Hoe krijg je veel subscribers/leden voor je Chatbot

8 min


108

Hoe krijg je veel subscribers/leden voor je chatbot?

De afgelopen maanden heb ik met veel van de beste botbedrijven gewerkt. Bedrijven als Swelly, OutBrain en NearGroup om er maar een paar te noemen en in het proces heb ik uit de eerste hand gezien wat werkt en wat niet. Merk op dat elk van deze bedrijven een grote snaar heeft geraakt en de leiders zijn in de Chatbot Space.

Je moet een goed product hebben

Eerst en vooral moet je een goed product hebben. Sterker nog, tenzij u een goed product en een geschikte productmarkt hebt, zullen alle marketingenergieën onvermijdelijk een verspilling zijn geweest. Veruit de grootste bijdrage aan de fit van de productmarkt is het hebben van de juiste use case. Je chatbot zou de kracht van het platform moeten benutten en een echt probleem moeten oplossen of heel entertainend moeten zijn.

veel chatbot subscribers

Welke fase zit ik?

Gezien hoe verschillend het ene product of de markt kan zijn van het andere, is het moeilijk om een ​​brede definitie te geven. Als gevolg hiervan zijn hier enkele vuistregels. Over het algemeen weet ik dat ik PMF heb wanneer de meeste van de volgende situaties zich voordoen:

  1. Eerste tractie: in het begin probeer je klanten te vinden en op een gegeven moment zouden de tabellen moeten draaien. Wanneer klanten u zoeken en deze tractie automatisch wordt, kunt u uw focus verleggen van product naar schaling.
  1. Betrokkenheid : uw klanten zijn bezig met uw oplossing en lossen hun probleem (en) op.
  1. Mond-tot-mondreclame: klanten delen hun ervaringen en u krijgt nog meer klanten.
  1. Klantafhankelijkheid: uw klant zou dit probleem niet willen oplossen zonder uw oplossing. Als u uw product hebt weggehaald en ten minste 40% van uw klant erg teleurgesteld is, bent u afhankelijk.
  1. Snelheid : het kost minder tijd om grotere resultaten te bereiken. Dashbots.io had bijvoorbeeld bijna 8 maanden nodig om tot 1 miljard berichten te komen; het kost ze echter slechts 1 maand om 2 miljard berichten te ontvangen.
  1. Conversieratio’s: u begint een hoger percentage klanten / gebruikers te converteren. Uw trechter wordt effectiever.
  1. Hogere besteltarieven: uw besteltarieven stijgen in dollars en klanten zijn bereid meer uit te geven.
 1. Opbrengst : uw inkomsten stijgen, uw omzet neemt af. Uw LTV-ratio stijgt.

Meestal, als je een zenuw in de markt raakt, laat de markt je dat weten. NearGroup ontvangt bijvoorbeeld 6 miljoen berichten per dag!

Laat het me weten als je een productmarkt hebt

veel chatbot subscribers

veel chatbot subscribers

Virale Lussen (loops)

Virale lussen zijn een van de meest effectieve en goedkope manieren om grip te krijgen. Met NearGroup hebben we geëxperimenteerd met een aantal virale lussen en uiteindelijk hebben we paydirt geraakt. Hoe ziet paydirt eruit? In ons geval 45k – 60K gebruikers per maand.

veel chatbot subscribers

5 virale lusstrategieën

  1. Geef en krijg meer: beloon gebruikers door ze extra upgrades en voordelen te geven. Dropbox deed precies dit.
  1. Sociale beloning: sommige producten maken socialisatie een kernonderdeel van het product. In deze gevallen is delen een natuurlijke uitbreiding. Candy Crush, Farmville, Sim City, Words with Friends zijn allemaal goede voorbeelden.
  1. Monetaire stimulans: de strategie van geven en ontvangen van een financiële beloning heeft bedrijven als Uber geholpen miljoenen klanten te krijgen.
  1. Neem de hogere grond: Do-Gooder en inspirerende producten / verhalen krijgen de meeste aandelen. Doe een beroep op het ideale zelfbeeld van mensen en kijk hoe ze delen.
 1. Uw inhoud: denk aan de kracht van memes, infographics, video’s en hun verspreidingsvermogen. Laat uw inhoud voor u spreken.
Hoe ik 100k gebruikers kreeg in 1 maand met behulp van een Viral Loop
De toekomst van botmarketing
chatbotslife.com

Succes meten

Om te weten of je lus werkt, moet je K groter zijn dan 1. Hier is een korte blik op de formule:

K = i *%

i = #van uitnodigingen verzonden door nieuwe klant

% = succespercentage

Als elke nieuwe gebruiker bijvoorbeeld uw bot deelt met 15 vrienden en vervolgens 10% van hen nieuwe klanten wordt, hebben we het volgende: 15 * 10% = 1.5

k = 1,5

veel chatbot subscribers

Niche Target Marketing

Als je eenmaal PMF hebt, is het tijd om te beginnen met schalen! Hoe beter het product en de markt, hoe meer u kunt doen in minder tijd.

Waar te beginnen?

Focus op uw meest succesvolle gebruikers / klanten. Je kent de jongens / meisjes die uren doorbrengen met het gebruik van je product en ze profileren. Je moet een psychologisch profiel hebben dat beschrijft wie ze zijn, waar ze wonen, wat ze leuk vinden, wat hen motiveert en waarom ze je product gebruiken. Naar ‘WAAROM’ gaan is cruciaal.

Vervolgens wilt u meer informatie over waar ze rondhangen, wat ze lezen en aangesloten categorieën. Dit geeft u een goed idee van waar u de markt kunt brengen!

Raad niet op deze profielen! Het verkrijgen van deze informatie is net zo eenvoudig als kijken naar Facebook Ad Manager

Als je eenmaal weet wie je target, waar ze online zijn en waarom ze je product leuk vinden, wordt het veel eenvoudiger. U kunt het FB-achtige publiek gebruiken en zich richten op mensen zoals zij. Zorg er ook voor dat u ze target via: FB-advertenties, blogs, online communities, SEO, Word of Mouth, beïnvloeders en meer.

Bots & Superpersonalisatie op steroïden
Bots evolueren en hun 1e superkracht is hier
chatbotslife.com

veel chatbot subscribers

Toekomst van content

Een van de goedkoopste manieren om op de markt te brengen, is door naar trends te kijken. Om de paar jaar verschijnen er nieuwe marketingkanalen die marketeers een geweldige kans bieden.

In 2009 was deze kans SEO, toen was het Social Media Marketing, en meest recent beïnvloeders. Op dit moment gaat het over Native Content: FB Live Videos, Native Articles en binnenkort worden het Bots. Zoek altijd naar nieuwe en opkomende marketingkanalen en middelgrote diensten.

Influencer Marketing

Als je erover nadenkt, zijn beïnvloeders echt gerichte distributiekanalen. Een top niche-beïnvloeder kan miljoenen of zelfs honderden miljoenen volgers hebben. Elke tweet, zoals delen, pinnen, is veel geld waard. Op het hoogste niveau had marketing van beïnvloeders een gemiddeld rendement van $ 6,5 voor elke uitgegeven dollar! In de afgelopen jaren zijn volgers meer gewend geraakt aan het zien van advertenties en het aantal is gedaald, maar het is nog steeds een effectieve manier om reclame te maken.

Ik heb een lijst met beïnvloeders met bijna 100 miljoen volgers. Als je interesse hebt voor een connect, laat het me dan weten.

Chatbot Monetization: Amazon Influencer programma (Beta)
Beïnvloeders van sociale netwerken verkopen / promoten vaak artikelen die ze leuk vinden, hetzij als kenmerk van een merkrelatie of …
chatbotslife.com

Een van Swelly’s grootste drijfveren is influencer marketing. Het werkt zo goed, dat ze momenteel de populairste bot zijn met meer dan 2,5 miljoen gebruikers. Ze richten zich op de context en gebruiken meestal Instagram en YouTube om gebruikers te krijgen. Kijk eens hoe goed ze dit uitvoeren.

Enkele aandachtspunten:

  1. Context : zoek een manier waarop zowel de beïnvloeder als zijn volgers direct van uw product kunnen profiteren. Swelly laat bijvoorbeeld volgers influencers volgen en stemmen op hun foto’s. Dit wordt op zijn beurt een krachtig en nuttig hulpmiddel voor beïnvloeders.
  1. Vertel een verhaal: vertel altijd een verhaal met de meest boeiende vorm van inhoud wanneer er een keuze is. Bijvoorbeeld video’s> afbeeldingen> tweets.
 1. Permanentie : de meeste beïnvloeders verkopen tweets of berichten of shoutouts op basis van tijd. Je krijgt bijvoorbeeld 1 uur shoutout voor $ 100 op een account met 2 miljoen volgers. Dit kan een geweldige manier zijn om een ​​campagne te testen, maar probeer je te concentreren op meer permanente inhoud nadat je deze hebt zien werken.

Als je hulp nodig hebt met Influencer Marketing, laat het me weten! Ik heb een lijst met beïnvloeders met bijna 100 miljoen volgers.

Viraliteit & SEO

Last but not least, als je een geweldig verhaal vertelt met behulp van een zeer luide megafoon, heb je een grotere kans om viral te worden. Dit is een van de grote voordelen van influencer marketing, hun volgers zullen ook jouw inhoud delen.

