De 4 dingen geloofden om te helpen bouwen aan een sterk merk, wat eigenlijk niet uitmaakt - DeLaatbusiness

De 4 dingen geloofden om te helpen bouwen aan een sterk merk, wat eigenlijk niet uitmaakt

3 min


147
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

[emaillocker id=”8586″]Het is niet eenvoudig om de perfecte strategie te bedenken om het perfecte merk te bouwen en al te vaak richten mensen die verantwoordelijk zijn voor merkbeheer zich op dingen die eigenlijk niet de hoogste prioriteit zouden moeten hebben. Hieronder hebben we enkele dingen opgesomd die vaak worden gebruikt bij het bouwen van een merk, maar dit kan zelden worden toegeschreven aan het succes. In tegenstelling tot de populaire overtuiging, zijn dit de dingen die er niet toe doen in uw merkontwikkeling …

Een geavanceerd positioneringsmodel

Het klinkt zeker belangrijk, maar toch? Helemaal niet, en het niveau van succes dat een merk heeft, wordt hier in het minst niet door bepaald. Sommige merken besluiten dat ze hun positioneringsmodel nodig hebben, opgeschreven in uitgebreide merkboeken, terwijl anderen er met plezier een paar of twee of helemaal niets mee kunnen doen! Het gaat niet om het aantal woorden of de vele merkaspecten die in uw strategiedocument worden beschreven. Drie goed gekozen woorden kunnen echt beter werk leveren.

Natuurlijk kan het schrijven van je positioneringsmodel je meer zelfvertrouwen geven, maar het zal je geen succes garanderen.

Uniciteit van uw merkstrategie  

Uniek zijn kan cruciaal zijn in marketing, maar het is niet iets waar je aan moet denken bij het maken van een merkstrategie. Sommige mensen geloven (en we zijn het er volledig mee eens) dat er een eindig aantal merkstrategieën is en dat het de uitvoering is die verschillende merken onderscheidt. Het is bijna onmogelijk om je strategie echt uniek te maken en daar zou je ok mee moeten zijn. Er zijn veel categorieën, waarbij merken vergelijkbare waarden vertegenwoordigen en vergelijkbare voordelen uitdragen, maar veel ervan zijn succesvol (lees onze  blog  over de meest populaire merkwaarden).

Communicatie van emotionele voordelen

Veel succesvolle merken bevatten emoties in hun brandingoefeningen: Dove verspreidt het gevoel van empowerment, Honda speelt op de kracht van dromen en Coca-Cola richt zich op geluk. Dit leidt tot sommigen die denken dat het verplicht is dat emotionele voordelen worden gecommuniceerd, wanneer dit absoluut niet het geval is. Er zijn veel merken die nooit emoties communiceren, en in plaats daarvan zich richten op het bevorderen van de rationele voordelen van hun bedrijf.

Bijvoorbeeld, Amazon zijn jarenlang bezig geweest zich te concentreren op drie pijlers: gemak van levering, lage prijzen en brede selectie. Er zijn geen emoties overgebracht in hun merkstrategie, maar hun focus op deze voordelen heeft tot enorm succes geleid.

Het is veel belangrijker om een ​​emotionele band op te bouwen met het klantenbestand, door een consistent geweldige productervaring te bieden, in plaats van te proberen merkproblemen op te lossen met emotie-gestuurde beeldcampagnes, en ons naar het volgende punt te brengen.

Pure beeldcampagnes

Onder marketeers wordt er zwaar over gediscussieerd of het runnen van een imagocampagne voordeliger is dan een productcampagne, met veel gelovige imago-gebaseerde inspanningen die het merk bouwen.

Een beeldcampagne kan goed zijn voor uw merk, maar het zal niet de enige redder van uw strategie zijn. Het is ook prima om alleen productcampagnes te hebben en sommige grote merken zoals Apple en Coca-Cola zijn verdwenen van het uitvoeren van beeldcampagnes, weer terug naar product-campagnes.

Wanneer u echter een productcampagne uitvoert, moet u onthouden dat deze ook uw merkimago opbouwt en daarom comfortabel in de wereld van uw merk moet zitten. Zo zijn sportkledingmerken zoals Nike of Reebok daar geweldig in – elke productcampagne versterkt het merkimago en elke imagocampagne is geworteld in het product. Vermijd in elk geval situaties waarin uw product- en beeldcampagnes er compleet anders uitzien en aanvoelen.

Alle productcampagnes moeten een beeldfactor hebben en alle beeldcampagnes moeten betrekking hebben op het product, anders zijn ze verspilling van tijd, geld en middelen.

Dus dat zijn de dingen die er niet toe doen …

Maar wat doet er toe?

Simpel gezegd, als je kunt omschrijven waar je merk in één zin over gaat, en een kind in staat is om het te begrijpen, dan ben je op de goede weg. Zo niet, dan moet je je huiswerk maken. Als uw merk te ingewikkeld is om uit te leggen in eenvoudige bewoordingen, hoe kan het dan worden verwacht dat een consument begrijpt wat u probeert te zijn?

Ook de belangrijkste succesfactor van het bouwen van een sterk merk is ervoor zorgen dat uw medewerkers leven en uw strategie inademen. Zoals hierboven uitgelegd, betekent het hebben van een document met merkstrategieën niets, als vijf mensen in uw bedrijf hiervan op de hoogte zijn en slechts twee het echt begrijpen. Zonder de juiste kennis van de merkstrategie, zal uw team implementeren wat zij individueel geloven, en uw product- en communicatieactiviteiten zullen geen samenhangend beeld opbouwen. In bedrijven waar merk een grote rol speelt (bijv. Disney , Lego , Coca-Cola), zullen werknemers nooit de kracht ervan uitdagen, omdat ze zien hoe het hun werk op alle niveaus vergemakkelijkt. Sommige bedrijven blijven geloven dat een goed product het hele werk zal doen, maar merkdenken is altijd nodig omdat de productvoordelen op een zinvolle manier aan de consument moeten worden uitgelegd. Anders kunt u geen sterk merk creëren en de kracht ervan gebruiken voor een betere financiële omzet.

Kort samengevat: als u uw merkstrategie eenvoudig in beknopte en eenvoudige bewoordingen kunt uitleggen en iedereen in uw bedrijf dit begrijpt, gelooft en vertaalt naar hun werk, dan bevindt u zich op een goede plek. [/emaillocker]


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format