De positionering van de drie meest waardevolle merken ter wereld - DeLaatbusiness

De positionering van de drie meest waardevolle merken ter wereld

2 min


121
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Hoewel de schattingen van hoeveel verschillende merken de moeite waard zijn, verschillen, afhankelijk van wie de berekening heeft uitgevoerd ( lees hier waar deze verschillen vandaan komen), zijn de populairste ranglijsten van ‘s werelds meest waardevolle merken bijna unaniem in die zin dat Apple , Google en Microsoft houd de top drie plekken vast.

Interessant is dat wat deze merken onderscheidt niet het onderscheidend vermogen is van hun positionering, maar de relevantie ervan in combinatie met het unieke productaanbod en het feit dat ze verbazingwekkend zijn bij de uitvoering (wat de belangrijkste kenmerken zijn van een succesvolle merkstrategie; we schreven er hier over ).

Microsoft: mensen en organisaties meer macht geven om meer te bereiken

De merk- en communicatiestrategie van Microsoft is aanzienlijk veranderd sinds de benoeming van Satya Nadella als de nieuwe CEO in 2014. Het bedrijf introduceerde een nieuwe missie: “Geef elke persoon en elke organisatie op aarde de ruimte om meer te bereiken”, om een ​​idee te geven van eenheid aan zijn afzonderlijke bedrijfsentiteiten.

Daarnaast legde Microsoft meer nadruk op het communiceren van het overkoepelende merk om ervoor te zorgen dat mensen Microsoft associëren met enkele van zijn beroemde producten, waaronder Xbox en Skype . Voordien was Microsoft bekend om zijn productgerichte communicatie. Het promootte zelden zijn moedermerk en hield zich meer bezig met het uitleggen van de kenmerken van zijn geadverteerde producten. Nu richt het zich op de voordelen voor de consument.

Microsoft veranderde ook van toon, stopte met het gebruik van bedrijfsjargon en begon een meer menselijke en emotionele stijl aan te nemen.

Google – het organiseren van informatie over de wereld

Met zijn gevarieerde portfolio van producten (zoeken, kaarten, Chrome, enz.) Helpt Googlemensen meer te weten te komen over de wereld om hen heen en stelt ze hen in staat om alle informatie te vinden die ze nodig hebben. Hoewel het merk geen maker of uitgever van deze informatie is, omdat Google de intenties van de zoeker begrijpt en onderscheid maakt tussen betrouwbare en onbetrouwbare gegevensbronnen, is Google op de een of andere manier een vertrouwde bron van informatie geworden en als dat wordt door velen geassocieerd met wijsheid en kennis. Google ziet zijn missie als een positieve impact op het leven van mensen door informatie van de wereld te organiseren en deze gemakkelijk toegankelijk te maken.

Niet iedereen herinnert zich vandaag dat Google in het verleden aarzelde om zijn merk te promoten en zelden werd geadverteerd. Dit veranderde enkele jaren geleden, toen het bedrijf zich realiseerde dat mensen zonder effectieve marketingcommunicatie niet van hun producten op de hoogte zouden zijn.

Apple – een betere wereld creëren door technologie en design

Gedurende vele jaren, Apple was een challenger brand op een missie om een revolutie op de pc-markt. Hoewel het kernoordeel van Apple (“mensen met passie kunnen de wereld ten goede veranderen”) niet is veranderd, zijn communicatiestrategie en berichtenverkeer wel. Apple ontgroeide de rol van de uitdager, breidde zijn productportfolio aanzienlijk uit en werd een van de marktleiders.

Als gevolg hiervan moest het merk een meer mainstream benadering van zijn communicatie toepassen: het ging van symboliek naar meer letterlijke berichten en van beeldgestuurde communicatie naar productcampagnes die de voordelen van Apple vlaggenschipproducten demonstreren. Het is ook duidelijk dat de recente advertenties van Apple een warmer beeld van het merk opbouwen en menselijker en humoristischer zijn dan in het verleden, toen hun stemmetje meer opbeurend en ambitieus was.

Om relevant te blijven, heeft elk van de drie meest waardevolle merken ter wereld aanzienlijke wijzigingen ondergaan in hun benadering van branding en communicatie. Microsoft heeft zijn missie veranderd en meer de nadruk gelegd op het overkoepelende merk. Google heeft meer merk- en marketingactiviteiten geïntroduceerd en Apple heeft een meer mainstream-benadering gevolgd en zich meer gaan richten op communicatie over zijn belangrijkste producten in plaats van het overkoepelende Apple-merk.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format