress-berichten en -pagina’s? Als u inhoud in meerdere talen of voor verschillende regio’s publiceert, helpt hreflang-tag u bij het verbeteren van SEO voor die regio’s en talen. In dit artikel laten we u zien hoe u gemakkelijk hreflang-tags in WordPress kunt toevoegen zonder een enkele regel code te schrijven.

Hreflang-tags toevoegen in WordPress

Wat is hreflang-tag?

Met Hreflang-tag kunt u zoekmachines laten weten welke pagina moet worden weergegeven voor een bepaalde regio en taal. U kunt het ook gebruiken om andere varianten van dezelfde inhoud in verschillende talen te definiëren.

Hier ziet u hoe een hreflang-tagimplementatie eruit ziet in gewone HTML.

1
2
3
<link rel="alternate" href="example.com" hreflang="en-us" />
<link rel="alternate" href="example.com/fr/" hreflang="fr-fr" />
<link rel="alternate" href="example.com/pt/" hreflang="pt-pt" />

De hreflang-tag is een combinatie van de taalcode en de regiocode. Bijvoorbeeld en-us voor Engels en de Verenigde Staten, fr-fr voor Frans en Frankrijk, enzovoort.

WordPress is beschikbaar in meer dan 60 talen en u kunt WordPress in uw eigen taal gebruiken .

Veel site-eigenaren van WordPress zijn gericht op gebruikers in verschillende regio’s en talen. Sommigen doen dat door meertalige websites te maken, terwijl anderen dat doen door inhoud in andere talen aan te bieden.

Zoekmachines kunnen eenvoudig de taal van een pagina detecteren en deze automatisch afstemmen op de taalinstellingen in de browser van de gebruiker. Uw pagina’s kunnen echter nog steeds concurreren met elkaar in de zoekresultaten die van invloed kunnen zijn op de SEO van uw site.

U kunt hreflang-tags implementeren om dit te verhelpen. Laten we eens kijken hoe eenvoudig hreflang-tags in WordPress kunnen worden toegevoegd.

Methode 1: Voeg hreflang-tag toe in WordPress met behulp van een meertalige plug-in

De beste manier om een ​​meertalige WordPress-site te bouwen, is door een meertalige plug-in te gebruiken. Met een meertalige WordPress-plug-in kunt u eenvoudig inhoud in meerdere talen maken en beheren met dezelfde WordPress-kernsoftware.

Deze plug-ins zorgen automatisch voor alle technische dingen zoals de hreflang-tag, zodat u zich kunt concentreren op het maken van inhoud.

We raden aan Polylang te gebruiken . Het is een gratis WordPress-plug-in en wordt geleverd met een zeer krachtige en gemakkelijk te gebruiken interface om meertalige inhoud te beheren.

Talen toevoegen in Polylang

Een andere populaire optie is WPML . Het is een premium WordPress-plug-in met een eenvoudig te gebruiken interface om meertalige inhoud op uw website te creëren.

Nadat u enkele berichten of pagina’s in meerdere talen hebt gemaakt, moet u ze in een nieuw browservenster bezoeken. Klik met de rechtermuisknop en selecteer ‘Paginabron weergeven’ in uw browsermenu.

Hierdoor wordt de broncode van het bericht of de pagina geopend. Nu moet u op zoek naar hreflang-tag om te controleren of het naar behoren werkt. U kunt ook CTRL + F-knoppen (Command + F) gebruiken om de hreflang-tag te vinden.

Methode 2: Hreflang-tags toevoegen in WordPress zonder een meertalige plug-in te gebruiken

Deze methode is bedoeld voor gebruikers die geen meertalige plug-in gebruiken om vertalingen op hun websites te beheren.

Het eerste wat u hoeft te doen is de HREFLANG Tags Lite- plug-in installeren en activeren .

Na activering zal de plug-in een nieuw menu-item met de naam HREFLANG toevoegen in uw WordPress admin-menu. Als u erop klikt, gaat u naar de instellingenpagina van de plug-in.

hreflang tag plugin-instellingen

Selecteer de berichttypen waarop u de plug-in wilt inschakelen en klik vervolgens op de knop Wijzigingen opslaan om uw instellingen op te slaan.

Vervolgens moet u het bericht of de pagina bewerken waaraan u de hreflang-tag wilt toevoegen. In het berichtbewerkingsscherm ziet u een nieuwe metabox met het label HREFLANG-tags.

Hreflang-tags toevoegen met behulp van een plug-in

Eerst moet u de URL toevoegen van het bericht dat u momenteel bewerkt en vervolgens de taal selecteren. Daarna moet u op de plusknop klikken om URL’s van andere varianten van het bericht en hun taal toe te voegen.

Als je klaar bent, klik je op opslaan of update om je bericht op te slaan.

Je kunt nu je bericht in een browservenster bezoeken en de broncode bekijken. Je ziet de hreflang-tag aan je bericht worden toegevoegd.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *