Deconstructie van chatbots: Hoe maak je een veelgestelde vragen chatbot met Dialogflow - DeLaatbusiness
chatbots of live chat

Deconstructie van chatbots: Hoe maak je een veelgestelde vragen chatbot met Dialogflow

4 min


143
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

nvoering

In dit artikel zullen we leren hoe Dialogflow te gebruiken om een ​​FAQ-document om te zetten in een conversatie-ervaring.

Wat je leert

  • Wat is Knowledge Connector
  • Hoe Dialogflow Knowledge Connector in te stellen
  • Hoe de agent te testen

voorwaarden

  • Basisconcepten en constructies van Dialogflow. Bekijk de Deconstructing chatbot-serie voor inleidende instructievideo’s van Dialogflow die het basisconversatieontwerp behandelen .
  • Je zou de video kunnen bekijken voordat je begint, voor een visuele leerervaring.

Top 4 Bot-zelfstudies

Wat is Knowledge Connector?

OPMERKING: Knowledge Connector is een bètafunctie, dus de functie en functionaliteit kunnen veranderen.

Kennisconnector vult de gedefinieerde intenties aan door documenten zoals veelgestelde vragen of artikelen te parseren om vragen en antwoorden te vinden.

Vragen worden toegevoegd als trainingszinnen en antwoorden worden toegevoegd als antwoorden. Om ze te configureren, definieert u een of meer kennisbanken, dit zijn verzamelingen documenten. Op het moment van dit artikel worden CSV- en HTML-bestanden ondersteund voor opname.

Het is gebruikelijk dat een agent die kennisconnectors gebruikt, ook gedefinieerde intenties gebruikt. Kennisconnectors bieden minder responsprecisie en controle dan de intenties. Wanneer u zowel intenties als kennisconnectors gebruikt, moet u uw intenties definiëren om complexe gebruikersverzoeken af ​​te handelen die speciale verwerking en precisie vereisen, en kennisconnectors eenvoudige verzoeken laten verwerken met antwoorden die automatisch uit uw documenten worden gehaald. Wanneer u inhoud identificeert in veelgestelde vragen die u wilt uitbreiden, kunt u de vragen omzetten in gedefinieerde intenties, waardoor u volledige controle hebt.

Stappen om Knowledge Connector in te stellen

Gebruik een bestaande Dialogflow-agent of maak een nieuwe aan. Als u niet weet hoe u een agent moet maken, raadpleegt u de derde aflevering van de Deconstructing Chatbot-serie waarin we een afspraakplanning bouwen. U kunt ook naar dit artikel verwijzen .

Omdat dit een bètafunctie is, beginnen we door naar het tandwielpictogram te gaan en de bèta-optie in te schakelen.

Nu zijn we klaar om onze kennisconnector te maken. Selecteer de Knowledge Beta in het linkerdeelvenster en klik op “Create Knowledge Base”

Geef het een naam en sla op.

We hebben een kennisdocument nodig dat we kunnen gebruiken om de chatbot met veelgestelde vragen automatisch te genereren . Deze veelgestelde vragen over de rekenmachine kunnen als voorbeeld worden gebruikt. U kunt hier uw eigen voorbeelddocument gebruiken.

Ga nu terug naar de Dialoglfow-agent en maak de eerste kennisconnector.

Maak een nieuw kennisdocument
  • Geef het een naam, ik noemde het “Compute Engine FAQ”
  • Selecteer een kennistype – het is FAQ
  • Selecteer Mime-type – in dit geval is het een HTML-bestand.
  • En we voegen een URL toe aan het document. Ik gebruik deze https://cloud.google.com/compute/docs/faq
  • Nadat u hebt ingevuld, klikt u op maken.

En daarmee heeft de Knowledge-connector de FAQ- chatbot gemaakt , klik op de Compute Engine FAQ.

We zien dat de vragen netjes worden verwerkt in verzoeken en antwoorden.

Vragen uit het document ontleed in Vragen en Antwoorden

Klik op Reactie toevoegen om de automatische antwoorden in te schakelen en op te slaan .

Schakel de chatbot in voordat u gaat testen . Schakel het selectievakje naast de naam van de veelgestelde vragen in en klik op inschakelen.

Test je Chatbot!

Nu zijn we klaar om te testen! Vraag in de simulator aan uw rechterzijde uw Dialogflow-agent met “wat is de prijs voor een rekenmachine” en u zult een reactie van de bot zien. Probeer meer voorbeelden uit, zoals “Hoe krijg ik ondersteuning”. U zult merken dat zelfs als u niet exact dezelfde vraag uit de FAQ typt, deze nog steeds aan de juiste bedoeling wordt toegewezen. Dat is het mooie van kennisconnector.

Gefeliciteerd!

U hebt in minder dan 2 minuten een chatbot met veelgestelde vragen gemaakt op basis van een HTML- of CSV-bestand. Probeer deze geweldige bètafunctie en maak een aantal chatbots om die FAQ-vragen automatisch te beantwoorden !! Vergeet niet de ervaring hier te delen in reacties.

Volgende stappen


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *