Dagelijkse website-optimalisatie: 6 taken voor uw dagelijkse SEO-routine - DeLaatbusiness

Dagelijkse website-optimalisatie: 6 taken voor uw dagelijkse SEO-routine

5 min


129
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Velen van u loggen elke dag in, of op zijn minst een keer per week. Maar als u een klein bedrijf of een eenmansblog beheert, kunt u niet (altijd) veel tijd besteden aan uw SEO, u hebt andere dingen te doen! 

Hier bespreken we verschillende kleine maar impactvolle dingen waaraan u dagelijks of wekelijks moet werken om uw SEO op koers te houden.

SEO-strategie voor de lange termijn

Voordat we in dagelijkse en wekelijkse SEO-taken duiken om aan te werken, moeten we het belang benadrukken van een SEO-strategie voor de lange termijn. Hoewel het goed is om een ​​lijst met snelle SEO-taken te hebben, moet je het grotere geheel in de gaten houden. 

U moet uw strategie baseren op uitgebreid zoekwoordonderzoek , kijk naar zoekintentie , doelen stellen en analyseren hoe uw site het doet. Holistische SEO is veel werk, maar het loont uiteindelijk!

Op dagen die u slechts ongeveer een uur te besteden heeft op uw site, kunt u overwegen een van de volgende taken uit te voeren.

  • 1. Zorg ervoor dat uw inhoud fris blijft
  • 2. Werk aan uw interne koppelingsstructuur
  • 3. Houd het onderhoud van uw site op koers
  • 4. Werk aan uw technische SEO
  • 5. Blijf op de hoogte van uw analyses
  • 6. Behoud uw aanwezigheid op sociale media

1. Zorg ervoor dat uw inhoud fris blijft

Inhoud is belangrijk om te rangschikken, daarom moet u ernaar streven regelmatig nieuwe inhoud toe te voegen en bestaande inhoud actueel te houden . Het schrijven en publiceren van nieuwe inhoud of het bijwerken van bestaande inhoud is iets dat deel moet uitmaken van de dagelijkse website-optimalisatie.

 Je hoeft niet elke dag een nieuw bericht te publiceren, probeer je gewoon aan een schema te houden dat voor jou realistisch is. Als je bijvoorbeeld elke woensdag een (nieuw) bericht publiceert, zal je publiek op tijd weten daar naar uit te kijken! 

De kans is groot dat je ook veel waardevolle artikelen hebt liggen die maar een kleine update nodig hebben voordat ze opnieuw kunnen worden gepubliceerd. Als je geen tijd hebt om een ​​nieuw artikel te schrijven, is het handig om een ​​lijst met dergelijke berichten te hebben en aan een van deze te werken als je dagelijkse SEO-taak.

Een taak die ook te maken heeft met het fris en levend houden van je inhoud: als je veel reacties op je blogberichten krijgt, probeer dan regelmatig contact te houden met commentatoren . Als u niet op hun reacties reageert, kunnen mensen zich genegeerd voelen en het ziet er ook niet goed uit om een ​​hoop onbeantwoorde reacties op uw inhoudspagina’s te hebben. 

2. Werk aan uw interne koppelingsstructuur

Werken aan een goede interne koppelingsstructuur is als het uitrollen van de rode loper voor Google. Maar naarmate uw site groeit, moet u ook die interne koppelingsstructuur blijven verbeteren.  

Een van de dingen om in de gaten te houden elke keer dat je naar je berichtenoverzicht kijkt, is verweesde inhoud . Het is zonde om inhoud te hebben die geen tekstlinks van je andere berichten of pagina’s krijgt, omdat die contextuele links veel waarde toevoegen. 

Heb je moeite om verweesde inhoud te vinden? De Yoast-plug-in is er om te helpen! Na de installatie is het niet nodig om elk bericht te openen om te zien welke interne links je al hebt toegevoegd: gebruik gewoon het filter in het berichtenoverzicht om verweesde inhoud te vinden en relevante links toe te voegen!

Een ander ding om op te nemen in uw dagelijkse SEO-inspanningen: linken naar uw hoeksteeninhoud. Idealiter zou u links naar relevante hoeksteeninhoud moeten toevoegen wanneer u artikelen bijwerkt of publiceert. Maar om er zeker van te zijn dat u geen hoekstenen bent vergeten, controleert u uw meest recente berichten en zorgt u ervoor dat deze links naar relevante hoekstenen bevatten. 

3. Houd het onderhoud van uw site op koers

De meesten van jullie zullen het erover eens zijn dat het beter is om elke dag een beetje schoon te maken, in plaats van te wachten tot het huis een enorme, vuile puinhoop wordt. Het is hetzelfde voor uw website: wacht niet tot het aantal pagina’s onhandelbaar is geworden, blijf op de hoogte!

Een manier om dat als onderdeel van uw dagelijkse SEO te doen, is door te zoeken naar kannibaliseerde inhoud . Omdat u er al voor zorgt dat u regelmatig inhoud publiceert of opnieuw publiceert, is het slechts een klein beetje extra moeite om ervoor te zorgen dat u niet concurreert met (andere) bestaande inhoud op uw site.

 Als u twee artikelen tegenkomt die over een soortgelijk onderwerp gaan, vanuit een vergelijkbaar oogpunt, overweeg dan om ze te combineren in één nieuw artikel. Helaas kan teveel van het goede, zoals inhoud van hoge kwaliteit , nog steeds problemen veroorzaken. Dus neem de tijd om ervoor te zorgen dat uw inhoud zichzelf niet herhaalt!

Bewaar ook geen onnodige pagina’s. Regelmatig factor in tijd om te controleren op pagina’s die hun relevantie hebben verloren en niet kunnen worden bijgewerkt. Verwijder deze pagina’s (correct) van uw site en u zult uzelf later bedanken! 

Yoast SEO Premium maakt het verwijderen en omleiden van pagina’s super eenvoudig , dus bekijk het als je nog meer tijd wilt besparen!

4. Werk aan uw technische SEO

Veel technische SEO-taken vereisen tijd en expertise, of hoeven geen deel uit te maken van uw dagelijkse routine. Toch zijn er dingen waar u regelmatig op moet letten.

Een ervan is de grootte van uw afbeeldingen zo klein mogelijk te houden. Afbeeldingen van hoge kwaliteit op uw site hebben is een must, maar u wilt niet dat uw uitgekozen foto uw site vertraagt!

 Een snelle taak om toe te voegen aan uw SEO-routine: gebruik tools zoals ImageOptim of websites zoals JPEGmini , jpeg.io of Kraken.io om de grootte van uw afbeeldingen te optimaliseren.

Nog iets om op te letten: dubbele inhoud. Je bent al op de goede weg als je regelmatig naar kannibaliseerde inhoud zoekt, maar dubbele inhoud kan ook per ongeluk worden gemaakt.

 Nu hoeft u niet elke dag een dubbele inhoudscontrole uit te voeren . Maar je moet rekening houden met de mogelijkheid, bijvoorbeeld wanneer je een tag maakt die van toepassing is op exact dezelfde groep berichten als een andere tag, of wanneer je een printervriendelijke versie van je DIY-bericht toevoegt.

Een laatste ding dat gemakkelijk kan worden geïmplementeerd in uw routine voor het publiceren van inhoud: het toevoegen van gestructureerde gegevens .

 Niet elk type bericht is geschikt voor rijke resultaten, maar voor veel soorten inhoud kan het een verschil maken. Yoast SEO voegt niet alleen automatisch de belangrijkste gestructureerde gegevens toe aan (bijna) elke pagina op uw site, het maakt het ook super eenvoudig om gestructureerde gegevensblokken toe te voegen voor howtos en FAQ-pagina’s . 

Dus als u regelmatig howto’s post, gebruik dan de gestructureerde datablokken van Yoast SEO om uw kansen op een rijk resultaat te vergroten. 

Als uw site zich richt op recepten, producten, beoordelingen of evenementen, wilt u misschien leren hoe u gestructureerde gegevens kunt toevoegen. Gelukkig biedt Yoast Academy een gestructureerde gegevenstraining !

5. Blijf op de hoogte van uw analyses

Google Analytics heeft heel veel interessante gegevens die u kunt gebruiken om uw website te optimaliseren. Maar het beheersen van elk aspect van Google Analytics kost veel tijd. 

Als je niet genoeg tijd hebt om in te duiken en slechts een beetje begrip hebt van de analysetool, kun je een keer per week wat tijd besteden aan het bekijken van twee rapporten. 

De eerste is het bron- / mediumrapport, dat u kunt vinden in het gedeelte ‘Acquisitie’ onder item ‘alle verkeer’. Hier ziet u waar de bezoekers van uw site vandaan komen. Controleer of u organisch verkeer ontvangt van zoekmachines, zoals Google. 

En probeer de gegevens die u ziet te begrijpen. Welke bronnen hebben een hoog bouncepercentage , welke bronnen genereren het meeste verkeer naar uw site? Als u deze gegevens elke week bekijkt, weet u of uw site het beter doet dan de week ervoor.

Het tweede rapport dat interessant is, is het rapport Landingspagina’s dat u kunt vinden in de sectie ‘Gedrag’ onder ‘Alle pagina’s’. Deze pagina’s zijn de allereerste pagina’s die mensen op uw site bezoeken, waardoor u inzicht krijgt in de dingen waarin uw bezoekers geïnteresseerd zijn.

Het zal u (in principe) vertellen of de beschrijving van een pagina op Facebook of in een zoekresultaat interessant genoeg was om mensen te laten klikken. Probeer opnieuw de gegevens te begrijpen. 

Hoe is het bouncepercentage van bestemmingspagina’s die geen hoog bouncepercentage mogen hebben, zoals bijvoorbeeld uw startpagina? En als u durft, voegt u een secundaire dimensie zoals ‘bron’ toe aan dit rapport, zodat u meteen kunt zien welke pagina’s worden bezocht door Google.

6. Behoud uw aanwezigheid op sociale media

Je bent waarschijnlijk actief op een of meer sociale media-platforms. Het is een goed idee om regelmatig updates voor je volgers te plaatsen, om duidelijk te maken dat je account springlevend is. Je kunt je blogberichten delen, maar ook foto’s die je maakt, evenementen uit je dagelijkse leven, andere artikelen die je interessant vindt, enzovoort …

Je kent je publiek het beste, je weet wat ze leuk vinden. En terwijl u toch bezig bent, probeer ook regelmatig te communiceren met mensen die reacties achterlaten op uw sociale mediapagina’s, zodat u betrokken blijft.

Conclusie over dagelijkse SEO

Dat is het! Werk eenmaal per dag aan een (of meer) van deze zes dingen en u bent goed op weg om de SEO van uw site in goede vorm te houden. En vergeet niet om wat meer tijd te investeren in uw lange termijn SEO-strategie wanneer u maar kunt, voor een echt duurzame benadering van SEO!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format