Currently set to Index

Hoe Facebook Messenger-gesprekken te optimaliseren


107
chatbots marketing

De Facebook Messenger biedt veel functies. Hoe de beste kiezen om gebruikers bij elke interactie te betrekken?

Als maker van een chatbot moet je de juiste functie kiezen voor elke interactie, zodat gebruikers niet verdwalen in te veel weergegeven opties. In dit artikel worden enkele functies nader bekeken door hun echte kwaliteiten en technische beperkingen te vergelijken. Als je de kwaliteiten optimaal kunt benutten en grenzen als een uitdaging ziet die je wilt aangaan, kun je voor elke interactie de beste functie kiezen.

Inhoudsweergave en interactie

Laten we, voordat we in detail treden, eerst kijken waar we mee te maken hebben. U moet eerst een aantal conceptuele beslissingen nemen voordat u over specifieke functies beslist.
Horizontaal scrollen en lijstsjabloon zijn elementen voor inhoudsweergave. Om correct te kiezen, moet u het hoofddoel van uw bot definiëren. Er zijn twee mogelijke doelen: u streeft naar een geweldige weergave van inhoud, gevolgd door een leuke interactie die converteert naar uw website. Of de onderhoudende en betekenisvolle interacties en gesprekken die u hebt gemaakt, laten een blije en betrokken gebruiker achter die u hopelijk terugkeert. Duidelijkheid over uw intentie helpt uw ​​beslissingen over hoe u uw inhoud het beste kunt weergeven. Het beïnvloedt ook uw keuze van interacties, zij het om technische redenen.
Denk niet alleen aan waar een gesprek naartoe leidt. Bedenk wie het gesprek begint en met welke bedoeling. Wilt u een gebruiker betrekken door het eerste bericht te verzenden, inhoud weer te geven en bruikbare knoppen te bieden? Schrijven gebruikers het eerste bericht, wenden zich tot uw chatbot voor entertainment of in de dringende behoefte aan hulp?
Deze tegengestelde richtingen en verschillende intenties beïnvloeden uw keuze van functies, zowel voor inhoudsweergave als interacties.

Dit artikel biedt inzichten in bot-gebruiker-interacties zoals knoppen en snelle antwoorden. Dergelijke interacties bepalen altijd de link tussen afzonderlijke berichten. Voor elk nieuw bericht en elke volgende link moet u opnieuw kiezen. De juiste keuze leidt tot tevreden gebruikers. Ze zullen deelnemen aan elke nieuwe interactie die u aanbiedt, dus veel gebruik maken van uw chatbot en / of links volgen naar externe websites.

Twee manieren om visuele inhoud weer te geven: horizontale schuif- of lijstsjabloon

De horizontale scroll of ‘h-scroll’

Als deze verkeerd is gekozen of slecht is bewerkt, bevat een h-scroll een overload aan informatie die gebruikers ontmoedigt. Gebruikt in de juiste context en ontworpen op basis van de voordelen en de behoeften van de gebruiker, is het een geweldige functie voor het vertellen van verhalen.
Een h-scroll bestaat uit verschillende gestructureerde berichten op een rij. Gestructureerde berichten zijn tekstballonnen met tekst en maximaal drie knoppen voor onderstaande interacties. Afbeelding, titel en ondertiteling kunnen worden toegevoegd. Met maximaal tien bubbels met maximaal drie knoppen per bubbel kunt u veel informatie weergeven in media en tekst. De knoppen bieden een aantal keuzes: verdere interacties binnen de chatbot of een conversie naar de website.
Omdat er op het eerste gezicht geen overzicht is, moet de gebruiker communiceren om alle bellen te zien.

De voordelen kunnen ook een keerzijde zijn: h-scrolls kunnen te vol zitten met inhoud en opties als ze slecht zijn opgevat. Dit kan gemakkelijk gebeuren wanneer de h-scroll op een conservatieve manier wordt gebruikt: een overzicht geven van vijf vergelijkbare nieuwsartikelen of verschillende producten om te kopen, met behulp van verwisselbare knoppen in elke bubbel. Het bootst een menu na door keuzes te maken die in een webinterface als een menubalk worden weergegeven. Dit is duidelijk een slechte gebruikerservaring en maakt geen gebruik van de kwaliteiten van chatbots als kanaal.
Dus moet je gewoon het aantal bellen en knoppen verminderen? Nee. Geniet in plaats daarvan van de unieke voordelen van de h-scroll. Hierdoor zijn meer bubbels niet alleen goed, maar ook gewenst en genoten door uw gebruiker. De unieke kwaliteit die de h-scroll biedt, is de horizontale vertellijn. Het lijkt op de manier waarop mensen in westerse landen lezen, van links naar rechts. Gebruik deze gewoonte: stop cartoons in de bubbels als een verhaal, deel één afbeelding in drie of meer om een ​​panoramisch uitzicht te creëren, vertel een verhaal!

De h-scroll is ook perfect voor stapsgewijze tutorials en advertenties. Gebruikers die door de eerste bubbel worden aangetrokken, zullen zeer waarschijnlijk naar de anderen scrollen. Ze zullen dan kiezen uit de verschillende opties die de verschillende bubbels en knoppen bieden om de chatbot te verlaten en uw website te bezoeken of de ervaring voort te zetten in het volgende gesprek.
Je hebt al voorbeelden voor dit creatieve gebruik gezien in Facebook-carrouseladvertenties.

Gebruik de h-scroll bij het starten van een gesprek als u iets breder wilt presenteren en als u verschillende aanwijzingen wilt geven om het gesprek voort te zetten.

De lijstsjabloon

Als u snelle overzichten en eenvoudige selecties wilt, is de lijstsjabloon uw favoriete wapen. U moet echter wel voldoen aan de beperkingen van de inhoudsweergave in vergelijking met de h-scroll: met de lijstsjabloon kunt u maximaal vier items verticaal weergeven. Elk item bevat 160 teksttekens, een afbeelding en één knop. U kunt één item prominent weergeven met een omslagafbeelding en maximaal drie kleinere items hieronder. U kunt zelfs een ander soort interactie toevoegen aan de knop van het coveritem dan aan die van de anderen. Als u niet van plan bent een van uw items te markeren, geeft u gewoon maximaal vier items van dezelfde grootte weer. De knoppen van dit item veroorzaken waarschijnlijk vergelijkbare interacties, bijvoorbeeld om een ​​keuze tussen de items mogelijk te maken.
Naast deze knoppen kunt u een andere opgeven voor de hele lijstsjabloon, onder de items. Het kan leiden tot een ander gesprek of actie.
De lijstsjabloon geeft alle informatie in één oogopslag weer. Er is geen verdere interactie nodig voor een volledig overzicht.

De beperkte karakters kunnen soms een belemmering zijn. U kunt niet zoveel weergeven of uitleggen als met een h-scroll. Dus ga de uitdaging aan om beknopte tekst te maken in combinatie met belangrijke afbeeldingen die elkaar in betekenis versterken.

De keuzes die gebruikers hebben in de lijstsjabloon zijn beperkt in vergelijking met de verschillende knoppen in een h-scroll. Dit maakt de lijstsjabloon geschikt voor snelle beslissingen. Denk aan het selecteren van de kleur van een item om te kopen of de beslissing tussen het beste nieuws en drie andere onderwerpen in een nieuwskanaal. De onderstaande knop kan linken naar andere gesprekken, bijvoorbeeld andere producten of verschillende nieuwsonderwerpen.

