3 vaak voorkomende chatbotmythen gebust - DeLaatbusiness

3 vaak voorkomende chatbotmythen gebust

4 min


96
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In dit tijdperk van snelle technologische vooruitgang zijn chatbots één product dat de markt verovert. Hun toepassingen zijn gemakkelijk te begrijpen door bedrijven in verschillende bedrijfstakken. Als het goed wordt geïmplementeerd, kunnen chatbots grote gevolgen hebben voor de ROI van een bedrijf. Een AI-chatbot kan helpen om de innovatie over de hele linie te vergroten , terwijl bedrijven tegelijkertijd flexibele en lean procesmethoden kunnen toepassen. Helaas worden chatbots geleverd met veel bagage die de mening van het volk over hun doel en efficiëntie heeft beïnvloed. Hier zijn enkele veelvoorkomende mythen die het publieke imago van chatbots pesten.

1. Chatbots zullen mensen volledig vervangen

Dit wordt bepaald door het idee dat chatbots zijn ontworpen om efficiënter te werken dan mensen kunnen. Een conversatie-chatbot heeft ingebouwde efficiëntie, waardoor deze meer toegang heeft tot meer rekenmogelijkheden . Aan de andere kant zijn menselijke werknemers nog steeds nodig om ingewikkelde vragen te behandelen die context vereisen. Deze gecodeerde gesprekken worden teruggekoppeld naar het systeem om chatbots intelligenter te maken. Dit betekent de symbiotische relatietussen chatbots en mensen zal in de nabije toekomst blijven bestaan. Chatbots zijn niet ontworpen om mensen irrelevant te maken. Ze zijn alleen bedoeld als aanvulling op wat mensen kunnen doen, om ervoor te zorgen dat mensen alleen werken aan taken die expliciet hun aandacht en expertise eisen. Wanneer klanten toegang hebben tot chatbots, kunnen ze hoogwaardige klantenservice krijgen tegen een fractie van de middelen die bedrijven nodig hebben om voldoende servicevertegenwoordigers in te huren.

Deze toegenomen vraag naar geschoolde menselijke werknemers stimuleert degenen die verder gaan dan alleen maar herhalende taken, in plaats van hun vaardigheden aan te scherpen. Het is een win-win situatie voor zowel de werkgever als de werknemer. De werknemer leert vaardigheden van onschatbare waarde terwijl hij deze uitoefent in taken die eigenlijk zijn / haar aandacht vragen, terwijl de werkgever chatbots kan gebruiken om herhalingstaken uit te voeren.

Leiders in financiën in bedrijven zoals Wells Fargo, JPMorgan Chase, Bank of America, Capital One, American Express, HSBC en andere hebben allemaal geïntegreerde chatbots om inkomende vragen van klanten te behandelen. De Muthoot Group heeft ook een inlandse chatbot geïntegreerd , MATTU & MITTU genaamd, die op maat gemaakte oplossingen voor het oplossen van zoekopdrachten zal bieden. Als de query niet door de AI kan worden afgehandeld, wordt deze overgedragen aan een echte menselijke agent.

De chatbot Eva van HDFC is een ander succesverhaal en behandelt meer dan 5 miljoen zoekopdrachten voor meer dan 1.000.000 unieke gebruikers. Het heeft op dit punt ook een nauwkeurigheid van 85%.

* “De chatbot is via inhoud betrokken bij bankklanten. Het voedt gegevens van de website en mobiele interfaces en biedt antwoorden op vragen zoals rentetarieven, productdetails, vergoedingen en kosten voor verschillende producten, applicatieprocessen, filiaalcodes enz. We brengen dit naar het volgende niveau en testen het voor basisbetaling gerelateerde transacties zoals factuurbetalingen, ticketboekingen, etc. ”* – Nitin Chugh, Country Head – Digital Banking, HDFC Bank in een interview met Economic Times .

2. Chatbots hebben een hoogtepunt bereikt

Er is veel ruimte voor chatassistentietechnologieën. Met een grotere vooruitgang in NLP en AI is er meer mogelijkheden voor chatbots. Een paar sceptici zijn onzeker over de kracht van de technologie vanwege de vereenvoudigde gebruikersinterface en het gemak van integratie. Naarmate er meer onderzoek wordt opgenomen in de belangrijkste chatbot-technologieën , zullen er meer gerichte gesprekken op schaal plaatsvinden.

In feite, wetenschappers van Facebook en Stanford hebben gewerkt aan een chatbot technologie die continu leert van haar fouten. Dit heeft het gesprek omgezet van passief leren naar actief, waarbij beslissingen snel kunnen worden genomen.

* “Wanneer het gesprek goed lijkt te gaan, worden de antwoorden van de gebruiker nieuwe trainingsvoorbeelden om na te volgen. [En] wanneer de agent denkt dat hij een fout heeft gemaakt, vraagt ​​hij om feedback; het leren voorspellen van de feedback die zal worden gegeven verbetert de dialoogmogelijkheden van de chatbot verder … Deze nieuwe voorbeelden verbeteren de dialoogmogelijkheden van de agent, terwijl alleen natuurlijke antwoorden van de gebruiker worden gebruikt die geen speciale structuur, bijbehorende numerieke feedback of extra menselijke tussenkomst vereisen worden gebruikt. ”* – Braden Hancock , hoofdonderzoeker [Leren van dialoog na implementatie: Feed Yourself, Chatbot]

Terwijl de wereldwijde chatbotmarkt groeit met 34% CAGR , is er voldoende potentieel voor een zelflerende chatbot om als een nieuwe standaard te verschijnen. De reikwijdte is ook afhankelijk van het type toepassingen dat mogelijk is. Chatbots zijn niet alleen nuttig voor het verwerken en informatie van klantquery’s. Ze worden ook gebruikt voor virtuele assistentrollen en het verbeteren van patiëntbetrokkenheid.

Klinisch psycholoog Alison Darcy ontwikkelde Woebot, dat meer dan 50.000 patiënten hielp binnen de eerste week na lancering over onderwerpen variërend van depressie tot angst. Het bereikte wat weinig menselijke psychologen konden – schaalbare betrokkenheid. Naar schatting hebben er meer dan twee miljoen gesprekken per week via Facebook Messenger.

* ”CBT is een gemakkelijk vertaalbare behandeling voor digitale therapieën, omdat het echt gestructureerd is, op gegevens is gebaseerd, in de tijd is beperkt en op bewijs is gebaseerd. Het grote besef van een gloeilamp – een van de groten voor ons – was dat sommige mensen eigenlijk niet met een mens willen praten. Dat is een beetje de waardepropositie van Woebot is dat hij een robot is. ”* – Dr. Ali Darcy, CEO, Woebot .

3. Chatbot-technologie is ingewikkeld

Dit is een van de gemakkelijkste mythes om te verdrijven. Met de toename van software-integraties en cloud computing, zijn Chatbots enkele van de gemakkelijkst uit te voeren softwarepakketten die een bedrijf kan installeren. Ze komen in verschillende formaten, met veel chatbots die worden uitgevoerd via het bestaande platform van de aanwezigheid op het web. Ze kunnen naar behoefte worden opgeschaald en kunnen meerdere menselijke agenten hebben die aan een enkel geval kunnen worden toegewezen. Daar komt nog bij dat Chatbots op één dashboard meer informatie bieden dan welk alternatief dan ook. Ze zijn ook in staat tot zelfstudie en hebben kwaliteitsingenieurs die werken aan het verbeteren van chatbots. Chatbots zijn ook gemakkelijk te gebruiken, waardoor het ROI-vriendelijk is om op schaal te installeren. Naarmate het gebruik van AI en ML alomtegenwoordig wordt, neemt de kracht van chatbots toe. Ze worden steeds geavanceerder en vereisen minder onderhoud en updates.

De kerntechnologie blijft evolueren zonder dat eindgebruikers veel input nodig hebben. Naarmate technologie slimmer wordt over het verzamelen van gegevens, hebben chatbots meer middelen nodig. Deze bronnen kunnen worden geleverd door chatbot-ontwikkelaars. Als u een CXO of een IT-manager bent die chatbots wil integreren, helpt het om contact te leggen met experts in het domein.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format