Conversational Marketing Guide - DeLaatbusiness
customer servcice chatbots

Conversational Marketing Guide

6 min


87
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Er was eens een kwestie van massamarketing. Er waren drie hoofdkanalen op tv en bedrijven zoals Coca-Cola, McDonald’s en anderen konden hun berichten delen met een derde van alle Amerikanen en miljarden omzet genereren. Het probleem met massamarketing was dat het veel te duur was en dat er maar heel weinig niche-oplossingen waren.

Vele manen later veranderden digitale marketing en bedrijven zoals Facebook en Google het marketinglandschap. Voor het eerst kunt u met precisie op de markt brengen en uw boodschap op het juiste moment aan de juiste persoon overbrengen om hem een ​​zeer nicheproduct te verkopen. Binnen korte tijd werd digitale marketing ook duur, vooral als je niet precies weet wat je klant wil.

Vandaag evolueren we naar relatiemarketing . Relatiemarketing is gebaseerd op de relatie die klanten hebben met een bedrijf. Het gaat erom hoeveel ze erop vertrouwen dat u waarde levert. De beste relaties zijn gebaseerd op goede communicatie en vertrouwen. Communicatie vormt de kern van deze relatie. Hiermee kunt u anticiperen op de behoeften van uw klant. En het is gebaseerd op gesprekken. Bovendien kunnen we voor het eerst gesprekken opschalen. Dit is waar conversatiemarketing om draait.

De pijlers van gespreksmarketing

  • Luister. Leer wat uw klanten willen.
  • Leveren. Personaliseer inhoud.
  • Converseren. Vertrouw op basis van deze gedeelde taal, gepersonaliseerde inhoud en voortdurende betrokkenheid.

De kern van conversatiemarketing is relatiemarketing. En de kern van relatiemarketing is leren wat uw klanten willen en het vermogen om te anticiperen op hun behoeften. Een van de beste manieren om dit te doen is via chatbots en spraaktechnologie.

Vroege voorbeelden van gespreksmarketing

Er is geen beter voorbeeld van conversatiemarketing dan Amazon. Alexa ligt aan de basis van Amazon’s relatieopbouw. Het bedrijf is snel op weg om externe hardwarepartners te beveiligen en zijn spraaktechnologie te integreren. Waar je ook gaat, Alexa zal een uiting zijn.

Bovendien begint Amazon meer en meer de fysieke wereld binnen te vallen via de aankoop van Whole Foods, de fysieke boekhandels, de experimenten met Amazon Go (een self-checkout-supermarkt) en zelfs gehoste kluisjes. Het bedrijf wordt een leider in streaming video, muziek en digitale inhoud. Amazon verandert de soorten en frequenties van gesprekken die het met zijn klanten kan hebben.

En dit werkt!

Amazon Echo-shoppers geven jaarlijks nog eens $ 400 meer uit !

De kracht van gesprekken

Wat Amazon Echo zo krachtig maakt, is dat het meer te weten komt over zijn klanten, en hierdoor beter op hun behoeften kan anticiperen.

Stel je voor dat je een spelletje Movie Trivia speelt op Amazon Echo.

Door Movie Trivia te spelen , vertel je indirect aan Alexa wat je wel en niet weet over films en acteurs. Als je bijvoorbeeld veel over Tom Hanks weet, kan het redelijk zijn om aan te nemen dat je zijn films leuk vindt. De volgende keer dat u op Amazon.com bent, kunnen u nieuwe films van Tom Hanks worden voorgesteld. En zomaar bouwt uw gesprek een relatie op!

Hoe u gesprekken in uw bedrijf kunt gebruiken

Je hele focus zou moeten zijn om een ​​betekenisvolle relatie met je klanten te creëren – een relatie waarin je hun leven meetbaar beter maakt door transparant, eerlijk en betrouwbaar te zijn. Als u dit doet, willen ze hun informatie met u delen en kunt u beter anticiperen op hun behoeften en de relatie verder verbeteren.

Met dit als basis, kunt u als volgt aan de slag gaan met conversatiemarketing.

Het draait allemaal om de gegevens

Denk na over welke soorten informatie u echt moet weten. U wilt informatie die voorspellende waarde heeft. Als je bijvoorbeeld X kende , zou je Y kunnen doen .

Hier zijn de beste plaatsen om te beginnen met het verzamelen van inzichten.

Onboarding

Ontwerp uw onboarding op een zodanige manier dat uw klanten te leren hoe u uw bot te gebruiken door te doen . Neem ze door elke stap. Terwijl u dit doet, maken ze keuzes. De keuzes die ze maken, geven u informatie. Deze gegevens, die zijn gebaseerd op hun gedrag, moeten u informeren over wat ze willen.

