Hoe leesbaarheidscore in WordPress te verbeteren - DeLaatbusiness
Chatbots marketing

Hoe leesbaarheidscore in WordPress te verbeteren

2 min


105
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u de leesbaarheid van uw wordpress website verbeteren? De eenvoudigste manier om dit te doen is door een analyse van de leesbaarheidsscore in WordPress toe te voegen. Hiermee kunt u uw berichten en pagina’s analyseren op leesbaarheid met behulp van industriestandaard-tools. 

In dit artikel laten we u zien hoe u de leesbaarheidsscore in WordPress-berichten kunt toevoegen en verbeteren.

Readability Score Analysis toevoegen voor WordPress Posts

Er zijn veel WordPress-plug-ins die u kunt gebruiken om de score voor leesbaarheid toe te voegen aan WordPress-berichten.

Als u al Yoast SEO- plug-in gebruikt, hebt u geluk. Yoast SEO wordt geleverd met een ingebouwde tool voor inhoudsanalyse. Deze tool controleert de leesbaarheid van je inhoud en doet suggesties.

Terwijl u aan uw nieuwe bericht werkt, scrolt u omlaag naar de Yoast SEO-metabox en vindt u de inhoudsanalyse onder het focuszoekwoord.

leesbaarheidsscore verbeteren wordpress

Sommigen van jullie gebruiken Yoast SEO misschien niet, of willen meerdere scores voor leesbaarheid zien. Hier ziet u hoe u een analyseergedeelte voor de afzonderlijke leesbaarheid voor uw berichten kunt toevoegen.

Allereerst moet u de FD Word Statistics- plug-in installeren en activeren . De plug-in werkt standaard en er zijn geen instellingen die u kunt configureren.

Maak gewoon een nieuw bericht of bewerk een bestaand bericht. U vindt een metabox voor het analyseren van de analyse onder de berichteditor.

leesbaarheidsscore verbeteren wordpress

Deze metabox voor het analyseren van de analyse toont de leesbaarheidsscore van uw inhoud met behulp van de leesbaarheidtests Fog, Kincaid en Flesch.

De FD Word Stats-plug-in geeft scores voor de leesbaarheid van afzonderlijke berichten weer. 

Leesbaarheidsanalysescores begrijpen

Leesbaarheidstests houden meestal rekening met het aantal zinnen per alinea, het aantal woorden dat in een alinea wordt gebruikt en de totale lettergrepen.

De leesscores Fog en Kincaid laten de jaren van opleiding zien die nodig zijn om de passage als hun score te lezen. Dit betekent dat hoe hoger de score, hoe moeilijker je inhoud is om te lezen.

Flesch-leescanalysescores gebaseerd op leesgemak tussen 0-100 waarbij 0 het moeilijkst te lezen is.

Tips voor het verbeteren van de leesbaarheid van uw site

De analyse-instrumenten voor leesbaarheid zijn een geweldige manier om uw inhoud te verbeteren. U kunt echter nog veel meer doen om de leesbaarheid van uw site te verbeteren.

Allereerst moet je begrijpen dat gebruikers niet altijd het hele artikel lezen. Ze scannen de informatie om de interessante stukjes te vinden.

Door je zinnen kort te houden en minder zinnen per alinea te gebruiken, kun je je inhoud eenvoudig scannen. Zie hoe u enkele / dubbele regelafstand in WordPress kunt toevoegen .

Overweeg moeilijke woorden te vervangen door vaker gebruikte en gemakkelijk te begrijpen woorden. Moeilijk vocabulaire maakt het moeilijker om uw pagina’s te scannen.

Typografie speelt een zeer belangrijke rol bij het verbeteren van de leesbaarheid. Als uw tekst te klein en moeilijk leesbaar is, heeft dit uiteraard gevolgen voor de gebruikerservaring op uw site. Zelfs als je inhoud goed geschreven is, zal het moeilijk te lezen zijn.

Als u Google Fonts op uw website gebruikt, kunt u een of twee lettertypen op uw pagina plakken.

Zorg voor voldoende witruimte op uw pagina’s. Als uw inhoudsblokken te dicht bij elkaar staan, probeer dan de opvulling ertussen. U kunt dat doen door CSS te gebruiken in de stylesheet van uw thema. Als u CSS niet kent, kunt u de CSS Hero-plug-in gebruiken .

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het toevoegen en verbeteren van de leesbaarheidsscore voor uw WordPress-berichten.

50+ gratis tools voor ondernemers/websites op https://delaatbusiness.com


Fiverr1

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *