Currently set to Index

Onze voorspellingen voor 2018 over e-commerce


102

Met ‘die tijd van het jaar’ nu langzaam achter ons, is het een andere goede tijd van het jaar om voor ons te kijken, vooruit te kijken en te anticiperen op wat komt. Het spreekt voor zich dat het voor een bedrijf dat actief is op het gebied van chatbots, mobiele e-commerce en AI, opnieuw een spannend jaar wordt! In dit verhaal delen we graag enkele items die ons ‘s nachts wakker houden (uit opwinding).

WhatsApp voor bedrijven

WhatsApp voor bedrijven is namelijk al beschikbaar voor een geselecteerde set zakelijke accounts. Facebook (eigenaar van Whatsapp) doet al geruime tijd een gesloten pilot en we houden deze nauwlettend in de gaten; het enige dat we nu weten is dat consumenten Whatsapp for Business moeten gebruiken om een ​​afzonderlijke app op hun telefoon te downloaden en daar te kunnen communiceren met geverifieerde zakelijke accounts. Hoewel het downloaden van een afzonderlijke app wrijving of verwarring kan veroorzaken voor eindgebruikers, zal de release van WhatsApp voor bedrijven dit jaar nog steeds een belangrijk evenement zijn voor iedereen in het chatlandschap, en zeker voor alle bedrijven die op zoek zijn naar verdere verbetering hun klant intimiteit strategie.

Verkeer via mobiel stijgt verder

Bezoekers van websites en webwinkels die dit via hun smartphone doen, zijn goed voor + 60% van de totale bezoekers. We zien deze stijgende trend niet snel stoppen.

Voor liefhebbers van slideware, check Mary Meekers eerste dia’s over wereldwijde smarthphone-zendingen, en je krijgt een beeld.

Webshop-conversie nog steeds dramatisch op mobiel

Eigenaren van webshops zullen in 2018 blijven worstelen met de opkomst van mobiele bezoekers en zelfs verdere implementatie van responsive design zal het tij niet helpen keren. Voor ons als bedrijf is dit in feite goed nieuws, omdat we veel webwinkeliers kunnen helpen hun mentaliteit te veranderen en te stoppen met investeren in één grote webshop. Mobiel vereist een totaal andere aanpak en we kijken ernaar uit om ons Shopitag- product eind deze maand te lanceren dat precies dat doet.

Blockchain

We moesten deze gewoon aan de lijst toevoegen. We zouden zelfs noemen Bitcoin, Ethereum, Ripple en allerlei fokkerij cartoon katten .

Afgezien van de hype, geloven we niet dat blockchain op dit moment echt het verschil kan maken in e-commerce, laten we het gewoon in de gaten houden terwijl de wetgeving over dit onderwerp volwassen wordt en misschien op een dag transactiesnelheid inhaalt om miljoenen te verwerken transacties tegelijkertijd.

Chinese mobiele portefeuilles

Omdat slechts een minderheid van de Chinese consumenten transacties nog steeds via een desktop doet, is mobiel de enige manier voor spelers als Alipay en WeChat. Gezien het feit dat ze nieuwe valuta’s blijven toevoegen aan hun portemonnee, neemt hun bereik van plaatsen op aarde waar u kunt betalen met hun mobiele portemonnee nog steeds toe. Met een actieve gebruikersbasis die groter is dan de Amerikaanse bevolking, kunnen ze nieuwe markten domineren en een bedreiging voor bestaande spelers worden.

GDPR

De beruchte regels van de GDPR-wetgeving (nog in ontwerp maar moeten uiterlijk in mei dit jaar definitief zijn) hebben gevolgen voor alle bedrijven die actief zijn in interactie met consumenten. Hoewel het de omzet voor bedrijven niet zal verhogen, kan het toch de bedrijfsresultaten beïnvloeden met veel nieuwe procedures en processen die moeten worden ingesteld. Voor e-commerce betekent dit duidelijk vermelden tijdens de ordertrechter welke gegevens worden verzameld en wat ermee zal worden gedaan. Op mobiel stelt dit een aantal specifieke uitdagingen, omdat het schermvastgoed niet precies groot is, dus een slimme UX-aanpak is noodzakelijk.

Kunstmatige intelligentie

AI-aangedreven voicebots / chatbots blijven een actueel onderwerp en gezien het feit dat alle grote spelers actief zijn op dit domein, verwachten we verdere vooruitgang in het begrijpen van wat mensen bedoelen, mensen proactief helpen en uiteindelijk productiever maken. Voor e-commerce worden deze chat-tools (voicebot / chatbot / chatboxen) adviseurs en, vanuit het oogpunt van de verkoper, een sterk hulpmiddel bij het voorkomen van het verlaten van de winkelwagen. Bij ons bedrijf zijn we ervan overtuigd dat AI, chat en een slimme integratie met bestaande gegevensbronnen een veilige gok is om dichter bij uw klant te komen, een cruciale belangrijke succesfactor bij conversie.

De voor de hand liggende voorspellingen

We kunnen meedogenloos doorgaan met voorspellingen, omdat de olifant in de kamer Amazon de ruimte zal blijven domineren, met Facebook verder actief op zijn markt, en in feite een heel aantal bedrijven die hun inspanningen op marktplaatsen verdubbelen.

Free messenger chatbot
With a chatbot you can do the following (on autopilot): Reservations, making an appointment, customer service, sales, promotions, sending content, collecting lead info, reaching customers in messenger, and more! No coding required, set up in minutes. Click below for a free account
Free messenger chatbot

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format