YouTube’s organische zichtbaarheid staat bovenaan Wikipedia in Google SERP’s

10 min


133

 

YouTube & # 8217; s Organisch zicht Tops Wikipedia in Google SERPs

 

Hoe u uw video’s kunt optimaliseren voor YouTube en Google

Om dit nieuws te gebruiken, moet je je video’s optimaliseren voor zowel YouTube als Google. Ik zal je vertellen hoe je dat moet doen, maar zo eenvoudig is het niet.

Eerst moet je je video’s optimaliseren voor het algoritme van YouTube.

En, zoals ik vorig jaar in mijn bericht al zei: ” Waarom je moet afleren wat je weet over het YouTube-algoritme “, is het moeilijk om dat samen te vatten wanneer het algoritme van YouTube op een manier werkt wanneer video’s gloednieuw zijn en op een andere manier wanneer ze meer zijn dan zes weken oud.

Als een korte samenvatting: het optimaliseren van uw metagegevens (de titels, tags en beschrijvingen voor uw inhoud) is minder belangrijk zodra YouTube meer gegevens heeft over de weergavetijd (de totale tijd dat uw kijkers uw video’s bekijken).

Ten tweede moet je ook je video’s optimaliseren voor het universele zoekalgoritme van Google . En, zoals SEO’s maar al te goed weten, voerde Google 3.234 “verbeteringen” uit om te zoeken in 2018 – een gemiddelde van bijna 9 per dag.

Hoewel de meeste van deze wijzigingen klein waren, rolt Google af en toe belangrijke algoritmische updates uit (zoals de drie kernupdates in 2019) die de zoekresultaten op meer significante manieren beïnvloeden.

Maar er is een aantal begeleiding op hoog niveau die ik kan delen met de SEO-gemeenschap.

1. Maak geweldige YouTube-inhoud voor zowel het YouTube- als Google-publiek

De sleutel tot succes is het maken van geweldige YouTube-inhoud voor zowel YouTube als Google-doelgroepen.

En het grootste verschil tussen hen is niet demografisch of geografisch. Het is psychografisch.

Je YouTube-publiek is twee keer zoveel kans om early adopters te zijn en is het ermee eens dat “ik een van de eerste van mijn vrienden en collega’s ben die nieuwe producten proberen”.

En je YouTube-publiek heeft 1,8x meer invloed, en is het ermee eens dat “mensen vaak naar me toe komen voor advies voordat ze een aankoop doen.”

Nu heb je over het algemeen je primaire doelgroep nodig om je video-inhoud op YouTube te ontdekken, bekijken, leuk te vinden en te delen voordat je secundaire doelgroep deze in een Google SERP zal zien.

De uitzonderingen op dit proces zijn boeiende commercials of grappige skits op tv waar mensen over horen van hun vrienden, familie of collega’s en vervolgens op zoek gaan naar zowel Google als YouTube.

Als je bijvoorbeeld de lijst van YouTube’s toptrendingvideo’s van 2019 (VS) analyseert , zul je snel zien dat alle op twee na werden geüpload door populaire YouTube-makers (aka early adopters en influencers). Maar laten we de twee uitzonderingen nader bekijken, die ook op tv verschenen.

Een daarvan is ” We Believe: The Best Men Can Be | Gillette (korte film) . ”Zoals de beschrijving van de video zegt:

“Pesten. Intimidatie. Is dit het beste wat een man kan krijgen? Alleen door onszelf uit te dagen om meer te doen, kunnen we dichter bij ons best komen. Om het juiste te zeggen, om op de juiste manier te handelen. We ondernemen actie op https://gillette.com/en-us/about/the-best-men-can-be Doe mee. “

Geupload op 13 januari 2019, de video is 1:48 lang en heeft meer dan 33 miljoen views en 807.000 ‘Likes’, waarmee het de vijfde meest geliefde video van het jaar is. En, zoals je hieronder kunt zien, staat het op nummer 1 in Google.

YouTube & # 8217; s Organisch zicht Tops Wikipedia in Google SERPs

De andere is ” R. Kelly Interview Cold Open – SNL .” Zoals de beschrijving van de video zegt:

“Gayle King (Leslie Jones) interviewt R. Kelly (Kenan Thompson) over de aantijgingen tegen hem.”

Geupload op 10 maart 2019, deze 7:36 video heeft bijna 15,9 miljoen views en 233.000 ‘Likes’, waarmee het de negende meest geliefde video van het jaar is.

En zoals je hieronder kunt zien, staat de YouTube-versie op nummer 1, de versie op NBC.com op nummer 2, de Facebook-versie op nummer 3 en de Dailymotion-versie op nummer 4 in de Google SERP.

YouTube & # 8217; s Organisch zicht Tops Wikipedia in Google SERPs

Met andere woorden, je moet geweldige YouTube-inhoud of geweldige tv-inhoud maken die ook wordt geüpload naar YouTube als je wilt dat deze wordt weergegeven in de SERP’s van Google.

En hoewel veel merken en mediabedrijven tv-inhoud maken, lijken ze bang of niet in staat om het soort geweldige inhoud te maken dat populaire YouTube-makers, Gillette en SNL in 2019 hebben gemaakt.

Er zijn nog andere stappen die u moet nemen om uw video’s voor YouTube en Google te optimaliseren.

2. Maak beschrijvende en nauwkeurige metagegevens en miniaturen

Nu hoef ik SEO’s niet te vertellen dat YouTube de op een na grootste zoekmachine ter wereld is, alleen achter Google. Maar wist je dat ze verschillende algoritmen hebben?

De doelen van het zoek- en ontdekkingsalgoritme van YouTube zijn:

“Om kijkers te helpen de video’s te vinden die ze willen bekijken en om de betrokkenheid en tevredenheid van kijkers op de lange termijn te maximaliseren.”

Dus, voor of nadat je geweldige YouTube-inhoud hebt gemaakt die de betrokkenheid en tevredenheid van kijkers maximaliseert, moet je:

Voer sleutelwoordonderzoek uit

Voer zoekwoordonderzoek uit om te vinden wat uw doelgroepen willen bekijken op YouTube of ontdekken op Google. Ik raad het gebruik van een of beide van de volgende tools aan:

Google trends

Deze tool heeft zowel Google- als YouTube-zoekgegevens die meer dan 12 jaar oud zijn.

Hiermee kunt u zien of er bestaande YouTube-zoekinteresse is en ook Google-zoekinteresse in de trefwoorden, termen en zinnen die u van plan bent te gebruiken om geoptimaliseerde titels, tags en beschrijvingen voor uw video-inhoud te schrijven.

En wees niet verbaasd om te ontdekken dat trends in zoekinteresses op YouTube anders zijn dan op Google.

Hulpprogramma voor zoekwoorden en de zuster Hulpprogramma voor zoekwoorden voor YouTube

Beide gebruiken de functies voor automatisch aanvullen op Google en YouTube om zeer relevante long-tail zoekwoorden te genereren.

Hoewel er veel andere hulpprogramma’s voor zoekwoorden zijn voor Google, wil je termen en woordgroepen identificeren die je helpen je video’s te vinden op zowel YouTube als Google. Dus dat beperkt uw lijst met toolopties behoorlijk dramatisch.

Gebruik dwingende titels voor je video’s die de inhoud nauwkeurig weergeven

Hoe maak je de titel van een video aantrekkelijk?

Stel jezelf de vraag: “Als mijn doelzoeker erop zou klikken?”

Nu raadt basaal SEO-advies voor YouTube aan dat u relevante zoekwoorden in uw titel opneemt. Uit het onderzoek van Justin Briggs dat ik vorig jaar schreef, bleek dat dit advies nog steeds geldig was. Maar een analyse van op tekst gebaseerde targeting kwam tot een genuanceerder conclusie.

De studie , waarin 3,8 miljoen datapunten werden bekeken over 100.000 video’s en 75.000 kanalen, concludeerde dat:

  • 90% van de video’s met een hoge rang had sommigen een variant van het trefwoord in de titel. Exact zoeken helpt dus, maar ze zijn niet verplicht.
  • Er is een verband tussen de lengte van de titel en de rangorde. De meeste titels op video’s die op de top 20 staan, hadden een gemiddelde van ongeveer 47-48 tekens, terwijl de YouTube-video’s met de hoogste rang 20-40 tekens lang waren.

Schrijf gedetailleerde beschrijvingen met behulp van Video SEO Best Practices

Uit hetzelfde onderzoek van Briggs bleek dat er een positief verband bestaat tussen het gebruik van brede zoekwoorden in beschrijvingen en ranglijsten.

Omdat slechts 75% van de top 20-resultaten een brede variant in hun beschrijvingstekst gebruikte, was dit echter niet zo essentieel als het opnemen van uw zoekwoord in uw titel. Maar het wordt nog steeds sterk aanbevolen.

Briggs ontdekte ook dat een lange en robuustere beschrijving voordelig was, maar slechts tot op zekere hoogte. De sweet spot leek tussen de 200 en 350 woorden te liggen.

Boven 350 woorden presteerde de gemiddelde rang gemiddeld slechter. Nu worden alleen de eerste paar zinnen van uw beschrijving weergegeven in zoekresultaten of boven de vouw op een weergavepagina – dus laat ze tellen!

Gebruik een uitgebreid aantal gerelateerde videotags

Hoewel Google de metatag voor zoekwoorden niet gebruikt in de webranglijst, gebruikt YouTube tags om kijkers te helpen de video’s te vinden die ze willen bekijken.

En het YouTube Search and Discovery-team zegt dat de invloed van tags variabel is op basis van verschillende factoren, zoals hoe nauw de tags op een onderwerp aan elkaar gerelateerd zijn.

In het verleden heeft YouTube aanbevolen om de limiet van 270 tekens te gebruiken. En Briggs vond de sweet spot ongeveer 200 tot 300 karakters.

Last van minder conversies voor dezelfde advertentie-uitgaven voor uw Google-advertenties?
Uw advertenties ontvangen mogelijk klikfraude. Controleer of u uw advertenties moet beschermen tegen concurrenten en bots. Eenvoudige installatie. Begin vandaag nog met uw gratis controle.

 

Het lijkt er dus op dat hoe meer gegevens je YouTube geeft in het trefwoordtagveld, hoe beter een video presteert in YouTube-zoekopdrachten en voorgestelde video’s.

YouTube leek ook de voorkeur te geven aan woordgroepen van 2-4 woorden boven veel woordgroepen van één woord toen Briggs dit vergeleek met het optimale aantal unieke tags dat werd gebruikt om het aantal tekens te bereiken.

De tagprestaties waren het hoogst tussen 31 en 40 verschillende tags, wat erop kan duiden dat het beter is om meerdere middellange-lengtezoekwoorden te targeten dan zeer korte of zeer lange trefwoordzinnen te gebruiken.

Maak miniaturen die uw inhoud nauwkeurig weergeven

Hoewel dit geen invloed heeft op de rangorde, moet u ook miniaturen maken die uw inhoud nauwkeurig weergeven.

Miniaturen verschijnen in verschillende formaten en formaten overal op YouTube en daarbuiten op Google.

Je moet ervoor zorgen dat je een sterk, levendig beeld hebt dat eruit springt, ongeacht de grootte. Dit kan een kijker aanmoedigen om op je video te klikken, zelfs als deze onder een andere staat.

3. Houd kijkers in de gaten met best practices voor video

Als kijkers je video eenmaal hebben ontdekt, moet je ze blijven kijken – als je genoeg weergavetijd gaat halen om goed te scoren op YouTube en te verschijnen in Google.

Dit betekent dat u een effectieve editor moet zijn .

Creëer een aantrekkelijke opening voor je video’s om kijkers vanaf het begin te boeien, en behoud en bouw interesse in de video.

Hoe lang moet je een verhaal vertellen?

Vóór oktober 2012 zou ik ongeveer 2 tot 3 minuten hebben gezegd.

Maar op basis van het belang van de weergavetijd in het rangschikkingsalgoritme van YouTube, raad ik je nu aan geweldige inhoud te maken die langer is dan 4:30, maar korter dan 16:00 .

Uit het onderzoek van Briggs bleek zelfs dat ‘duur’, of hoe lang een YouTube-video is, een aantal verrassende gevolgen had voor de rangorde en het kijkgedrag van kijkers. Hij zei:

“Veel makers hebben moeite met hoe lang ze een video moeten maken, en deze gegevens helpen dat te beantwoorden.”

Briggs vond dat kijkers de neiging hadden om langere, maar niet te lange video’s leuk te vinden.

De video’s die het meest effectief waren bij het omzetten van weergaven in likes waren die tussen de 10 en 16 minuten lang.

Video’s van minder dan 5 minuten hadden de neiging om een ​​lager percentage positieve beoordelingen te krijgen en video’s van meer dan 16 minuten begonnen een daling van de betrokkenheid te zien.

Uit zijn onderzoek bleek ook dat korte video’s doorgaans zeer slecht werden beoordeeld.

Over het algemeen deden video’s van minder dan een minuut heel, heel slecht over positieve beoordelingen. Het positieve sentiment verbeterde met elke minuut tot ongeveer 4 minuten, waar het afvlakte.

Maar hoe beïnvloedt de duur de ranglijst?

Briggs ontdekte dat het algoritme van YouTube het publiek leek te volgen. Het algoritme leek video’s minder dan 2 minuten opmerkelijk slechter te rangschikken, maar dit werd na ongeveer 4 minuten gelijk.

Hij ontdekte ook dat de duur van een video veel bijdraagt ​​aan het verhogen van de kijktijd tot ongeveer 4,5 minuten, maar het helpt maar een beetje na 4,5 minuten.

Het is echter niet afgenomen. Het blijft stijgen, dus als je de weergavetijd wilt maximaliseren, schuw dan geen video’s van meer dan 10 minuten. Er is ook geen afname van sentiment, rang of weergaven voor video’s langer dan 10 minuten.

Dit punt is van vitaal belang, omdat de weergavetijd een belangrijke rangschikkingsfactor is.

Hoewel er een bewaarcurve is gekoppeld aan de duur van de video, die beschrijft hoe gebruikers meestal “vallen” in een video, kunnen langere video’s de kijktijd verhogen, zelfs als ze minder efficiënt worden om dit met elke extra minuut te doen.

In eenvoudige bewoordingen kan een video van 5 minuten meer weergaven krijgen dan een video van 10 minuten, maar de video van 10 minuten zal eerder een aanzienlijke hoeveelheid kijktijd vergaren om dat goed te maken.

In het onderzoek van Briggs hadden video’s van 10 minuten ongeveer 15% meer kijktijd dan video’s van 5 minuten. En Briggs zag video’s van meer dan 10 minuten goed scoren in YouTube-zoekopdrachten.

De gemiddelde duur van video’s die in de top 5 stonden, was in feite 11 minuten en 44 seconden, en er leek een positief verband te bestaan ​​tussen de lengte van de video en de rangorde.

YouTube & # 8217; s Organisch zicht Tops Wikipedia in Google SERPs

Je kunt nu niet met terugwerkende kracht de duur van je bestaande video’s bepalen. Je moet dus vanaf nu een hoger percentage langere video’s maken.

Je moet ook je abonneebestand opbouwen . Abonnees zijn je meest loyale fans en krijgen een melding over nieuwe video’s en afspeellijsten om te bekijken.

Bovendien bleek uit het onderzoek van Briggs dat grotere kanalen met een hoger aantal abonnees ook een hogere rangorde hadden dan die met minder abonnees in hun niche.

Hij zei:

“Er is een positief verband tussen het aantal abonnees en ranglijsten. Hoewel dit een signaal van het type ‘channel Authority’ kan zijn, is het belangrijk om abonnementen te beschouwen als een CRM / distributielijst. Kanalen met een groter aantal abonnees hebben een handige tool die weergaven stimuleert via bladerfuncties, gepersonaliseerde aanbevelingen en meldingen. “

Briggs heeft toegevoegd:

“Het suggereert ook een inherent, betrokken publiek dat video’s met een basisniveau van weergaven van kijkers die vatbaar zijn voor een betere retentie en langere sessieduur kunnen zaaien, waardoor de weergavetijd wordt verhoogd ten opzichte van kanalen met minder merkaffiniteit. Het kan ook duiden op een grotere kans op binge-watching en gebruik van afspeellijsten, wat kan helpen bij het opzetten van video’s met betere co-watch data om video-aanbevelingen aan te sturen. “

Je moet ook je publiek betrekken . Online video is een inherent sociaal medium.

Betrek uw publiek bij uw video’s, moedig opmerkingen aan en communiceer met uw kijkers als onderdeel van de inhoud. Maak daarnaast gebruik van andere sociale media, met name Facebook, Twitter en LinkedIn.

4. Organiseer en programmeer uw inhoud

Bouw lange wachttijdsessies door thema-inhoud te organiseren met behulp van afspeellijsten

Je kunt je eigen video’s, andere video’s of een combinatie van beide gebruiken. Dit creëert niet alleen een ander item dat kan worden weergegeven in YouTube-zoekresultaten en in voorgestelde video’s, het verhoogt ook de weergavetijd van video’s op je kanaal en op YouTube.

Maak een regelmatig releaseschema en publiceer vaker video’s

Regelmatig inhoud vrijgeven volgens een terugkerend schema houdt de interesse van je publiek vast en heeft invloed op het algoritme van YouTube. Dit betekent dat u een programmeerstrategie moet ontwikkelen.

Als je ze niet kunt verslaan, doe dan mee

Hoewel het relatief nieuw ‘nieuws’ is dat YouTube.com de afgelopen twee jaar gestaag (en heimelijk) zijn organische zichtbaarheid in de SERP’s van Google heeft verbeterd en onlangs Wikipedia.org voor de # 1 plek heeft overtroffen, waren de meeste best practices voor video-SEO bijna een jaar geleden gepubliceerd.

Dus, waarom hebben niet meer SEO’s geprofiteerd van deze belangrijke trend?

Welnu, ik vermoed dat er verschillende mogelijke verklaringen zijn.

Om te beginnen verschenen YouTube-video’s al in mei 2007 in universele zoekresultaten van Google, maar slechts 500.000 van de 3 miljoen SEO’s ter wereld vermelden vandaag ‘video-SEO’ in hun LinkedIn-profiel. Dus vijf van de zes SEO’s over de hele wereld denken nog steeds niet dat video-SEO deel uitmaakt van hun werk.

Bovendien plaatsen veel organisaties SEO- en YouTube-marketing in verschillende silo’s in de organigram en zelfs op verschillende locaties in het land. Er is dus weinig informele samenwerking tussen de twee.

Tot slot, zoals ik hierboven vermeld, lijken veel merken en mediabedrijven bang of niet in staat om het soort geweldige inhoud te maken dat populaire YouTube Creators, Gillette en SNL in 2019 hebben gemaakt.

Dus, laat me afsluiten met een andere optie: gesponsorde video’s.

Volgens de gegevens van Tubular Labs hebben 180.000 merken 1,3 miljoen video’s gesponsord in 400.000 campagnes die zijn gemaakt door 115.000 contentpartners.

Met andere woorden, als uw organisatie of klant niet het soort geweldige inhoud kan creëren dat populaire YouTube-makers doen, sponsort dan hun volgende video.

Sam’s Club heeft bijvoorbeeld een video gesponsord met de titel ‘ Real Life Trick Shots 3 | Dude Perfect . “Geupload 25 februari 2019, deze video is 3:42 lang en heeft 69,5 miljoen views en 1,5 miljoen” Likes “.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format