De vijf soorten chatbots die voor bedrijven worden gebruikt - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

De vijf soorten chatbots die voor bedrijven worden gebruikt

3 min


116
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Chatbots. Je weet wat ze zijn. Je weet dat ze steeds populairder worden als hulpmiddel voor bedrijven. Je weet dat ze nuttig zijn. Maar hoe nuttig zijn ze?

Chatbots kunnen veel verschillende gebieden voor bedrijven aan, van het ondersteunen van klanten met veelgestelde vragen tot het stroomlijnen van het transactieproces. Naarmate hun populariteit toeneemt, brengen chatbots steeds meer van onze processen door. Omdat kunstmatige intelligentie ze steeds slimmer maakt, zullen chatbot use cases nog uitgebreider worden.

Maar wat kunnen ze nu gebruiken?

FAQ assistenten

Chatbots kunnen fungeren als een alternatief kanaal om klanten te helpen met veelgestelde vragen. Het gebruik van een chatbot als een FAQ-assistent betekent dat klanten hun vraag aan een bot kunnen stellen en hun antwoord als een vriendelijk bericht kunnen ontvangen – daar ter plaatse.

Een FAQ-chatbot maken kost meer dan het overzetten van uw veelgestelde vragen naar een chatinterface. Je moet ervoor zorgen dat de bot een echte conversatie-ervaring kan bieden. Dat betekent het handhaven van de context voor vervolgvragen en klaarstaan ​​om te escaleren naar een agent als de vraag niet in uw kennisbank staat.

Het hebben van een effectieve FAQ-assistent-chatbot zou betekenen dat klanten snel antwoord kunnen krijgen op eenvoudige vragen bij het uitvoeren van zelfbediening. De chatbot kan ook een link bieden naar de relevante FAQ-inhoud als de klant verder wil of wil verkennen.

Navigatie bots

Dit brengt ons bij een ander type chatbotgebruik: de navigatiebot . Een navigatiechatbot gebruikt een conversatie-interface om bezoekers te helpen de voor hen relevante inhoud te vinden. Het kan dus een koppeling zijn naar een nuttige webpagina, blogartikel of bron als een bezoeker om specifieke informatie vraagt.

Een navigatiechatbot kan bezoekers van de website ook naar de voor hen meest relevante producten leiden. Een bezoeker vertelt bijvoorbeeld de bot dat ze op zoek zijn naar blauwe damesschoenen in maat 6. De navigatiebot kan alle producten vinden die overeenkomen met het verzoek en een directe portal naar die inhoud bieden.

Het verbeteren van de vindbaarheid van inhoud op deze manier betekent dat de klant een kortere en meer gestroomlijnde reis heeft van merkontdekking tot aankoop. Bovendien kan een chatbot, in tegenstelling tot uw navigatiemenu’s, veranderende thema’s en berichten aannemen. Het kan bijvoorbeeld seizoensgroeten geven of een actieve uitverkoop vermelden.

Leadgeneratie- en retentiebots

Chatbots zijn ook handige hulpmiddelen als het gaat om het genereren van leads. Een chatbot kan worden geïntegreerd met de meeste strategieën voor het genereren van leads , van sociale media tot uw contentmarketing. Dit maakt je merk toegankelijker, omdat je chatbot kanalen kan oversteken om klanten te ontmoeten waar ze zijn.

Leadgeneratiebots houden prospects in gesprek en onderhouden contact met nuttige antwoorden en informatie. Dus de leiding wordt vermaakt op een platform dat ze regelmatig bezoeken, terwijl ze ondergedompeld worden in uw merk.

Een chatbot kan iedereen bereiken die interesse heeft getoond in uw services. Neem een ​​voorsprong of oude klant die bijvoorbeeld al een tijdje niet actief is. Een chatbot kan automatisch een update- of verkoopwaarschuwing sturen op basis van hun eerdere voorkeuren, om ze terug te lokken naar uw merk.

Transactionele bots

Transactionele bots verschillen enigszins van de andere chatbots op deze lijst. Transactionele bots zijn erop gericht om één ding heel goed te doen, maar begrijpen geen gerelateerde vragen of informatie.

Dit wil niet zeggen dat transactionele bots dom zijn. Ze zijn niet het antwoordapparaat van weleer en dwingen gebruikers een vooraf bepaald conversatiepad te volgen. Transactionele bots vereenvoudigen eerder de gebruikerservaring door een snel, gemakkelijk kanaal te bieden voor één specifiek doel.

Met transactionele bots kunnen klanten een transactie uitvoeren in de context van een gesprek. Dit is met name krachtig voor herhaalaankopen of acties. (Een goed voorbeeld is Domino’s gebruik van een transactionele bot, waarmee klanten hun favoriete pizza met een emoji kunnen bestellen.)

Dus in plaats van bijvoorbeeld verschillende stappen te voltooien om een ​​bestelling te plaatsen of een betaling te doen , kunnen klanten de chatbot vragen om het voor hen te doen .

Interne assistent-chatbots

Ten slotte zijn de use cases voor chatbots niet beperkt tot uw klanten alleen. Je kunt ze ook gebruiken als assistenten voor je team . Chatbot-assistenten kunnen teamleden helpen om snel antwoorden te krijgen zonder hun collega’s te storen met vragen over problemen.

Een interne assistent-chatbot kan bijvoorbeeld helpen bij het projectbeheer. Een teamlid met een vraag over deadlines of openstaande taken kan snel een bot stellen. (Op voorwaarde dat deze informatie vooraf is ingevoerd.)

Evenzo kan een chatbot veelgestelde onboarding-vragen voor nieuwe medewerkers beantwoorden om iedereen tijd en moeite te besparen.

Chatbot gebruikt

Chatbots zijn op veel manieren nuttig , van klantenservice tot marketing en het verhogen van de productiviteit van medewerkers.

Naarmate chatbots verbeteren naast kunstmatige intelligentie, zou meer gebruik duidelijk kunnen worden. Voor nu zijn er tal van manieren waarop bedrijven kunnen profiteren van de technologie.

Dus, wordt het tijd dat u een chatbot voor uw bedrijf implementeert?


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format