Chatbots in de (gezondheids) zorg - DeLaatbusiness
chatbots in de gezondheidszorg

Chatbots in de (gezondheids) zorg

1 min


90
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Waarom chatbots in de gezondheidszorg?

En Wat zijn chatbots?

Chatbots zijn conversatie-engines die met mensen communiceren via natuurlijke taal.

Chatbots zijn tegenwoordig overal: van het helpen van moeders om hun kinderen aan te kleden tot het vinden van de goedkoopste vliegtarieven.

Er zijn verschillende soorten chatbots : sommige zijn op commando’s gebaseerd. U kunt ze bijvoorbeeld vragen: toon me mijn bankrekeningsaldo. Sommige worden aangedreven door kunstmatige intelligentie: ze praten niet alleen met u op basis van specifieke regels, ze leren ook van uw antwoorden en reacties van anderen en passen zich automatisch aan naarmate u ze meer gebruikt.

Chatbots in de gezondheidszorg

In de gezondheidszorg is er behoefte aan verschillende soorten chatbots, maar het gebruik zal toenemen met geïntegreerde functies binnen dezelfde chatbot.

Wat hebben we geleerd van het ontwikkelen en inzetten van chatbots in de gezondheidszorg?

  • chatbots moeten mogelijk worden geïntegreerd met EMR / EHR om basisgegevens van patiënten te krijgen en chatbot-gegevens naar die systemen te verzenden [beveiliging moet worden aangepakt omdat de meeste chatbot-berichtenplatforms niet veilig genoeg zijn voor gevoelige gegevens];
  • in veel gevallen moet u een app of website maken om verpleegkundigen of zorgverleners in staat te stellen de initiële configuratie voor een patiënt uit te voeren en chatbot alleen te gebruiken voor communicatie met patiënten [niet voor instappen / instellen];
  • robuuste engine voor regels kan een belangrijke rol spelen om mensen te escaleren / op de hoogte te stellen als alarmerende realtime gegevens uit gesprek komen;
  • u moet mogelijk actieve en passieve gegevens analyseren;
  • op elk moment moet u de patiënt kunnen doorverbinden naar een ander communicatiekanaal [telefoongesprek; telehealth, enz.] en in staat zijn om hun chatbot-communicatie naar dat kanaal over te dragen;
  • chatbots moeten patiënten in één chatbot informatie kunnen verstrekken over vele aspecten van hun zorg [ze zullen niet veel chatbots gebruiken om hun gezondheid te beheren]: van medicijnen, afsprakenherinneringen tot voeding en enquêtes;
 • voor veel patiënten is een gesprek met spraakgestuurde chatbots de enige manier waarop ze met hen kunnen communiceren [slecht zicht, enz.].

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *