Virtuele beïnvloeders: de betekenis van beïnvloederchatbots voor uw merkstrategie - DeLaatbusiness
meer verkopen chatbots

Virtuele beïnvloeders: de betekenis van beïnvloederchatbots voor uw merkstrategie

5 min


140
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Omdat kunstmatige intelligentie steeds meer toegankelijk wordt voor meer bedrijven, heeft het merken hierdoor consumenten beter kunnen begrijpen en interacties met hen kunnen personaliseren. De opkomst van virtuele influencers biedt bedrijven daarentegen een intrigerend alternatief voor traditionele influencer marketing.

Kan het huwelijk van AI-aangedreven technologieën ervoor zorgen dat virtuele beïnvloeders en chatbots van beïnvloeders de klantervaring (CX) daadwerkelijk verbeteren ?

Dit artikel besprak virtuele beïnvloeders, de mogelijke voordelen ervan en hoe belangrijk het kan zijn voor uw merkstrategieën.

Wat zijn virtuele beïnvloeders?

Virtuele beïnvloeders werken net als menselijke sociale media-beïnvloeders . Het belangrijkste verschil is dat virtuele beïnvloeders zoals @lilmiquela door de computer gegenereerde afbeeldingen (CGI) zijn met persona’s die afhankelijk zijn van algoritmen waarmee ze kunnen functioneren als next-gen sociale media-beïnvloeders.

Bron: https://www.instagram.com/p/BoSlP49F3Wg/?utm_source=ig_embed

En er is een reden waarom sommige van de grootste merken aangetrokken zijn tot virtuele beïnvloeders zoals Lil Miquela en zijn 1,5 miljoen volgers. Met een portfolio met merken als Chanel en Supreme en spreads in publicaties zoals Vogue, kan deze virtuele sociale media-ster de invloed van de meeste menselijke persoonlijkheden evenaren.

Omdat virtuele influencers resoneren met de volgende belangrijkste economische demografie – Gen Z – staan ​​merken in de rij om de aantrekkingskracht van deze virtuele influencers te benutten voor hun marketingstrategieën. Voeg daaraan toe dat ze meer controle hebben over hoe virtuele beïnvloeders zich gedragen (op een manier die ze niet hebben met menselijke beïnvloeders), merken kunnen de geest van de consument precies vormen hoe ze willen.

Voordelen van virtuele invloeden

  • Meer controle over hoe producten op de feed van de beïnvloeder verschijnen.
  • Omdat virtuele influencers bots zijn, hebben merken meer creatieve vrijheid over ontwerp en conceptuele aspecten van influencer marketing. Hierdoor zijn campagnes beter afgestemd op hun merkstrategieën.
  • En vanwege de hoeveelheid controle over virtuele beïnvloeders, is het potentieel voor controverses veel kleiner. Alles kan precies worden berekend. Er zijn geen ongewenste incidenten in nachtclubs en er zijn geen DUI-zaken te behandelen.
  • Hoewel het te vroeg is om de blijvende kracht van deze virtuele beïnvloeders te bepalen, is er natuurlijk één ding ongetwijfeld: ze zijn niet menselijk. Voor het grootste deel is het het menselijke aspect van beïnvloeders dat een band met het publiek creëert. En terwijl deze innovatieve kijk op influencer marketing blijft stijgen, kan alleen de tijd uitwijzen hoe lang ze zullen blijven resoneren met de jongeren.

Hoe virtuele beïnvloeders uw merkstrategie kunnen verbeteren

Opvallende persoonlijke verbindingen

Als het gaat om virtuele beïnvloeders, hoeft dit niet beperkt te zijn tot personages zoals Lil Miquela en Shudu . Deze kunnen ook komen in de vorm van chatbots – een virtuele buddy die consumenten kan leren kennen en aanbevelingen doet op basis van hun levensstijl en interesses.

Er zijn al merken zoals Sephora en hun stijlgoeroe-bot die de curve voor zijn gebleven, niet alleen door hun eigen e-commerce-app te ontwikkelen , maar ook door virtuele sociale merkmascottes te gebruiken om meer persoonlijke verbindingen met hun publiek aan te gaan. Het kan zelfs een combinatie van de twee zijn, met fictieve beïnvloeders die een chatbot-tegenhanger hebben om gesprekken mogelijk te maken die verder gaan dan traditionele sociale media-berichten.

De kracht van kunstmatige intelligentie om gebruik te maken van belangrijke marktinzichten afgeleid van chatbotanalyses maakt chatbots van beïnvloeders een potentieel krachtige marketingtool voor elk merk en een geweldige boost voor CX.

Een virtuele community maken

Hoewel het ontwikkelen van een persoonlijkheid die resoneert zoals Lil Miquela gemakkelijker gezegd dan gedaan is, kunnen merken, wanneer correct gedaan, virtuele gemeenschappen ontwikkelen met hun publiek. De mensen achter Lil Miquela hebben geweldig werk gedaan door de grenzen tussen realiteit en fantasie te vervagen, meestal met zijn online activiteiten. Het personage reageert actief op reacties en DM’s en onderwerpt zich zelfs aan media-interviews.

Tot op zekere hoogte overtreft Lil Miquela zelfs zijn tegenhangers in de praktijk als het gaat om het koesteren van gemeenschappen, en plaatst vaak zijn liberale standpunt over sociaal-politieke kwesties.

Bron: https://www.brandknewmag.com

Dit is een voorbeeld van hoe een virtuele beïnvloeder relateerbaar kan worden ondanks het overduidelijke gebrek aan menselijke kenmerken. Zoek een invalshoek die mensen samenbrengt en gebruik virtuele beïnvloeders om ze naar je gemeenschap te lokken.

Op merk blijven

Hier is al eerder op gewezen, maar het moet opnieuw worden vermeld vanwege het belang ervan. Wanneer merken samenwerken met menselijke beïnvloeders, stellen ze zich open voor de verschillende persoonlijkheden van mensen die hun berichten doorgeven. En hoewel dat een groot deel is van de samenwerking met beïnvloeders, maakt het ook merken kwetsbaar voor merkfouten.

Met virtuele beïnvloeders kunnen merken het type inhoud dat wordt geproduceerd controleren en gepersonaliseerde aanbevelingen doen met behulp van AI . Op merk blijven zal niet langer een zorg zijn.

Een oude strategie moderniseren

Net als bij de meeste advertentiestrategieën, hebben consumenten ook geleerd om merkberichten van zelfs enkele van de meest populaire beïnvloeders af te stemmen. Hoe vaak heb je een beroemdheid die je echt leuk vindt op je feed gezien met een product, alleen om langs het bericht te scrollen? Voor het grootste deel zijn mensen geïnteresseerd in wat ze te zeggen hebben, niet in welke producten ze onderschrijven (tenzij het iets heel cools is).

Met virtuele influencers, met name als het gaat om influencer-chatbots, hebben merken de kans om een ​​oude strategie te moderniseren – door hun boodschap op een meer genuanceerde, op maat gemaakte manier over te brengen. Naarmate mensen nog meer gewend raken aan de interactie met virtuele persona’s zoals digitale assistenten, zal het alleen gemakkelijker worden om hen te beïnvloeden, vooral omdat AI inzicht geeft in hoe het is dat ze al leuk vinden .

Het budget voor beïnvloeders oprekken

Natuurlijk kost het je om samen te werken met virtuele beïnvloeders zoals Lil Miquela. Maar door je eigen influencer-chatbot te ontwikkelen (met de hulp van een groeiend aantal software-ingenieurs ) – een waaraan je community niet alleen kan wennen, maar ook kan vertrouwen – kun je invloed op een budget verspreiden.

Vaak is het de toegankelijkheid, relateerbaarheid en persoonlijkheid die mensen aantrekt. En met de rijkdom aan gegevens waarop AI-gestuurde beïnvloeders kunnen tikken, kunt u een virtuele beïnvloeder bieden die echt begrijpt.

De toekomst van virtuele services

Er zijn duidelijke voordelen aan een influencer die merken volledig kunnen beheersen. Maar zoals eerder vermeld, is het nog veel te vroeg om te bepalen of dit concept van virtuele beïnvloeder er een is dat echt kan blijven bestaan. Maar zoals vooruitstrevende bedrijven zoals Marriott, Sephora en Coca-Cola hebben ontdekt, kan het hebben van chatbot-beïnvloeders een zegen zijn voor het stimuleren van CX.

We zijn een jaar verwijderd van de bevindingen van een Oracle-onderzoek dat 80% van de bedrijven chatbot-assistenten willen tegen 2020. En met de voortdurende mogelijkheden die worden ontwikkeld voor dit type AI-aangedreven tools, kunnen we alleen maar verwachten dat deze trend zal groeien.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *