Waarom je digitale marketingstrategie combineren met chatbots? - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

Waarom je digitale marketingstrategie combineren met chatbots?

5 min


119
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Met automatisering die zijn wortels dieper in de digitale markt vestigt, veranderen dingen. En een dergelijke verandering is geïntroduceerd in de vorm van bots. Het heeft het gemak zeker vergroot door meer te helpen in minder tijd te bereiken. Je kunt wel zeggen dat bots je nieuwe beste vriend zal zijn in tijden van nood.

Dat is precies wat een bedrijf moet doen, dat wil zeggen een helpende hand bieden aan hun klanten door basistaken te automatiseren. Met dat gedaan zou een perfecte digitale marketingstrategie worden gebouwd, die minder snel vervaagt met de tijd.

Afbeeldingsbron

Het concept van Bot begrijpen

Stel je voor dat je een ouder bent! Van babystappen tot ze klaar zijn voor de wereld; je leert ze alles. Maar er is een tijd dat je ze hun eigen ding moet laten doen. Hetzelfde is het geval met bots. U programmeert de software met bepaalde functies en laat ze vervolgens hun eigen acties uitvoeren.

Wanneer je je kind goede dingen leert, zullen ze geen fouten maken en verstandige beslissingen nemen. Evenzo, als u een bot efficiënt programmeert, zijn er minder kansen op fouten.

Waarom bots opnemen in de digitale marketingstrategie?

Bots winnen dag aan dag aan populariteit. En aangezien de bedrijven zijn begonnen met het implementeren van de innovatieve technologie, kunt u het zich niet veroorloven achter te blijven. Maar de vraag is; hoe zullen bots de digitale marketingstrategie stimuleren? Welnu, hier is het antwoord.

 1. Inzicht in wat uw klanten willen

Een onderzoek naar de voorkeur van klanten voor berichten stelt dat bijna 46 procent van de mensen de voorkeur geeft aan sms-berichten boven telefoon en e-mail . Dus waarom zou u niet profiteren van wat gebruikers leuk vinden? Rust uw zakelijke bot uit om vragen te beantwoorden die vaak worden gesteld met betrekking tot uw producten of diensten.

Het zou zeker een kers op de taart zijn als de sms-berichten en de reacties op tijd zijn. Gelukkig voldoen bots aan de eisen en activeren ze realtime chat met de klanten.

Tips:

 • Zorg ervoor dat je menselijk klinkt bij het ontwerpen van de bot
 • Schrijf vragen in een taal die goed bij uw doelgroep past
 • Geef de bot een naam en een gerelateerde profielfoto om deze geverifieerd te laten lijken

Afbeeldingsbron

2. Kwaliteitsleads zijn alles wat een bedrijf wil

Hier en daar bederven zonder veel terug te krijgen, is een verspilling van tijd en middelen voor elk bedrijf. Als je dag en nacht hebt gewerkt om die kwaliteitsvolle leads te krijgen, heb je het helemaal verkeerd gedaan. Hier moet u de hand van technologie vasthouden en uw bedrijf kennis laten maken met bots.

De beste uitweg is om een ​​bot te integreren met livechat, dat wil zeggen met een echte official, telkens wanneer een gebruiker een vooraf ingesteld kritisch niveau in de verkooptrechter bereikt . Kortom, een bot kan een klant verlichten en hen helpen geven wat ze willen.

Tips:

 • Laat de botcommunicatie eruitzien alsof u om uw klanten geeft
 • Ontwerpset vragen op basis van waar de klant zich in de verkooptrechter bevindt
 • Ontwerp een waarschuwingssysteem zodat een echte leidinggevende kan instappen om de deal te sluiten

3. Als u producten verkoopt, maakt u winst

Bots kunnen zo ver gaan dat uw producten zelfstandig worden verkocht. In eenvoudige woorden, u kunt gewoon achterover leunen en ontspannen terwijl uw jaarlijkse omzet stijgt. Ja, de bot is in staat om op een vruchtbare manier met de klant te communiceren. Zelfs als de gebruiker nieuw is op de website, kan een bot hen helpen hun tafel te versieren met de producten die ze gewoon leuk zouden vinden.

Geloof het niet? H&M gebruikt al een bot om items te verkopen door shoppers voor te stellen met een aantal geweldige keuzes. Het is een coole functie die helpt door de scrolltijd op de website te verkorten.

Tips:

 • Laat je bot vragen stellen zoals leeftijd, geslacht, grootte of zelfs stijlvoorkeuren
 • Bouw geen bot die lijkt alsof je de klant dwingt een actie te ondernemen
 • Je zou kunnen proberen een loyaliteitsprogramma samen te voegen met de bot om meer gebruikers aan te trekken

Afbeeldingsbron

4. Een vlekkeloze gebruikerservaring meet het succes van een bedrijf

Nieuw onderzoek toont aan dat meer dan 71 procent van de consumenten geïnteresseerd is in gepersonaliseerde advertenties . Wie houdt er immers niet van wat extra aandacht? Dit impliceert verder hoe het bieden van een op maat gemaakte ervaring de verkoop in de juiste richting kan brengen.

Als je een misvatting hebt dat het een complexe taak is om bots te accommoderen, dan zou het een genoegen zijn om je ongelijk te bewijzen. Bots kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd om gegevens van de gebruikers te verzamelen voordat ze waardevolle suggesties krijgen. Het zou je verbazen dat CNN en Facebook hun bots al gebruiken om ongekende personalisatie te bieden.

Tips:

 • Introduceer quizzen of een reeks vragen om gebruikersvoorkeuren te begrijpen
 • Vraag gebruikers bij voorkeur om hun naam voor een verbeterde geïndividualiseerde ervaring
 • Analyseer wat uw concurrentie doet, zodat u iets innovatiefs kunt proberen

5. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om in de mindset van klanten te komen

Er zijn dingen die een klant niet prettig vindt om te delen met een echte persoon. Hier komt een bot tussenbeide om de eer te behalen. Dit is de beste stap voorwaarts van een bedrijf om een ​​klant in een loyale te transformeren. Hoe gevoelig de informatie ook is; een bot kan de vertrouwenspersoon zijn waarop je kunt vertrouwen.

In de woorden van leken, een bedrijf kan niet alleen vinden wat een gebruiker wil, maar ook de reden erachter. Bovendien helpen bots ook bij het verzamelen en opslaan van gegevens voor toekomstige behoeften. Op deze manier kunnen de winkelpatronen van gebruikers worden geanalyseerd die op hun beurt kunnen leiden tot maatwerk.

Tips:

 • Laat uw bots op de bestuurdersstoel zitten, dwz laat de bots een gesprek beginnen
 • Maak de toon van gesprekken casual zodat een klant zich comfortabel en veilig kan voelen
 • Ontwerp de bots zodanig dat u de reden voor een bepaald antwoord kunt achterhalen

Afbeeldingsbron

De afhaalmaaltijden

Als iemand je vertelt dat automatisering niet veel praktische betekenis heeft, vertel ze dan om bots te proberen. Het is het heden en de toekomst van AI die elk bedrijf tot een succes kan maken.

De behoefte van het uur is om de traditionele achter zich te laten en hallo te zeggen tegen technologie in de vorm van bots. Deze geavanceerde systemen spelen een cruciale rol bij het automatiseren van het grootste deel van de marketingstrategie. Dus waar wacht je op? Verwelkom de verandering en wees getuige van inkomsten die binnenkomen voor uw bedrijf.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format