Vijf kenmerken van een winnende merkstrategie - DeLaatbusiness

Vijf kenmerken van een winnende merkstrategie

3 min


102
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vorig jaar schreven we een bericht over de vier dingen waarvan algemeen wordt aangenomen dat ze helpen een sterk merk te bouwen, maar die, naar onze bescheiden mening, zelden van belang zijn.

Vandaag delen we onze reflecties op wat moet worden overwogen als u wilt dat uw merkstrategie succesvol is. We hebben een lijst met vijf factoren samengesteld die, op basis van onze ervaring, u zullen helpen de grootste brandingvallen te vermijden. Hoe belangrijk deze punten ook zijn, ze worden vaak over het hoofd gezien of kunnen zelfs bewust worden genegeerd.

1. Onderscheidende aanbieding over differentiërende berichtenuitwisseling

Soms is het bedenken van de juiste verkooppropositie genoeg om een ​​merk te laten slagen. Dit gebeurt met name in categorieën waar het vaak moeilijk is om het ene product van het andere te onderscheiden. Dat gezegd hebbende, het formuleren van een winnende merkstrategie is veel eenvoudiger als uw aanbod eenvoudigweg anders of beter is dan de rest van de markt. Het gebruik van onderscheidende woorden en visuals is niet genoeg als je nog steeds hetzelfde doet als iedereen.

Als uw hoofdaanbieding niet anders is, kunt u nieuwe, innovatieve lijnextensies en / of submerken lanceren om nieuwe categorieën of subcategorieën te maken. David Aaker, een van de meest beroemde brandingprofessoren, gaat zelfs zover dat hij beweert dat het bouwen van nieuwe subcategorieën vanaf nul de enige manier is om groei te realiseren (lees zijn bericht erover).

2. Relevantie over uniekheid

We hebben er al vele malen over geschreven. Het is geweldig als je een uniek aanbod hebt en er een unieke merkstrategie voor maakt. Soms proberen merken echter uniek te zijn, alleen maar om uniek te zijn. Wat belangrijker is dan uniciteit, is de relevantie van uw aanbod en hoe u dit presenteert aan uw doelgroep. Het is niet ongebruikelijk dat merken te smalle niches kiezen om alleen maar van elkaar te verschillen; wat belangrijker is, is hoe goed uw aanbod en uw berichten beantwoorden aan de behoeften van de consument (zelfs als een paar andere merken hetzelfde product of dezelfde dienst aanbieden).

Hoe uniek is de belofte van Amazon om gemak te bieden, de grootste keuze aan producten en de laagste prijzen? Niet erg. Hoe relevant voor de consument? Waarschijnlijk niet meer.

3. Eenvoud over verfijning

Als onderdeel van ons werk lezen we veel over de nieuwste lanceringen en herlanceringen van het merk en proberen we altijd de redenering achter hen te begrijpen. Helaas hebben we maar al te vaak moeite om te begrijpen wat de marketeers voor ogen hadden en waar het nieuwe of vernieuwde merk echt voor staat. We observeren dit fenomeen met een mix van ongeloof en amusement.

Als wij als brandingprofessionals het niet kunnen krijgen, hoe weten consumenten dan waar u het over heeft? De beste merken kunnen in een paar woorden worden samengevat; merken die een merkboek van 100 pagina’s nodig hebben om hun strategie uit te leggen, zullen nooit worden begrepen.

Een voorbeeld van een merk met een onnodig ingewikkelde merkstrategie is Uber . In eerste instantie was Uber een high-end black cab-service die werd gepositioneerd als ‘ieders privé-chauffeur’. Toen het bedrijf meer mainstream werd, wilde het de herziene propositie beschrijven. In plaats van te focussen op de meest voor de hand liggende voordelen, gebruikte Uber een gecompliceerde metafoor over bits en atomen om de digitale en analoge werelden te vertegenwoordigen. We durven te stellen dat iets eenvoudiger (en relevanter) gemakkelijker te gebruiken was in marketingcampagnes en dat het Uber had geholpen zijn klantenbestand sneller te laten groeien.

4. Perfecte uitvoering over perfecte strategie

De meest bewonderde merken ter wereld (die vaak de meest waardevolle ter wereld zijn) hebben één ding gemeen: ze voeren hun bedrijfsstrategieën vlekkeloos uit, perfect uitvoeren van hun aanbod, klantenservice, marketingoplossing of alle drie samen. Helaas besteden veel andere bedrijven te veel tijd aan strategizing en niet genoeg tijd aan het implementeren.

De merkstrategie van Burger King gaat over het laten bestaan ​​van mensen om zichzelf te zijn en de merkpersoonlijkheid ervan is leuk, vet en scherp. Wat Burger King echt onderscheidt, is hoe het deze persoonlijkheid tot leven brengt. De voorstellen voor ‘Proud Whopper’ en International Day of Peace ‘McWhopper’ zijn slechts twee schitterende voorbeelden van het bedrijf dat zijn marketingstrategie uitvoert.

Apple ‘s merkstrategie gaat over het creëren van een betere wereld door technologie en design. Veel bedrijven zouden een vergelijkbare filosofie kunnen hebben, maar alleen Apple wordt uitgevoerd zoals Apple.

5. Interne buy-in over acceptatie door de klant

Ten slotte, als de mensen in uw organisatie het niet weten, niet begrijpen of het niet eens zijn met uw merkstrategie, dan heeft het weinig zin om te proberen het extern te communiceren. Het verkrijgen van de buy-in van belanghebbenden kan een lang en pijnlijk proces zijn, maar zonder dit riskeert u het merk te verwateren, omdat iedereen de merkstrategie zal implementeren, volgens wat zij individueel geloven. Uw product- en communicatieactiviteiten zullen dus geen coherent imago creëren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format