Top 5 voordelen van het gebruik van Chatbots voor uw bedrijf - DeLaatbusiness
Knowledge graph (kennisgrafiek)

Top 5 voordelen van het gebruik van Chatbots voor uw bedrijf

4 min


117
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Chatbots zijn tegenwoordig heel populair . Je ziet ze in overvloed in Facebook Messenger. Wat kan de reden zijn voor deze plotselinge toename van chatbots? Waarom worden ze zo populair?

Het doel van chatbots is het ondersteunen en opschalen van zakelijke teams in hun relaties met klanten. Door dit te doen, kunnen bedrijven veel geld besparen en daarom nemen veel ondernemers deze technologie over. En gezien het feit dat deze bots kunnen worden geplaatst op plaatsen zoals Facebook Messenger, Slack, Telegram, SMS op basis van of op uw eigen website, geeft u het potentieel om een ​​groter publiek te bereiken.

Chatbots klinken misschien als een futuristisch begrip, maar volgens statistieken van de Global Web Index wordt gezegd dat 75% van de internetgebruikers een of meer messengerplatformen gebruiken. Hoewel onderzoek ons ​​leert dat elke gebruiker gemiddeld 24 apps per maand gebruikt, waarbij 80% van de tijd in slechts 5 apps zou zijn. Dit betekent dat je nauwelijks vooruit kunt schieten met een app, maar je hebt nog steeds grote kansen om je chatbot te integreren met een van deze platforms.

Laten we nu enkele van de voordelen bekijken die chatbots bieden:

  1. Beschikbaar 24 * 7:

http://ifinanceweb.com/2017/04/13/intelligenza-artificiale-consulente-bancario-rischia-sostituito-dai-chatbot/

Ik weet zeker dat de meesten van jullie het luisteren naar de saaie muziek hebben ervaren terwijl je in de wacht werd gehouden door een medewerker van de klantenservice. Gemiddeld brengen mensen 7 minuten door totdat ze aan een agent zijn toegewezen. De dagen van wachten op de volgende beschikbare medewerker zijn voorbij. Bots vervangen livechat en andere vormen van contact, zoals e-mails en telefoontjes.

Omdat chatbots in feite virtuele robots zijn, worden ze nooit moe en blijven ze je commando gehoorzamen. Ze blijven het hele jaar door elke dag werken zonder dat ze een pauze moeten nemen. Dit verbetert uw klanttevredenheid en helpt u hoog te scoren in uw sector.

2. Omgaan met klanten:

http://www.softwareadvice.com/resources/is-ai-customer-service-there-yet/

Wij mensen zijn beperkt tot het aantal dingen dat we tegelijkertijd kunnen doen. Een studie suggereert dat mensen zich slechts op 3-4 dingen tegelijkertijd kunnen concentreren. Als het verder gaat, bent u gebonden aan fouten.

Chatbots daarentegen kunnen tegelijkertijd gesprekken voeren met duizenden mensen. Het maakt niet uit op welk tijdstip van de dag of hoeveel mensen contact met u opnemen, elk van hen zal onmiddellijk worden beantwoord. Bedrijven zoals Taco Bell en Domino’s maken al gebruik van chatbots om de bezorging van pakketten te regelen.

3. Helpt u geld te besparen:

http://www.savethestudent.org/money/automatic-savings-apps-chatbots.html

Als u een bedrijfseigenaar bent, heeft u vast veel werknemers die betaald moeten worden voor het werk dat zij doen. En deze uitgaven blijven stijgen naarmate het bedrijf groeit. Chatbots zijn een eenmalige investering waarmee bedrijven minder personeel nodig hebben.

U kunt een chatbot voor klantenondersteuning in uw bedrijf integreren om eenvoudige vragen van klanten te beantwoorden en alleen de complexe vragen door te geven aan agenten voor klantenondersteuning.

4. Biedt 100% tevredenheid aan klanten:

www.hyatt.com

Mensen reageren op anderen op basis van hun humeur en emoties. Als een agent een goede houding heeft of in een goed humeur is, zal hij hoogstwaarschijnlijk op een goede manier met klanten praten. In tegenstelling hiermee zal de klant niet tevreden zijn.

Terwijl chatbots aan sommige regels gebonden zijn en zich eraan houden zolang ze zijn geprogrammeerd. Ze behandelen een klant altijd op de meest beleefde en perfecte manier, ongeacht hoe ruw de persoon is. Ook kan in de reis- en horecasector waar reizigers niet dezelfde taal spreken, een bot worden getraind om te communiceren in de taal van de reiziger.

5. Automatisering van repetitief werk:

http://www.troop421austin.org/?author=7

Laten we eerlijk zijn, niemand houdt ervan om hetzelfde werk steeds opnieuw te doen gedurende een korte periode. In het geval van mensen zijn dergelijke taken vatbaar voor fouten. Chatbots helpen nu taken te automatiseren die vaak en op het juiste moment moeten worden uitgevoerd.

Ook zijn er nu talloze slappe bots die repetitieve taken automatiseren. Dit helpt mensen tijd te besparen en de productiviteit te verhogen. Er zijn bijvoorbeeld nieuwe items gekocht van uw e-commerce-site of er is een bug gemeld en deze stuurt een korte samenvatting naar een slap kanaal.

6. Persoonlijke assistent:

Mensen kunnen Bots gebruiken als kledingadviseur voor kledingaanbevelingen, of handelstips vragen aan een financiële bot, plaatsen voorstellen om te bezoeken van een reisbot enzovoort. Dit zou de gebruikers helpen een persoonlijker tintje van de chatbot te krijgen. Ook onthoudt de chatbot al uw keuzes en geeft u relevante keuzes de volgende keer dat u hem bezoekt.

Kortom , er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een chatbot. Sommige daarvan zijn in dit bericht beschreven. Bedrijven kunnen veel geld besparen en tegelijkertijd meer inkomsten genereren met behulp van deze bots die 24/7 voor de eigenaar werken zonder een pauze te nemen. En met elk jaar nieuwe ontwikkelingen zoals AI, NLP en Machine Learning waardoor de bot intelligenter wordt tot op een punt waarop het niet hoeft te worden verteld door een werknemer wat te doen is niet te ver weg. Daarom is het veilig om te zeggen dat de toekomst van chatbots er rooskleurig uitziet.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format