Hoe drie wereldwijde tech-merken recentelijk hun merkstrategieën hebben gewijzigd - DeLaatbusiness

Hoe drie wereldwijde tech-merken recentelijk hun merkstrategieën hebben gewijzigd

2 min


139
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In de loop van de tijd zal elk bedrijf zijn merkstrategie wijzigen om de communicatie vers te houden, nieuwe markten aan te trekken en het bestaande publiek te blijven boeien. Als het bedrijf een nieuwe groep mensen wil targeten om het klantenbestand te verbreden of om een ​​mislukte omzet te verbeteren met een shake-up om de verkoop te stimuleren, kan een verandering van de merkstrategie nodig zijn.

Een paar maanden geleden plaatsten we de eerste in de serie berichten hierover, waarin we bekeken hoe en waarom de wereldwijde merken Johnnie Walker, Coca-Cola en Reebok allemaal van merkstrategie zijn veranderd (lees het hier ). Deze keer analyseren we recente wijzigingen die zijn aangebracht aan drie technische merken: Intel, HP en Microsoft.

Intel

Intel staat al vele jaren bekend om zijn “Intel inside” -aanpak, die een kwaliteitsstempel is geworden voor veel producten, met name personal computers, die consumenten geruststellen omdat ze dankzij de technologie van Intel (die ze zelfs niet eens kunnen zien) het product ze hebben gekocht is betrouwbaarder. Deze strategie is echter recentelijk gewijzigd. Het bedrijf was van mening dat de “Intel inside” van Intel een onzichtbaar merk heeft gemaakt.

Het  bedrijf verlegde zijn focus van binnen naar buiten en benadrukte de ‘verbazingwekkende ervaringen’ die de technologie van Intel mogelijk maakt. Er werden verschillende spraakmakende initiatieven gelanceerd om de overstap te markeren. Dit omvatte de David Bowie-tribute bij de Grammy’s, uitgevoerd door Lady Gaga, met robotica, hologrammen en digitale make-up, en de introductie van freeD-technologie die herhalingen van 360 graden mogelijk maakt tijdens het NBA All-Star-weekend.

PK

In 2015, na meer dan 75 jaar bedrijfsactiviteiten, is Hewlett-Packard officieel opgesplitst in twee afzonderlijke, afzonderlijke bedrijven: HP en Hewlett Packard Enterprise. HP verhuisde naar B2C-handel en promoot computers, tablets en printers voor persoonlijk gebruik, terwijl Hewlett Packard Enterprise zich nu richt op B2B-oplossingen, waaronder servers, opslag, netwerken en meer, waarbij de communicatiestrategie de nadruk legt op de rol van het bedrijf om bedrijven en organisaties te helpen hun digitale transformatie.

Om die reden had HP een nieuwe merkstrategie nodig. De positionering van HP draait om “zinvolle innovatie”. Met de focus verlegend van B2B naar B2C, richt het zich nu op het maken van technologie die het leven en werken van mensen verbetert (“om het leven voor iedereen, overal” te verbeteren). Op het gebied van communicatie heeft HP een vergelijkbare route gevolgd naar Microsoft en Samsung, waarbij campagnes worden voorkomen die te maken hebben met productpromotie, en in plaats daarvan meer een punt maken dat is gebaseerd op voordelen voor de consument.

Microsoft

Voordat Microsoft zijn merkstrategie veranderde, zei de missie van Microsoft: “Bij Microsoft zijn onze missie en waarden om mensen en bedrijven over de hele wereld te helpen hun volledige potentieel te realiseren.”  Nu luidt het: “Onze missie is om elke persoon en elke persoon in staat te stellen organisatie op de planeet om meer te bereiken. ”  Klinkt bekend? Hoewel ze heel erg klinken, wordt de merkstrategie van Microsoft heel anders uitgevoerd.

Sinds de benoeming van de nieuwe CEO, Satya Nadella in 2014, kunnen enkele grote veranderingen in de manier waarop het bedrijf communiceert opgemerkt worden. Microsoft legt nu meer de nadruk op het tonen van consumentenvoordelen (in het bijzonder, hoe mensen meer kunnen bereiken met verschillende Microsoft-producten) dan op technische productfuncties.

Deze nieuwe strategie is in werking gesteld door de manier waarop Microsoft communiceert, serieuze taal uit het bedrijfsleven laat vallen en deze vervangt door een warmere, meer menselijke toon. De VP van Global Advertising and Media bij Microsoft, Kathleen Hall, zei tegen Marketing Week: “Je kunt een meer emotionele benadering verwachten en zijn over onze consumenten en wat ze doen met onze producten en niet over ons en de glimmende dingen die we maken.”

Zoals bij alle veranderingen in de merkstrategie, hebben de drie hier geanalyseerde technologiebedrijven het om verschillende redenen allemaal gedaan. HP kwam als resultaat van een bedrijfsdeling, Intel wilde zijn merk zichtbaarder maken, terwijl bij Microsoft de verandering kwam met het nieuwe management.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format