Een succesvolle chatbot bouwen/maken - DeLaatbusiness
chatbot maken

Een succesvolle chatbot bouwen/maken

4 min


93
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wat is een chatbot eigenlijk?  Hier een definitie:

Een chatbot is een softwareprogramma waarmee een eindgebruiker communiceert via een conversatie-interface zoals Facebook Messenger, Slack, Telegram, enz. Het softwareprogramma zelf kan kunstmatige intelligentie gebruiken om gesprekken te simuleren met behulp van Natural Language Understanding (NLU), het kan ook regel / stroom gebaseerd met als doel een gebruiker naar een specifiek pad te leiden of het kan een combinatie van beide zijn.

Achtergrond

Ik bouw sinds begin 2016 bij ubisend enterprise-level chatbots . Het spectrum van projecten waar we bij betrokken zijn geweest, is enorm en omvat alles van verkoophulpmiddelen tot beroemdheden tot dagelijkse nieuwsbriefings. Hoewel de reikwijdte van deze projecten zo gevarieerd is, ben ik tot de conclusie gekomen dat veel van de sleutelconcepten voor het bouwen van een succesvolle bot consistent blijven, ongeacht het doel of de reikwijdte.

De rest van dit artikel geeft u een overzicht van deze sleutelconcepten. Ik zou je aanraden om deze in gedachten te houden als je een bot bouwt.

Beheer verwachtingen

Voor mij is dit een van de belangrijkste punten van allemaal. Stel aan het begin van de gebruikersreis de verwachtingen in van wat je bot kan doen. Dit staat meestal in het allereerste bericht of aan het einde van de opstartprocedure als u er een hebt. Het moet een beknopt overzicht zijn van het hoofddoel van je bot. De Golden State Warriors-bot is een goed voorbeeld van hoe je dit goed kunt doen!

chatbot maken
chatbot maken

personalisatie

Het personaliseren van berichten kan net zo eenvoudig zijn als het gebruik van de naam van de gebruiker bij het chatten tot het opbouwen van een volledig gebruikersprofiel dat u later kunt gebruiken om de inhoud van uw berichten aan te passen. Hoe meer informatie u hebt, des te persoonlijker kunt u uw service maken die uw gebruikers zal verrassen.

Probeer niet alles te weten

Proberen op elke vraag te antwoorden, zou niet het doel van je bot moeten zijn. Mijn ervaring is dat u veel tijd verspilt met het instellen van uw bot voor vragen die gebruikers nooit zullen stellen en de focus op de kerndoelen zullen verliezen.

Heeft doelen gedefinieerd

Wat het doel van je bot ook is, zorg ervoor dat je weet wat je probeert te bereiken. Als u nieuw bent bij bots, werkt u waarschijnlijk met een compleet andere interface dan u gewend bent. Waar je weinig controle over hebt. Dit kan het moeilijker maken om een ​​gebruiker te leiden waar je naartoe wilt of hem zelfs te informeren over wat hij met de bot kan bereiken. Als u uw doelen in gedachten houdt, kunt u zich beter concentreren op de gebruikersreis.

Ken uw onderwerp

Dit is meer gericht op die bots die NLU gebruiken om de intentie van de invoer van de gebruiker te bepalen en dienovereenkomstig te reageren.

Nu je een set gedefinieerde doelen hebt en de verwachtingen van de gebruiker hebt ingesteld, kan je bot beter doen wat je zegt dat je bot kan doen! Als u een vraag over een onderwerp dat u de gebruiker hebt verteld niet kunt beantwoorden, eindigt dit in een behoorlijk slechte gebruikerservaring.

Wees slim met uw inhoud

Als het een slechte ervaring is voor de gebruiker wanneer je bot een vraag niet kan beantwoorden, is het nog erger wanneer de bot de vraag stelt en het antwoord niet kan begrijpen. Probeer daarom geen vragen te stellen in uw antwoorden, tenzij u zeker weet dat u het kunt afhandelen en dienovereenkomstig kunt antwoorden. Ik heb deze fout in het verleden gemaakt …

chatbot maken

Foutafhandeling

Het is onvermijdelijk, je bot zal het fout hebben en dit is OK. Gebruikers worden meestal niet afgeschrikt zolang je ze een manier geeft om weer op het goede spoor te komen. Overweeg het gebruik van wat ik graag conversatie-aligners noem. Als je bot vastzit, geef je de gebruiker een manier om verder te gaan en bevestig je misschien de reikwijdte van je bot om de gebruiker te helpen om te praten over iets dat je aankan. We hebben dit met groot effect in de PG-tips Monkey bot ingebouwd.

chatbot maken

Als het echt misgaat, kunt u ook overwegen om de gebruiker de mogelijkheid te geven met een mens te praten.

Blijf leren

Tot slot en vooral, analyseer de gesprekken die je bot heeft en leer ervan. Als je NLU gebruikt, zoek dan uit waar je bot het fout doet en train het zodat het niet opnieuw dezelfde fout maakt. Als je een op flow gebaseerde bot hebt, zorg er dan voor dat er geen knelpunten zijn waar gebruikers vastlopen. Zoals bij de meeste software is leren van uw gebruikers belangrijk.

Het mooie van bots is dat je niet afhankelijk bent van feedback van de gebruiker. U krijgt de feedback in realtime, omdat u precies kunt zien wat de gebruiker vraagt ​​en wat ze proberen te doen. U kunt snel zien wat werkt, wat niet en wat de meest voor de hand liggende functies zijn die u moet toevoegen.

Samenvatting

Zoals bij de meeste softwareprojecten, kan het bouwen van bots erg uitdagend en even lonend zijn. Gesprekken in realtime bekijken is een ongebruikelijke ervaring omdat u niet vaak precies ziet wat uw gebruiker ziet. Dit is de beste feedback die u kunt krijgen om dingen van uw gebruikers te helpen herhalen en verbeteren. Houd dingen eenvoudig, gedefinieerd en geef een gebruiker een uitweg als ze vastlopen en je bent goed op weg naar een succesvolle chatbot.

We hebben nog 100 andere artikelen over chatbots voor je, te zien via de volgende link: Chatbots


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format