Bots toepassen in de gezondheidszorg: wat betekent dit voor mensen?


124
facebook messenger marketing

Met de steeds snellere technologische vooruitgang in natuurlijke taalverwerking (NLP) en diep leren, is de ontwikkeling van virtuele assistenten en chatbots dit jaar ontploft en worden elke dag nieuwe toepassingen onderzocht.

Een steeds groter wordend aandachtspunt is de verbetering van de gezondheidszorg en de geneeskunde door het gebruik van virtuele assistenten, van het diagnosticeren van patiënten en het bieden van ondersteuning tussen afspraken tot het afleveren van medicatiemeldingen en educatief materiaal. Cathy Pearl is Director of User Experience bij Sense.ly , waar ze een virtuele assistent-verpleegkundige (VA) hebben gecreëerd om patiënten met chronische gezondheidsproblemen te helpen hun ziekte te beheren en de kloof tussen patiënten en clinici te overbruggen.

Op de Virtual Assistant Summit in San Francisco zal Cathy expertise delen op een panel om virtuele assistenten in de gezondheidszorg te verkennen, met een focus op hoe dit van invloed kan zijn op menselijke arbeid en bestaande medische diensten. Ik sprak met haar voor de top om meer te leren.

Wat zijn volgens u de belangrijkste factoren die recente vooruitgang en de introductie van virtuele assistenten mogelijk maken?
Enorme verbeteringen in de spraakherkenningstechnologie en meer acceptatie dat virtuele assistenten mainstream zijn, met dingen zoals Siri en Amazon Echo.

Wat is volgens u essentieel voor toekomstige vooruitgang?
Ervoor zorgen dat we in de opwinding van botplatforms en virtuele assistenten goede ontwerpprincipes niet vergeten. Daarnaast moeten we ons richten op domein-expert virtuele assistenten, die veel gemakkelijker zijn om succesvol te maken.

Welke ontwikkelingen kunnen we verwachten in virtuele assistenten in de komende 5 jaar?
Ik denk dat virtuele assistenten steeds meer taken op laag niveau gaan overnemen. Bovendien beginnen ze meer te leren over de voorkeuren en gewoonten van een persoon, dus in plaats van steeds opnieuw om dezelfde informatie te vragen, zoals een formulier op een website, zullen ze dingen over u onthouden en die gebruiken (hopelijk een goede manier!)

Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen voor het adopteren van virtuele assistenten in het dagelijks leven en de industrie?
Waardoor ze gemakkelijk te gebruiken en handig zijn! Er komen nu een groot aantal bots / assistenten uit, maar veel daarvan zijn te moeilijk om te gebruiken. Een van de grootste problemen is de vindbaarheid: hoe weet uw gebruiker wat uw bot wel en niet kan doen? Niets is frustrerender dan een prompt zoals “Hoe kan ik u helpen?”, Terwijl u eigenlijk maar een paar dingen kunt zeggen die de bot of assistent zal begrijpen. Integratie met geschikte apps / back-end systemen. Als je virtuele assistent wil helpen met je gezondheid, of je financiën, of je conditie – als het niet kan praten met de andere belangrijke systemen in je leven, is het niet veel goeds.

We hebben ook meer kant-en-klare analyses nodig om te begrijpen hoe bots en assistenten het doen nadat ze in het wild zijn vrijgelaten.

Zijn we klaar voor emotionele kunstmatige intelligentie?
Ja, maar we moeten voorzichtig zijn. We hebben al emotionele AI – mensen schrijven al emoties toe aan hun koffiezetapparaten, hun auto’s, alles. Technologie is in opkomst om emoties op te sporen, maar het bevindt zich nog in een vroeg stadium. En erger dan het niet detecteren van emotie, is het detecteren van de verkeerde. En zelfs als je iemands emotie kunt detecteren, wat ga je ermee doen? Misschien merk je dat iemand boos is – zeggen “Je klinkt boos” is niet altijd een winnende oplossing.

Ik geloof dat mensen klaar zijn voor hun virtuele assistent om bepaalde emoties uit te drukken, indien nodig. Bijvoorbeeld: “Het spijt me dat te horen” als de persoon zegt dat hij een slechte dag heeft, kan mensen helpen zich beter te voelen. Het is niet dat we mensen proberen voor de gek te houden – het is dat mensen bereid zijn om op deze vertrouwde manieren deel te nemen, zelfs met een bot.

Cathy Pearl spreekt op de Virtual Assistant Summit in San Francisco op 26-27 januari! Andere sprekers zijn Roberto Pieraccini, directeur van Advanced Conversational Technologies bij Jibo; Anjuli Kannan, Software Engineer bij Google; Alonso Martinez, technisch directeur bij Pixar; Milie Taing, oprichter van Lili.ai; Jordi Torras, CEO & oprichter van Inbenta; en Lionel Cordesses, Innovation Project Manager bij Renault.

Free messenger chatbot
With a chatbot you can do the following (on autopilot): Reservations, making an appointment, customer service, sales, promotions, sending content, collecting lead info, reaching customers in messenger, and more! No coding required, set up in minutes. Click below for a free account
Free messenger chatbot

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format