Installeren en instellen van Wordfence-beveiliging in WordPress - DeLaatbusiness
chatbot maken

Installeren en instellen van Wordfence-beveiliging in WordPress

5 min


120
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u de Wordfence-beveiligingsinvoegtoepassing op uw website installeren en instellen? Wordfence is een populaire WordPress-plug-in die u helpt de beveiliging van uw WordPress-site aan te halen en deze te beschermen tegen hackpogingen.

 In dit artikel laten we u zien hoe u Wordfence-beveiligingsplug-in in WordPress eenvoudig kunt installeren en instellen.

Wat is Wordfence? Hoe beschermt het uw WordPress-site?

Wordfence is een WordPress-beveiligingsplug-in die u helpt uw ​​website te beschermen tegen beveiligingsbedreigingen zoals hacking, malware, DDOS en brute force-aanvallen.

Het wordt geleverd met een firewall voor een websitetoepassing, die al het verkeer naar uw website filtert en verdachte verzoeken blokkeert.

Het heeft een malwarescanner die al uw WordPress-kernbestanden, thema’s, plug-ins en uploadmappen scant op wijzigingen en verdachte code. Hiermee kunt u een gehackte WordPress-site opschonen .

De standaard Wordfence-plug-in is gratis, maar deze wordt ook geleverd met een premium-versie die u toegang geeft tot geavanceerdere functies, zoals landenblokkering, firewallregels die in realtime worden bijgewerkt, gepland scannen, enz.

Dat gezegd hebbende, laten we zien hoe je Wordfence installeert en eenvoudig kunt instellen voor maximale beveiliging.

Hoe installeer en installeer je Wordfence in WordPress

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in voor Wordfence-beveiliginginstalleren en activeren .

Na activering zal de plug-in een nieuw menu-item met de naam Wordfence toevoegen aan uw WordPress-beheerbalk. Als u hierop klikt, gaat u naar het instellingendashboard van de plug-in.

Instellingen dashboard voor Wordfence

Deze pagina toont een overzicht van de beveiligingsinstellingen van de plug-in op uw website. U ziet ook beveiligingsmeldingen en statistieken zoals recente IP-blokkering, mislukte inlogpogingen, totale aanvallen geblokkeerd, enz.

De instellingen voor Wordfence zijn onderverdeeld in verschillende secties. De standaardinstellingen werken voor de meeste websites, maar u moet ze desgewenst nog bekijken en wijzigen.

Laten we beginnen door eerst een scan uit te voeren.

Uw WordPress-site scannen met behulp van Wordfence

Ga naar Wordfence »Scanpagina en klik vervolgens op ‘Start a Wordfence Scan’ knop.

Start een Wordfence-scan

Wordfence zal nu beginnen met het scannen van uw WordPress-bestanden.

De scan zoekt naar wijzigingen in bestandsgroottes in de officiële WordPress core- en plug-inbestanden.

Het zal ook in de bestanden kijken om te controleren op verdachte code, backdoors, kwaadwillende URL’s en bekende infectiepatronen.

Meestal hebben deze scans veel serverbronnen nodig om te worden uitgevoerd. Wordfence slaagt er uitstekend in om de scans zo efficiënt mogelijk uit te voeren. De tijd die het kost om een ​​scan te voltooien, is afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die u hebt en de beschikbare serverresources.

U kunt de voortgang van de scan zien in de gele vakjes op de scanpagina. Het grootste deel van deze informatie zal technisch zijn. U hoeft zich echter geen zorgen te maken over de technische zaken.

Zodra de scan is voltooid, toont Wordfence de resultaten.

Het zal u op de hoogte stellen als het verdachte code, infecties, malware of corrupte bestanden op uw website heeft gevonden. Het zal ook acties aanbevelen die u kunt nemen om deze problemen op te lossen.

Gratis Wordfence-plugin voert automatisch eenmaal per 24 uur volledige scans uit op uw WordPress-site. Met de Premium-versie van de plug-in kunt u uw eigen scanschema’s instellen.

Wordfence Firewall instellen

Wordfence wordt geleverd met een firewall voor een websitetoepassing. Dit is een op PHP gebaseerde firewall op applicatieniveau.

De Wordfence-firewall biedt twee beveiligingsniveaus. Het standaardniveau dat standaard is ingeschakeld, staat de Wordfence-firewall toe om te worden uitgevoerd als een WordPress-plug-in .

