Currently set to Index
Currently set to Follow

De 3 grootste “watch-outs” bij het overwegen van een rebranding


120
betekenis chatbot

Er komt een moment in het leven van elk bedrijf – groot of klein, wanneer het een rebrand gaat overwegen. De rebrand kan uit verschillende dingen bestaan ​​- soms alleen een nieuw logo, soms een nieuwe naam en een volledige heruitvinding van communicatie en merkstrategie.

Er zijn een aantal redenen waarom bedrijven besluiten om het rebrandingproces te doorlopen. Meestal komen ze echter neer op de volgende drie situaties:

a) Het gaat niet goed met het bedrijf. De omzet daalt en er zijn nogal gewaagde veranderingen nodig.

b) Integendeel, het gaat potentieel goed, met de grootste concurrent (of een ander veelbelovend bedrijf) en een nieuwe richting die daarmee onder het merk van uw organisatie wordt geplaatst.

c) Het bedrijf heeft een nieuw merk of marketingdirecteur ingehuurd, die zijn sporen wil achterlaten, met een rebrand die de meest voor de hand liggende manier lijkt te zijn om dit te doen.

Als u een rebrand van plan bent, zijn er enkele cruciale dingen om op te letten. Ongeacht of uw redenen zakelijk kloppen of niet, als u zich niet klaarmaakt voor deze drie grootste ‘watch-outs’, is uw project gedoemd te mislukken.

1. Niets nieuws te vertellen

Het zou verleidelijk kunnen zijn om uw logo verfrissend te maken en de kleuren van de huisstijl van uw bedrijf te veranderen, in een poging om de interesse en de omzet te vergroten na een pauze in het bedrijfsleven. Je moet echter nooit van merk veranderen, tenzij je iets nieuws te vertellen hebt.

Een nieuwe positionering of een aanzienlijk verbeterd product zijn goede redenen om de identiteit van uw merk te veranderen. Een andere goede reden is een verschuiving in uw doelgroep – een geheel nieuwe doelgroep of een bredere / smallere doelgroep. Alleen al het veranderen van alleen je logo en merkkleuren geeft je precies dezelfde propositie in een nieuwe verpakking, alleen zal het nu veel moeilijker zijn om te communiceren naar interne teams en externe belanghebbenden – investeerders, journalisten en consumenten.

2. Geen interne buy-in

Misschien zijn jij en je team tot de conclusie gekomen dat een rebranding het antwoord is, maar als je de enige bent die dat gelooft, moet je wachten.

Met een managementteam dat niet volledig aan boord is en 100% toegewijd is, zal uw rebrand bestaan ​​uit een nieuw logo maar geen geld om het merk goed uit te rollen. Om dit aan te pakken, moet je uitzoeken waarom ze je ideeën niet ondersteunen. Misschien hebben ze legitieme redenen, misschien kan dit in verband staan ​​met interne bedrijfspolitiek. Hoe dan ook, als je de rebranding tot een succes wilt maken, moet je je huiswerk maken en de volledige buy-in van je management krijgen voordat je iets start. U krijgt de beste resultaten als zij in de eerste plaats denken dat rebranding hun idee was.

3. Je punt bewijzen met onderzoek

Het moet gezegd worden dat als je bord volledig tegen rebranding is, je geen rationele argumenten zult gebruiken om van gedachten te veranderen. Je zult een manier moeten vinden om hun harten, zielen en ego’s te bewegen, niet alleen hun hersens.

Als je echter het voordeel van de twijfel krijgt en besluit de nieuwe identiteit te testen om je punt te bewijzen, doe het dan nooit door het te vergelijken met het vorige. Tenzij je huidige identiteit echt teleurstellend is, zullen de meeste mensen het vanwege de bekendheid nog steeds kiezen voor de nieuwe. De beste manier om het te testen, is om twee advertenties voor hetzelfde product met hetzelfde bericht voor te bereiden, een met uw huidige identiteit en de andere met uw nieuwe. Test de advertenties op twee vergelijkbare maar afzonderlijke groepen en vraag niet of ze het leuk vinden, maar als de advertenties koopintenties hebben en de associaties die uw strategie aanneemt. Als de nieuwe beter werkt, is dat een goed teken. Als dat niet het geval is, is het terug naar de tekentafel voordat je ergens in de buurt komt van het starten van je rebrand.

Rebranding, met name in grote bedrijven, is geen eenvoudige taak en vereist vaardigheden, tijd, budget en de buy-in van belanghebbenden. Er zijn veel dingen om voorzichtig te zijn over wat er mis zou kunnen gaan. Dit zijn echter de drie absolute essentials waar u beslist rekening mee moet houden.


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *