De meest unieke wereldwijde employer brands - DeLaatbusiness

De meest unieke wereldwijde employer brands

3 min


100
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een paar weken geleden schreven we een bericht over de verschillen in hoe bedrijven willen worden gezien als consumentenmerken, bedrijfsmerken en werkgeversmerken. Het zijn werkgeversmerken waar we vandaag naar kijken.

Het concept van employer branding wordt steeds populairder en veel bedrijven, groot en klein, proberen hun EVP (employer value proposition) aan te scherpen om het juiste type talent aan te trekken. EVP is een strategie voor het positioneren van het bedrijf als werkgever en bestaat doorgaans uit tastbare voordelen zoals basissalaris, provisie, extra voordelen, enz. En immateriële voordelen, waaronder het doel en de cultuur van het bedrijf (wat op zichzelf lastig is om te beschrijven) ). Ondanks het feit dat bijna alle bekende bedrijven hun best doen om een ​​aantrekkelijke EVP te hebben, kan men de indruk hebben dat ze allemaal soortgelijke dingen zeggen en daardoor niet uniek zijn. Sommige vereenvoudigen wat de effectieve EVP zou moeten zijn en beperken het concept tot het aanbieden van pingpongtafels en gratis bier op vrijdag.

Er zijn echter een paar bedrijven die het goed doen, en ze hebben niet alleen een unieke EVP, maar een echte. Ze zijn ook niet bang om potentieel goede kandidaten te ontmoedigen, die niet zouden gedijen in deze cultuur, omdat zoals bij consumentenmerken, sterke employer brands moeten worden onderscheiden: geweldig voor sommigen en niet bang om door anderen te worden afgewezen.

Hier zijn er een paar:

Netflix

Netflix heeft een unieke en een van de meest controversiële EVP’s ter wereld. Hoewel veel bedrijven beweren dat ze zich richten op hoge prestaties, is Netflix er echt serieus over en heeft het een reeks mechanismen om deze aanpak af te dwingen. Het wil de beste mensen hebben in elke positie en op elk moment, waarbij talentbehoud wordt behandeld als een overschat idee. Dit wordt uitgevoerd met het bedrijf gericht op het huren van hoog presterende spelers en het ontslaan van iedereen die dat niet is – vandaag kun je de beste zijn, maar in 6 maanden ben je misschien weg. Daarnaast promoot Netflix effectiviteit, initiatief, verantwoordelijkheid en heeft het een zeer rationele benadering van zijn werknemers, en moedigt het hen aan om hun eigen mening te hebben en te argumenteren. Het bedrijf beweert: “We zijn een team, geen familie. Netflix-leiders huren, ontwikkelen en knippen slim, dus we hebben sterren in elke positie. “

Amazone

De EVP van Amazon sluit goed aan bij zijn belangrijkste strategie voor consumentenmerken, die draait om klantobsessie. Het baseert zijn employer brand op 14 leiderschapsprincipes en werd in de loop der jaren een bekend bedrijf als kern van de bedrijfscultuur. Deze principes hebben meestal te maken met effectiviteit en efficiëntie, bijvoorbeeld ‘Bias for Action’, ‘Deliver Results’ en ‘Have Backbone; Niet mee eens en Commit “. In tegenstelling tot veel andere bedrijven, die bedrijfsdocumenten maken en deze vervolgens vergeten, gebruikt Amazon de 14 regels op regelmatige basis:  “Onze Leiderschapsprincipes zijn niet alleen een mooie inspirerende muuropknoping. Deze principes werken hard, net als wij. Amazonians gebruiken ze elke dag, of ze nu ideeën voor nieuwe projecten bespreken, beslissen wat de beste oplossing is voor het probleem van een klant of sollicitanten interviewen. Het is slechts een van de dingen die Amazon eigenaardig maakt. “

Facebook

In tegenstelling tot Amazon, wiens EVP consistent is met zijn merkstrategie, is het werkgeversmerk van Facebook scherper dan zijn openheid en op verbondenheid gebaseerde positionering. Facebook als werkgever concentreert zich op effectiviteit, snelheid en vooral – hackercultuur, die het bedrijf begrijpt als een omgeving die ‘creatieve probleemoplossing en snelle besluitvorming beloont’. Facebook-medewerkers worden aangemoedigd   om ‘vet’ te zijn en de problemen op te lossen ‘waar ze het meest om geven’. Facebook zegt:  “We werken in kleine teams en schakelen snel door om nieuwe producten te ontwikkelen, voortdurend itereren en verbeteren. De zin “deze reis is 1% voltooid” staat op onze muren en herinnert ons eraan dat we pas zijn begonnen met het vervullen van onze missie om de wereld meer open en verbonden te maken. “

Ikea

Hoewel de andere drie werkgeversmerken uniek zijn, hebben ze wel overeenkomsten, omdat ze zich richten op effectiviteit en prestaties. Ons vierde merk is een heel ander voorbeeld. Ikea hanteert een meer Scandinavische benadering in zijn EVP, met een sterkere nadruk op teamwork en empowerment van medewerkers. Bij Ikea wordt het gewaardeerd als realistisch, praktisch en bescheiden, terwijl het zorgt voor een enthousiaste benadering van wat het bedrijf probeert te bereiken – een beter dagelijks leven.

Het zijn meestal de technologiebedrijven die de meest besproken EVP’s hebben. Veel mensen bespreken de voordelen die u zou krijgen en de omgeving waarin u zou werken als u een baan bij Facebook of Google zou hebben , maar een unieke EVP is niet beperkt tot dat type bedrijf. En wat belangrijker is, niet iedereen zou willen werken in een dergelijke omgeving, dus het is verrassend dat EVP’s nog altijd hetzelfde klinken en dat weinig bedrijven besluiten om verschillende aspecten van hun cultuur te benadrukken (zoals Ikeabijvoorbeeld). 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format