Hoe je jezelf niet als een strateeg voor de gek laat houden


116
116 points

Niemand wil worden gezien als een waardeloze strateeg. Zelfs als iemands functie zowel strategische als operationele elementen heeft, geven mensen om een ​​of andere reden meer toe dat ze minder goed zijn in processen en uitvoering dan slechte strategische denkers.

Daarom hebben we een shortlist samengesteld met de meest vervelende fouten van merk- en adverteerderstrategen. En, hoewel we niet zelf schuldig zijn, bieden we enige aanwijzingen over hoe we ze kunnen vermijden.

1. Vertrouw niet op wat u denkt dat juist is

Te veel strategen denken dat ze zakelijke problemen kunnen oplossen door alleen hun intuïtie toe te passen, vaak in de vorm van zogenaamd ‘consumenteninzicht’. “Consumenteninzicht”, dat in uw hoofd is ontstaan, is slechts een hypothese en het begin van uw strategische reis. Om het te onderbouwen, probeer het te kwantificeren. Gebruik uw klantonderzoek of voer een snel overzicht uit om te zien of de meerderheid van de doelgroepen het met u eens is. Natuurlijk zijn er inzichten die moeilijk te meten zijn, maar als je serieus behandeld wilt worden, vermijd dan je buikgevoel te presenteren als een solide basis voor elke strategie. Onderzoek is je vriend.

2. Krijg uw sommen goed

Veel strategen hebben een goed begrip van woorden. Hun schrijven is vaak onberispelijk en ze zijn goed in het verwoorden van wat ze denken. Helaas gebruiken ze zelden getallen – ironisch genoeg is dit de enige valuta die belangrijk is voor klanten (vooral de meer senioren). Als u uw klant op de lange termijn wilt helpen de omzet te verhogen (en dit zou uw uiteindelijke doel moeten zijn), moet u op zijn minst de volgende vragen beantwoorden met betrekking tot het merk en de categorie van uw klant:

– Hoe groot is de markt en groeit deze nog steeds?

– Presteert het merk van uw klant op pari, boven of onder de markt? Waarom?

– Wat is het grootste probleem van het merk? Hoeveel mensen in de doelgroep van uw klant kennen het merk? Hoeveel overwegen om het te kopen? Hoeveel kopen het echt? Waarom kopen niet de rest het? Hoe doet het merk tegenover zijn concurrenten op deze 3 KPI’s: bewustzijn, aandacht, aankoop? Waar is het potentieel voor verbetering? Hoe kun je daarmee helpen?

De cijfers, als je er regelmatig mee gaat werken, zijn niet eng. Wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt, verduidelijken ze elk probleem en voegen ze structuur toe aan je denken. Probeer alleen deze twee veel voorkomende fouten te voorkomen, die zo irritant gebruikelijk zijn dat zelfs beroemde marketingauteurs hen committeren:

A. Leer om procent te onderscheiden van het percentage. Het verschil tussen 2% en 3% is één procentpunt; 3% is 50% meer dan 2%, maar 2% is ongeveer 33% minder dan 3%.

B. Als twee dingen met elkaar in verband staan, wees dan op uw hoede om te beslissen welke de ander beïnvloedt. Soms zorgt X ervoor dat Y groeit, soms is het andersom, en soms is het Z dat zowel X als Y beïnvloedt.

3. Eenvoud en gebruiksgemak zijn verfijning bij het ontbijt

We hebben dit al vele malen eerder genoemd, maar we zullen er steeds weer opnieuw over schrijven. Het is beter wanneer je opdracht of strategie bekend klinkt, gemakkelijk te begrijpen is en meerdere toepassingen toestaat dan wanneer het uniek, ingewikkeld om te begrijpen en zelfs moeilijker in praktijk te brengen is. Strategie moet een zakelijk probleem oplossen, niet om mensen te verbazen. De meest waardevolle merken ter wereld zijn gebaseerd op vergelijkbare strategieën en we zijn er vrij zeker van dat hun PowerPoints (of Keynotes voor die kwestie) niet van elkaar te onderscheiden zijn. Het is de uitvoering die hen onderscheidt. Als u uw strategie niet in één zin kunt uitleggen, hoe kunt u dan verwachten dat een consument van gedachten verandert over het merk met behulp van uw ingewikkelde reden? Hetzelfde geldt voor toepasbaarheid – ikf je kunt niet meteen een paar ideeën bedenken over hoe je je strategie tot leven kunt brengen, niemand zal dat doen.

4. Wees ruimdenkend maar heb respect voor je strategische vaardigheden

Goede ideeën kunnen overal vandaan komen, dus wees niet territoriaal. Wanneer de strategie echter al is overeengekomen (en met name wanneer dit met de klant is afgesproken) en u het team toestaat om creatieve ideeën te presenteren, die niet op deze strategie zijn gebaseerd, ondermijnt u eenvoudig uw positie. Hoe kan iemand je werk serieus behandelen, als je het niet op deze manier behandelt? We zien te vaak grote strategische presentaties gevolgd door ideeën, die volledig “niet kloppen”. Dit roept altijd de vraag op, waar was een strateeg toen de presentatie werd samengesteld? Laat uw strategie niet genegeerd worden als u er 100% zeker van bent dat het de juiste strategie is.

Te veel vertrouwen op je eigen oordeel, de cijfers niet begrijpen, te gecompliceerd zijn omwille van het unieke karakter en anderen toestaan ​​je vaardigheden te ondermijnen, zijn de grootste en meest voorkomende fouten die we hebben ondervonden bij het werken met strategen. Als je er meer van weet, deel ze dan met ons.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AfrikaansAlbanianAmharicArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBengaliBosnianBulgarianCatalanCebuanoChichewaChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CorsicanCroatianCzechDanishDutchEnglishEsperantoEstonianFilipinoFinnishFrenchFrisianGalicianGeorgianGermanGreekGujaratiHaitian CreoleHausaHawaiianHebrewHindiHmongHungarianIcelandicIgboIndonesianIrishItalianJapaneseJavaneseKannadaKazakhKhmerKoreanKurdish (Kurmanji)KyrgyzLaoLatinLatvianLithuanianLuxembourgishMacedonianMalagasyMalayMalayalamMalteseMaoriMarathiMongolianMyanmar (Burmese)NepaliNorwegianPashtoPersianPolishPortuguesePunjabiRomanianRussianSamoanScottish GaelicSerbianSesothoShonaSindhiSinhalaSlovakSlovenianSomaliSpanishSudaneseSwahiliSwedishTajikTamilTeluguThaiTurkishUkrainianUrduUzbekVietnameseWelshXhosaYiddishYorubaZulu
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format