Het doel van je onboarding is leren. U leert over uw klant terwijl zij over u leren. Als het op de juiste manier is gedaan, zou je tegen het einde van de onboarding een gepersonaliseerde ervaring moeten kunnen leveren – en ze zouden je bot of vaardigheden gemakkelijk moeten kunnen gebruiken.

Gebruikers gedrag

Elke keer dat uw klant interactie heeft met uw bot of vaardigheid, vertellen ze u iets over zichzelf. Wanneer ze op de mooie rode jurk in plaats van de blauwe jurk klikken, is dat waardevolle informatie. Alle acties die een gebruiker uitvoert, moeten in kaart worden gebracht. Daarna kunt u beginnen met het plaatsen van gebruikers in verschillende categorieën, een passende persona maken op basis van de gegevens en vervolgens gepersonaliseerde inhoud leveren.

Klaar voor de volgende stap?

Je bot zou A / B-tests moeten uitvoeren

Neem een ​​klein stukje van elk van je persona’s en voer A / B-tests uit. Je doel is om nog meer te leren over de persona – wanneer ze kopen, of kortingsbonnen effectief zijn, of de tijd van het jaar belangrijk voor hen is, en meer. Denk aan de belangrijkste vragen die u moet beantwoorden en maak een test die deze kan beantwoorden. Op een gegeven moment, met succes, kunt u machine learning gebruiken om voorspellingen te doen over uw gebruikers. Maar om een ​​machine learning-model te maken, hebt u eerst een enorme hoeveelheid gegevens nodig.

De kracht van koetjes en kalfjes

Een van de meest over het hoofd geziene elementen van chatbots is persoonlijkheid. Veel mensen zien persoonlijkheid als triviaal, maar dat is het niet. Persoonlijkheid en small talk zijn de beste manieren om bepaalde details over uw gebruikers te leren. Op zichzelf lijken deze details misschien niet belangrijk. Maar met voldoende gegevens ziet u misschien een patroon verschijnen – een patroon waarop u nooit had geanticipeerd.

Stem vaardigheden

Er zijn een aantal manieren om spraakvaardigheden in te zetten voor uw bedrijf. U kunt bijvoorbeeld een directe oplossing maken, zoals 1–800-Flowers.com, met bots waarmee u bloemen kunt kopen door de Alexa Skill op de hoogte te stellen of door de SMS-bot of de Facebook Messenger-chatbot te gebruiken. En er zijn andere manieren om stemvaardigheden te gebruiken.

Denk als een content marketeer. Spraakvaardigheden bieden een geweldige kans om ervaringen, games, trivia en kennisbanken te creëren die u enorme inzichten over uw klanten kunnen geven.

Stel je voor hoe waardevol een film Trivia Skill zou zijn voor AMC Theaters. De organisatie kan leren welke soorten films u leuk vindt en u vervolgens interesseren in bijbehorende trailers.

Hoe krijg je in 7 minuten een chatbot of spraakvaardigheid voor je bedrijf?

Een volledig nieuwe chatbot maken kan moeilijk en duur zijn. De gemiddelde ontwikkelaar kan meer dan $ 100 per uur in rekening brengen en een fatsoenlijke bot kan je overal van $ 5.000 tot $ 50.000 kosten! Gelukkig is er een gemakkelijkere manier.

Gebruik Smartloop.ai

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​bot te maken en op uw site te starten, is met behulp van Smartloop-sjablonen. Het bedrijf heeft een aantal leadgeneratie- en marketingsjablonen waarmee u uw bot in 15 minuten kunt maken en implementeren. Je kunt hier meer leren.

Gebruik .BOT

Onlangs lanceerde Amazon .BOT voor botdomeinregistratie , wat een behoorlijk groot probleem is! Er zijn een aantal redenen waarom u uw .BOT-domein moet krijgen :

  1. Ontdekking verbeteren. Zoekmachines beginnen chatbots anders te behandelen. Bing toont bijvoorbeeld bots op de resultatenpagina van de zoekmachine en laat gebruikers met de bot praten zonder Bing ooit te verlaten! Dit is enorm. En als u deze mogelijkheid in de toekomst wilt hebben, is het aanschaffen van een .BOT-domein een must.
  2. Branding. Aangezien .BOT alleen beschikbaar is voor bots, zijn de meeste van de beste namen nog steeds beschikbaar, wat betekent dat u een, gemakkelijk te onthouden merk en identiteit voor uw bot kunt creëren.
  3. Vergroot het vertrouwen. Wanneer gebruikers zien dat ze naar een .BOT-domein gaan, hebben ze de verwachting dat ze met een bot zullen praten. De verwachtingen van gebruikers zijn belangrijk. En naarmate de ruimte zich ontwikkelt, zullen mensen langzaamaan chatbots verkiezen boven statische webpagina’s. Je kunt je .BOT hier krijgen.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format