Omslagpunt

Velen beschouwen 17% als een belangrijk omslagpunt, omdat u op dit punt het vroege grootste deel van de markt betreedt. Als u de vroege meerderheid kunt winnen, is het zeer waarschijnlijk dat u de rest van uw doelmarkt kunt winnen.

De verborgen kracht van shares

Er is een sterke correlatie (geen oorzakelijk verband) tussen sociale signalen (‘likes’, ‘shares’, ‘+1’, ‘tweets’, ‘pins’) en SEO-ranglijsten . Over het algemeen hebben Google + 1’s en Facebook-likes de sterkste correlatie, gevolgd door Pinterest. Omgekeerd had Twitter de zwakste correlatie.

veel chatbot subscribers

Verkrijgen van gratis verkeer: SEO

Ik heb mijn deel van SEO-succes gehad. In mijn eerste onderneming was ik in staat om de lokale SEO voor mijn bedrijf snel te domineren. Om u een idee te geven van hoe deze overheersing eruit zag, werd mijn bedrijf tot 13 keer weergegeven op de eerste pagina van Google voor al mijn doelsleutelwoorden! Dat is overheersing en leidt tot miljoenen dollars aan verkopen.

Onlangs heb ik een soortgelijk succes kunnen repliceren. Chatbots Het leven is gestegen van 500 / bezoekers per maand in september naar meer dan 100.000 / bezoekers per maand in januari! Om op te starten, staan ​​we voor de meeste van onze topzoekwoorden op de eerste of tweede pagina van Google en een aantal van onze artikelen staan ​​op de eerste pagina van Google.

Hoe we SEO domineerden

In het ideale geval heeft u een nieuwe en opkomende markt nodig die weinig concurrentie heeft. Chatbot’s waren de perfecte gelegenheid in 2015–16 en de uitvoering was ook behoorlijk goed 🙂

Hier zijn een paar tips op hoog niveau:

  1. Koop oude link Rich Domains: het rangschikken van een nieuw domein is erg moeilijk. Als gevolg hiervan kopen veel marketeers oude domeinen met een domeinrang van 20+ met honderden goede backlinks. Dit is een snelkoppeling die de moeite waard is.
  1. Focus op lange staart zoekwoorden: lange staart zoekwoorden zijn beide gemakkelijker om beter te converteren en te rangschikken. Dit maakt hen achterna gaan zonder een brainer.
  1. Meer dan één manier om te rangschikken: over het algemeen houdt Google er niet van om hetzelfde domein voor dezelfde zoekterm meerdere keren weer te geven. Je kunt het 2-3 keer doen, maar 13 is bijna onmogelijk. Dus hoe doe je dat? Gebruik andere domeinen en sociale netwerken om uw inhoud te rangschikken.
  1. Schrijf vaak artikelen van hoge kwaliteit: dit is de sleutel! Ranking is geweldig, maar uiteindelijk heb je klanten nodig. Als je schrijft lost hun problemen op, dan zal vertrouwen worden opgebouwd en daaruit een relatie!
  1. Google Nieuws: als u te gekke hoeveelheden inhoud publiceert over een specifiek onderwerp, dan is uw kans groter dat u wordt opgepikt door Google Nieuws. Ik target 3 artikelen per dag.
  1. Links zijn nog steeds belangrijk: het is van cruciaal belang dat high-profile sites op een natuurlijke manier naar u linken.
  1. Gastbloggen: dit is een geweldige manier om uw naam te verspreiden en verkeer naar uw blog te krijgen. Ik doe dit nog 🙂 en als je wilt gast blog voor chatbots leven, laat het ons weten hier .
 1. Inhoudspartnerschappen: ik syndiceer inhoud en creëer relaties met andere bedrijven in mijn ruimte, u moet dit ook doen.

Netwerk met vergelijkbare bots

Zoek bots met gratis waardeproposities en overweeg samen te werken. Maak je eigen bot 2 bot Connecties! Als uw belangrijkste zakelijke doel het leveren van een service is, kan het gebruik van InterBot een geweldige manier zijn om leads van andere gratis bots te krijgen.

Ik stel een spreadsheet samen van botbedrijven die interessant zijn om in contact te komen met andere bedrijven voor Bot naar Bot-netwerken. Je kunt hier lid worden en een lijst krijgen .

Uw succes benutten

Zodra je tractie en succes begint te krijgen, zal het beginnen te vermenigvuldigen. Als Google bijvoorbeeld opmerkt dat uw site veel verkeer genereert, wordt uw positie hoger. Als Facebook merkt dat je bot echt veel betrokkenheid heeft, zal deze vaker je chatbot gebruiken. En als andere platforms uw succes opmerken, zullen ook zij u willen laten zien!

voor 100+ andere artikelen over chatbots: chatbots


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format