Dit betekent dat de firewall wordt geladen met de rest van uw WordPress-plug-ins. Dit kan je beschermen tegen verschillende bedreigingen, maar het zal bedreigingen missen die zijn ontworpen om te activeren voordat WordPress-thema’s en plug-ins worden geladen.

Het tweede beschermingsniveau wordt uitgebreide bescherming genoemd. Hiermee kan Wordfence worden uitgevoerd vóór de kern, plug-ins en thema’s van WordPress. Dit biedt een veel betere bescherming tegen geavanceerdere beveiligingsbedreigingen.

Hier is hoe u de uitgebreide bescherming zou instellen.

Ga naar Wordfence »Firewall- pagina en klik op de knop Firewall optimaliseren.

Optimaliseer de Wordfence-firewall

Wordfence voert nu enkele tests op de achtergrond uit om uw serverconfiguratie te detecteren. Als u weet dat uw serverconfiguratie verschilt van wat Wordfence heeft geselecteerd, kunt u een andere selecteren.

Klik op de knop Doorgaan.

Vervolgens vraagt ​​Wordfence u om uw huidige .htaccess-bestand als back-up te downloaden. Klik op de knop ‘Download .htaccess’ en klik na het downloaden van het back-upbestand op de knop Doorgaan.

Wordfence werkt nu uw .htaccess-bestand bij, zodat het bestand vóór WordPress kan worden uitgevoerd. U wordt doorgestuurd naar de firewallpagina waar u uw beveiligingsniveau nu als ‘Uitgebreide bescherming’ ziet.

Uitgebreide bescherming ingeschakeld

Je zult ook een knop ‘Leermodus’ opmerken. Wanneer u Wordfence voor het eerst installeert, probeert het te leren hoe u en uw gebruikers omgaan met de website om ervoor te zorgen dat legitieme bezoekers niet worden geblokkeerd. Na een week schakelt het automatisch over naar de modus ‘Ingeschakeld en Beveiligd’.

Toezicht houden op en blokkeren van verdachte activiteit met behulp van Wordfence

Wordfence toont een zeer nuttig logboek van alle verzoeken die aan uw website zijn gedaan. Je kunt het bekijken door naar de Wordfence »Live Traffic- pagina te gaan.

Hier kunt u de lijst met IP’s zien die verschillende pagina’s op uw website aanvragen.

Live-verkeerstool in Wordfence

U kunt individuele IP’s en zelfs volledige netwerken op deze pagina blokkeren.

Je kunt verdachte IP’s ook handmatig blokkeren door naar de pagina ‘Blokkering van Wordfence ‘ te gaan.

Blokkeer IP's handmatig in Wordfence

Geavanceerde instellingen en hulpmiddelen in Wordfence

Wordfence is een krachtige plug-in met veel handige opties. U kunt de pagina ‘Opties ‘ van Wordfence bezoeken om ze te bekijken.

Wordfence-opties

Hier kunt u selectief functies in- en uitschakelen. U kunt e-mailmeldingen, scans en andere geavanceerde instellingen ook in- of uitschakelen.

Op de pagina Hulp van Wordfence » kunt u een wachtwoordcontrole uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle gebruikers op uw website sterke wachtwoorden gebruiken . U kunt whois-lookup uitvoeren voor verdachte IP-adressen en diagnostische informatie bekijken om problemen met de plug-in of uw WordPress-site te debuggen.

Gebruikers van een premiumversie kunnen ook een tweefactorenlogin instellen om de inlogbeveiliging op hun websites te verbeteren.

Wordfence vs Sucuri – Welke is beter?

Sommigen van jullie zullen waarschijnlijk denken hoe Wordfence opstapelt tegen Sucuri ?

Sucuri is een andere populaire website-beveiligingssuite die wordt geleverd met een firewall voor een website-applicatie, malwarescanner en verwijdering.

Zowel Wordfence als Sucuri zijn geweldige keuzes om uw WordPress-beveiliging te verbeteren. We zijn echter van mening dat Sucuri een aantal functies heeft die het een lichte voorsprong geven op Wordfence.

Een daarvan is de firewall voor de website-applicatie. Wordfence WAF is een firewall op applicatieniveau, wat betekent dat het wordt geïnitieerd op uw server.

Aan de andere kant is de firewall van de Sucuri-website een firewall op DNS-niveau. Dit betekent dat al het verkeer naar uw website naar hun cloudproxy gaat voordat u uw website bereikt. Dit helpt Sucuri om DDOS-aanvallen efficiënter te blokkeren en vermindert ook de serverbelasting op uw website.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *