Chatbots en Messenger Marketing voor e-commerce - DeLaatbusiness

Chatbots en Messenger Marketing voor e-commerce

4 min


104
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

eCommerce is nu zeer competitief en het onderscheiden van uw concurrentie vereist een goede strategie en merk. Veel merken moeten nog de voordelen ontdekken van Messenger-marketing en Chatbot’s voor hun e-commerce winkel, maar geloof het of niet, Chatbot’s en Messenger-marketing kunnen uw conversieratio, klantenservice en verkoop voor uw eCommerce-winkel aanzienlijk verbeteren. Hier zijn mijn belangrijkste redenen waarom u de technologie zou moeten gebruiken:

Klantenservice:

Beginnend met de voor de hand liggende, helpt een Chatbot veel van uw klantenservice te automatiseren. Focus op wat belangrijk is en delegeer die taken zoals het beantwoorden van leveringsvragen naar een Chatbot.

Chatbot’s zijn nu zo geavanceerd dat u ze kunt trainen in het beantwoorden van vragen van uw klanten. Enkele van de beste vragen van klanten die een bot zou kunnen beantwoorden, zijn:

  • Bezorg- en retourbeleid: train je bot om te begrijpen hoe je de juiste bezorginformatie en retourbeleid aan je gebruikers kunt bezorgen. U hebt deze informatie waarschijnlijk al op uw site weergegeven, dus kopieer deze naar uw bot of stuur gebruikers naar die pagina op uw site.
  • Waar is mijn bestelling? Wanneer is mijn levering verschuldigd? Je bot kan deze vragen beantwoorden door de API’s van je koeriersdienst te gebruiken. Vraag de gebruiker om zijn volgnummer en verzend dit via de API. U moet op hen kunnen reageren met het antwoord dat de API terugstuurt. Een eenvoudigere oplossing zou zijn om gebruikers naar een trackingpagina te leiden.
  • Eventuele andere vragen die u vaak worden gesteld en die automatisch kunnen worden beantwoord. Ik maak vaak botreacties op basis van vooraf geschreven veelgestelde vragen. Kopieer ze gewoon naar je bot en voeg trefwoorden toe die linken naar de antwoorden.

Doelgroepgroei en segmentatie

Als u dit nog niet wist, kunt u met tools zoals ManyChat uw doelgroepen segmenteren. U doet dit door een tag toe te voegen aan elke gebruiker, op basis van enkele aankoopinteresses en demografische gegevens. Enkele geweldige voorbeelden kunnen zijn:

  • Segmenteer uw doelgroepen op basis van leeftijd, geslacht en locaties. Dit werkt goed als u gerichte Messenger-campagnes voor bepaalde soorten doelgroepen wilt uitvoeren.
  • Groepeer uw abonnees op de meeste actieve kopers. Ik ben een groot voorstander van het verzorgen van je meest loyale klanten, dus waarom maak je geen VIP-tag om exclusieve aanbiedingen te sturen naar degenen die er voor je zijn geweest, vanaf het begin.
  • Retarget uw Messenger-abonnees via FaceBook-advertenties. Wist je dat je PSID’s kunt exporteren? Klinkt ingewikkeld, maar het is een eenvoudige ID verbonden met iemand die interactie heeft met je Messenger-inbox. Exporteer al deze gebruikers en retarget ze! Je zou zelfs een look a like publiek kunnen creëren, om je Messenger-lijst verder op te bouwen.
  • Door uw doelgroepen te segmenteren, kunt u productaanbevelingen verzenden op basis van hun demografie. Volg de soorten producten die uw abonnees bij u kopen en groepeer deze mensen vervolgens in categorieën waarnaar u later productaanbevelingen kunt uitzenden.

Product beoordelingen

Als uw winkel de mogelijkheid biedt voor klanten om uw producten te beoordelen, dan kan een Chatbot een geweldige manier zijn om gebruikers aan te moedigen om productbeoordelingen achter te laten. De beste manier om dit te doen, is door een knop op uw succespagina voor het afrekenen te integreren met uw Chatbot. Er zijn apps en integraties beschikbaar bij Shopify die de klantbestellings-ID koppelen aan hun FaceBook-profiel.

U hoeft dan alleen maar enkele regels te maken, zodat de bot een week na ontvangst het product met de gebruiker opvolgt.

Beoordelingen voor uw producten zullen enorm helpen om de conversieratio in uw winkel te verhogen.

Verlaten kar herstel:

Traditionele strategieën voor verlaten winkelwagentjes worden gedaan via e-mail en retargeting via betaalde advertenties, maar het toevoegen van nieuwe kanalen voor het retargeting van die verlaten winkelwagentjes zal helpen uw conversieratio te verhogen. Soms gaat een e-mail verloren en soms worden advertenties genegeerd omdat ze op het verkeerde moment worden weergegeven. Messenger is heel anders, omdat je veel grotere open tarieven hebt en het bericht bij de gebruiker in zijn inbox blijft.

(Voorbeeld geleverd door Klaviyo en Octane AI.)

Koppelen met FaceBook Messenger biedt uw winkel ook een manier om te communiceren met klanten die hun e-mailadres niet opgeven.

In mijn ervaring is het het beste om zowel een Messenger-cartherstelbericht als e-mailherstel te verzenden. Mijn nieuwste klant ziet 210% meer verlaten winkelwageninkomsten door beide te implementeren.

Bestellen in Messenger

Uw klanten toestaan ​​om bestellingen te plaatsen in Messenger is niet zo moeilijk als het klinkt, het bekende merk H&M biedt dit aan met hun Kik-bot.

Schermafbeelding gemaakt vanuit de H&M app. Geleverd door bots.kick.com

Begin met een eenvoudige stroom die uw gebruikers vraagt ​​waar ze naar op zoek zijn. Als je mode verkoopt, kun je vragen welk type outfit ze zoeken. Naarmate uw gebruikers een aantal opties beginnen te doorlopen, kunt u langzaam een ​​kar voor hen bouwen.

Zodra ze het einde van de stroom hebben bereikt, voegt u een call-to-action-knop in waarmee ze de producten rechtstreeks uit een vooraf gebouwd winkelwagentje kunnen kopen.

U kunt vooraf een vooraf gebouwd winkelwagentje met verschillende productbundels instellen en vervolgens verschillende stromen maken met deze productbundels.

Hiermee kunt u uw klanten een snelle manier bieden om een ​​aankoop te doen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format