Gebruik de lijstsjabloon als u wilt dat de gesprekken snel verlopen. Als gebruikers zich wenden tot de chatbot met een behoefte, is dit uw snelkoppeling om die behoefte te vervullen. Hoe sneller gebruikers hun doel bereiken, hoe gelukkiger ze zijn. Dus de lijstsjabloon kan de passende reactie zijn op een vraag of ander initiatief van gebruikers die om meerdere stukken inhoud vraagt. Als u wordt gevraagd of om specifieke inhoud wordt gevraagd, zijn bepaalde sets antwoorden nuttig. Minder, maar slanke opties maken het gemakkelijk voor gebruikers om snel te kiezen. De resultaten – volgende berichten en interacties – volgen onmiddellijk op.

Knopinteracties

Waarom inhoud in de eerste plaats weergeven? U wilt dat gebruikers acties ondernemen. Of het nu gaat om h-scroll, lijstsjabloon of een gewoon tekst-, media- of gestructureerd bericht: twee manieren om de interactie tussen die berichten te definiëren zijn knoppen en snelle antwoorden. Ze zijn uw alternatief voor het complexe gebruik van natuurlijke taalverwerking. Dus nadat u de manier hebt gekozen om uw inhoud weer te geven, leert u nu hoe u de beste functie kunt vinden om uw gebruiker te laten communiceren door knopinteracties te vergelijken.

Knoppen en snelle antwoorden zijn een bruikbare en snelle manier van interactie. Goed gekozen, ze zijn behulpzaam bij het nemen van snelle beslissingen en betrekken de gebruiker om heen en weer te spelen in een soepele dialoog. Elke functie heeft zijn eigen voordelen en beperkingen.

Toetsen

In combinatie met het verkeerde bericht of koppelingen naar verwarrende interacties worden knoppen niet op prijs gesteld door uw gebruikers. Leer wat ze wel en niet kunnen doen en gebruik ze dienovereenkomstig om een ​​interactie te creëren die natuurlijk aanvoelt.
Knoppen activeren een interactie aan het einde van een gestructureerd bericht. Dit type bericht bevat maximaal drie knoppen, elk gekoppeld aan een interactie, bijv. Het volgende bericht of een nieuw gesprek, gebruikers die zich inschrijven of zich afmelden, feedback van gebruikers toestaan ​​of een externe URL bevatten. Elke knop bestaat uit tekst die het commando beschrijft en kan grappiger zijn met emoji’s, als dat bij je chatbot past.
Net als de h-scroll, kunnen knoppen, indien verkeerd gebruikt, ofwel te veel verschillende of saaie repetitieve keuzes bieden. Verschillende bellen met verschillende afbeeldingen, maar dezelfde knopinteracties hieronder kunnen saai zijn (wat dacht je van het gebruik van de lijstsjabloon?). Acht bellen met acht keer drie knoppen om uit te kiezen laten gebruikers de eerste opties vergeten terwijl ze nog aan het browsen zijn. Alle keuzes aan de gebruiker overlaten is geen voordeel, maar een pijn. Een bot-maker moet de juiste voorinstelling van keuzes in elke interactie achterhalen. Gebruik beter drie verschillende interacties om de keuzes stap voor stap te verkleinen dan een te bieden met te veel opties en aanwijzingen om uit te kiezen.
Bepaal ook of u wilt dat de gebruiker doorgaat met het botgesprek of liever naar een externe website linkt.

Knoppen en de verschillende acties en verschillende richtingen kunnen de reikwijdte van een gesprek vergroten. Het zal niet altijd sneller gaan, maar gebruikers zullen genieten van hun keuzevrijheid. Met elke klik nemen ze een beslissing in de richting van verder gesprek of het volgen van een link uit uw chatbot. Eenmaal gemaakt, verdwijnt deze keuze niet, de knop (pen) zijn altijd te vinden in het gesprek, direct onder de gestructureerde boodschap waar ze deel van uitmaken. Gebruikers kunnen terugkeren naar dit bericht en hun keuze ongedaan maken door op een andere knop te klikken.
Dit onderscheidt hen van een andere klasse knoppen:

