Hoe een meer premium merk te bouwen? - DeLaatbusiness

Hoe een meer premium merk te bouwen?

3 min


93
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Laten we aannemen dat u de leiding heeft over een regulier merk en dat, volgens onderzoek, respondenten denken dat het net zo goed is als white label-producten. Ervan uitgaande dat uw aanbod midden in de prijs is, is uw situatie niet benijdenswaardig. Uw klanten zullen moeite hebben om te begrijpen waarom zij meer voor uw merk zouden moeten betalen dan voor generieke producten of diensten.

Wat kunt u doen om uw merk een premium-afbeelding te geven, en waar zou u moeten beginnen?

1. Begin met de basis

Als je hier niet begint, zal het echt geen zin hebben om iets anders te doen. Neem contact op met uw klanten om erachter te komen hoe goed uw product of dienst merkloos is (bijv. Bij blinde tests). Vergelijk de kwaliteit met die van uw concurrenten en gebruik meetbare statistieken om te zien waar u aan toe bent. Uw product of dienst hoeft niet noodzakelijk de hoogste kwaliteit te hebben (hoewel dat natuurlijk helpt!), Het kan niet veel lager zijn dan het niveau waarop u uw merk ambieert. Als uw aanbod van relatief goede kwaliteit blijkt te zijn, zelfs zonder branding, kunt u naar de volgende stap gaan. Als dat niet het geval is, zoek dan uit welke verbeteringen nodig zijn om uw product of dienst meer premium te laten voelen. Moet je die kunstmatige zoetstof in je frisdrank kwijt, omdat het de drank doet smaken als een goedkope nep? Is het tijd om uw klantenservice binnenshuis te brengen in plaats van deze uit te besteden, omdat het de merkbeleving verpest? Moet je stoppen met het uitzenden van grote, goedkope reality-series, als je wilt dat je kanaal als de volgende wordt ervarenHBO ?

Denk nooit dat uw klanten het verschil in kwaliteit niet zullen merken.

2. Maak je verhaal goed

Inmiddels weet u dat uw product of dienst van hoge kwaliteit is en zijn rationele belofte nakomt. Hoe zit het met het merk? Krijgt uw product of service positievere feedback als het wordt getest in merkonderzoek? Helpt uw ​​branding u bij het opbouwen van een premiumafbeelding? Zo niet, dan moet je je verhaal goed begrijpen en het consistent vertalen in merkelementen die mensen kunnen zien, horen en voelen. Huur professionals, die je merkstrategie herzien, je merkactiva controleren en je adviseren over details, zoals welke schaduw van de dominerende kleur van je merk een premiumproduct suggereert en welke woorden de juiste toon bepalen. Zorg ervoor dat uw merk consistent is (dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan).

3. Wees strategisch over uw distributie en prijsstelling

Soms, waar uw product of dienst wordt verkocht, hoe het wordt verhandeld en hoeveel het kost, vertelt consumenten meer over uw merk dan de fysieke branding zelf. Als u bijvoorbeeld de leiding heeft over een FMCG-merk, moet u ervoor zorgen dat het niet wordt weergegeven op de laagste plank, kan worden gekocht bij high-end supermarkten, niet sterk wordt verdisconteerd en over het algemeen niet goedkoper is dan andere. premium merken. Als u alleen in digitaal verkoopt, zijn dezelfde regels van toepassing – is uw merk goed vertegenwoordigd op verschillende e-commercewebsites (bijvoorbeeld die van supermarkten), is er een kwalitatief hoogstaand beeld dat alle benodigde informatie vergezelt, doet de beschrijving dat? doe je merk recht en is je prijs waar het zou moeten zijn?

4. Communiceer kwaliteit

Als de hoge kwaliteit van je merk niet iets is waar mensen zich alom bewust van zijn, moet je er harder over schreeuwen. Er zijn merken die al decennia lang kwaliteit communiceren om hun iconische status (bijv. Heinz of Mercedes-Benz) niet te verliezen). Soms is het voldoende om het premiumbeeld indirect te communiceren en te focussen op een meer uniek kenmerk, maar soms moet het merk de consument eraan herinneren dat het staat voor hoge kwaliteit (bijv. Verse ingrediënten, beste klantenservice of duurzaamheid). Het is ook belangrijk om te onthouden dat hoewel de berichtgeving cruciaal is, de tone of voice en productiewaarden van uw campagnes in dezelfde mate bijdragen aan uw merkimago. Elk communicatiemiddel, inclusief uw website, advertenties, sociale media-berichten of zelfs interne video’s, moet een premium-imago van het merk vormen. Met name B2B-bedrijven hebben op dit gebied veel werk te verzetten. Hoewel ze vaak dure oplossingen verkopen aan andere bedrijven, hebben ze de neiging om goedkoop ogende materialen (bijv. Amateurvideo’s) te gebruiken om potentiële klanten aan te trekken.

Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het selecteren van merkambassadeurs. Als u uw merk extra premium wilt laten lijken, kiest u ambassadeurs die een meer ambitieuze perceptie hebben dan uw merk.

5. Lanceer up-market submerken

Een goede truc om uw merkimago te verbeteren, is om een ​​submerk of een speciale editie van een product of dienst te introduceren en om het te positioneren als een veel duurder aanbod dan uw hoofdmerk. Denk aan Tesco Finest, de Amex Black Card of Johnnie Walker Green Label Whisky. Als uw promotie zich richt op dit submerk, wordt de merkwaarde van uw hoofdmerk verrijkt met meer premium-associaties. Een voorbeeld van een merk dat op dezelfde manier zijn imago opbouwt, is Emirates Airline , dat zijn business class vaak promoot om een ​​meer ambitieus beeld van het hoofdmerk te creëren.

6. Gebruik een laatste redmiddel

Als u alle bovenstaande stappen hebt uitgevoerd en na 12 maanden wordt uw product of service nog steeds als vergelijkbaar beschouwd met merken uit het lagere segment, omdat het zo’n sterke, negatieve erfenis heeft, dan zou u moeten overwegen om van merk te veranderen. Een verandering van de naam wordt geadviseerd wanneer de vorige naam meer problemen voor het merk met zich meebrengt dan voordelen. Maar om van rebranding een succesvolle oefening te maken, moet je beginnen met stap één.

Vergeet niet dat dit je laatste redmiddel is en dat je deze beslissing niet lichtvaardig moet nemen


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format