Snelle antwoorden

Snelle antwoorden kunnen uw gesprek op de snelle weg zetten. Hun technische beperkingen laten heroverweging niet toe, dus je moet verstandig kiezen. Dit is hoe: Snelle antwoorden zijn knoppen die prominent boven de componist worden weergegeven en die tekst bevatten en, indien van toepassing, emoji. Ze volgen berichten met platte tekst en / of media. Snelle antwoorden zijn perfect wanneer u om keuzes voor maximaal vijf items vraagt. Gebruikers zullen minder snel het toetsenbord gebruiken, maar tikken gewoon op een van de snel reagerende knoppen. Stel je een bericht voor waarin je je favoriete smaak in ijs vraagt. Als u vervolgens een snel antwoord met vijf keuzes biedt, kan de gebruiker gemakkelijk op ‘aardbei’ tikken. Het typen van dit woord in het tekstveld vergt minstens tien tikken.

Na het tikken worden de knoppen niet meer weergegeven. Gebruikers kunnen dus niet tikken op oude knoppen die geen verband houden met het laatste bericht dat ze hebben ontvangen. Maar er is geen weg terug in de beslissingsboom. Dit nadeel van het gebruik van snelle antwoorden kan ook als hun voordeel worden gezien. ‘Burning bridges’ versnellen het gesprek automatisch. Er is maar één richting te gaan: snel vooruit. Gebruiksscenario’s zijn vergelijkbaar met die in de lijstweergave: snelle selecties bieden als gebruikers om inhoud vragen. Gebruikers zullen dan dankbaar zijn als u hen 2 tot 5 bruikbare snel-antwoordknoppen presenteert om te tikken in plaats van te veel info en veel knoppen in een gestructureerd bericht. Het werk dat u doet bij het maken van deze keuzes op basis van het verzoek van de gebruiker wordt op prijs gesteld. Ze maken een chat zinvol en leuk door tot resultaten te leiden. Zelfs wanneer u knoppen gebruikt, voelt het gesprek natuurlijk aan,

Snelle antwoorden zijn ook een geweldige manier om gebruikersgegevens te verzamelen. Je kunt alleen snelle antwoorden gebruiken in de chatbot, deze kunnen geen externe links bevatten. Dus als u naar een externe website wilt linken, moet u op een gegeven moment overschakelen naar een knopinteractie.

Meng het!

De keuze voor een functie die is gemaakt voor een interactie is alleen geldig voor deze ene link. De volgende link naar het volgende bericht betekent nog een andere beslissing. Het kiezen van een functie voor de eerste inhoudsweergave en interactie betekent niet dat deze geschikt is voor de volgende: u moet opnieuw overwegen. Wat klinkt als veel conceptueel werk is eigenlijk een zegen: het combineren van functies, dus manieren om inhoud weer te geven en interacties, is wat een zinvol chatbot-gesprek maakt, omdat het de gebruikersbehoeften benadert.

Push een bericht, meng in het begin h-scrolls en knoppen voor een bredere reikwijdte en begin dan keuzes te beperken, verzamel gebruikersgegevens en versnel het gesprek met behulp van meer lijstsjablonen en berichten met snelle antwoorden aan het einde. Gebruikers genieten in het begin van je verhalen en verschillende keuzes, terwijl ze uiteindelijk toch tot een resultaat worden geleid, of dat nu een leuke chat is of het bezoek van je website. Als u snelle resultaten aanbiedt of er om vraagt, meng dan lijstsjablonen en berichten met snelle antwoorden. Gebruik indien nodig aan het einde knoppen om extern te linken wanneer de lijstsjabloon en de beperkte knoppen niet geschikt zijn. Er zijn onbeperkte manieren van recombinatie. Kies degene die het beste bij uw doel past. Houd rekening met het belangrijkste resultaat dat u beoogt, evenals met uw doel in elk bericht.


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *