Dubbele inhouds (duplicate content) controle

4 min


101

Dubbele inhoud is erg gevreesd in de wereld van SEO. Als uw inhoud op meerdere pagina’s op uw site of op andere websites staat, kan Google in de war raken en weet hij niet wat hij als eerste moet rangschikken. U wilt dubbele inhoud zoveel mogelijk voorkomen. 

Wat kunt u zelf doen? Hier zal ik uitleggen hoe u een dubbele inhoudscontrole kunt uitvoeren, wat u van tijd tot tijd moet doen om gekopieerde inhoud te vinden . Plus enkele tips om in de eerste plaats dubbele inhoud te voorkomen. Laten we beginnen!

Een preventief fragment toevoegen

In het gedeelte ‘Zoeken naar uiterlijk’> ‘RSS’ van de Yoast SEO-plug-in hebben we een fragment vooraf gedefinieerd om toe te voegen aan uw feeditem met de tekst ‘Dit artikel is voor het eerst verschenen op yourwebsite.com’. De link in dit fragment zorgt ervoor dat elke krabber de link naar het originele artikel bevat. Dit helpt natuurlijk al om dubbele inhoud te voorkomen, omdat Google die backlink naar uw website zal vinden.

Als u echter geweldige inhoud schrijft, wordt uw inhoud gedupliceerd. En die kopie bevat niet altijd een link naar uw website. Reden te meer om regelmatig een dubbele inhoudscontrole uit te voeren.

CopyScape dubbele inhoud checker

Er zijn veel tools om dubbele inhoud te vinden. Een van de bekendste dubbele inhoudcontroleurs is waarschijnlijk CopyScape.com . Deze tool werkt vrij eenvoudig: voeg een link in het vak op de startpagina in en CopyScape retourneert een aantal resultaten, een beetje zoals Google’s pagina’s met zoekresultaten.

copyscape dubbele inhoud checker resultaten
De resultatenpagina van een CopyScape-scan

U kunt op de resultaten klikken voor meer informatie en om te zien welke delen van uw tekst dubbel zijn. Laten we eens kijken naar een voorbeeld uit onze populaire post over 6 veel voorkomende SEO-fouten , die voor het eerst werd gepubliceerd op 3 oktober 2017. Copyscape ontdekte dat 170 woorden, of 9% van deze post, werden gekopieerd:

CopyScape markeert passages die dubbel zijn

In dit geval werd de eerste paragraaf van ons artikel, waarin lage sitesnelheid als een veel voorkomende SEO-fout werd besproken, gekopieerd en omgezet in een korte blogpost. CopyScape markeert duidelijk de tekst die ze duplicaat vonden, wat een idee geeft van hoe ernstig het kopiëren is. Als het maar een klein percentage van de pagina is, zou ik me geen zorgen maken. Als het meer dan 40% is en een vrij groot deel van de andere pagina uitmaakt, zou ik ze gewoon e-mailen om de gekopieerde tekst te wijzigen.

Gebruik de CopyScape-checker voor dubbele inhoud om gekopieerde inhoud van uw website op andere websites te vinden. Nogmaals, het is een van de vele tools, maar deze is gratis en gemakkelijk te gebruiken. Houd er echter rekening mee dat u geen onbeperkte scans krijgt voor één website. Als je wat dieper in je dubbele inhoud wilt duiken, biedt CopyScape ook een premium-versie voor meer inzichten.

Tip: dubbele inhoud op productpagina’s

Met CopyScape vinden we vaak dat fabrikantenbeschrijvingen die in online shops worden gebruikt, dubbel zijn. Meestal worden deze automatisch geïmporteerd in het content management systeem van de winkel. Meestal niet alleen voor uw website. Houd hier rekening mee. Ik begrijp dat het best lastig is om voor elk product unieke productbeschrijvingen te schrijven. Maar verdienen uw bestverkopende producten tenminste niet zoveel? Dus begin nu en neem het vanaf daar!

Controle interne dubbele inhoud siteliner

Siteliner is de broer van CopyScape die naar interne dubbele inhoud zoekt . Dus, deze dubbele inhoud checker vindt dubbele inhoud op uw eigen site .

Interne dubbele inhoud

Interne dubbele inhoud, hoe gaat dat, vraagt ​​u? Nou, een veel voorkomend voorbeeld hiervan is wanneer een WordPress-blog geen fragmenten gebruikt, maar de hele blogpost op de startpagina van de blog toont. 

Dat betekent dat het blogbericht op minstens twee pagina’s beschikbaar is: de startpagina en het bericht zelf. En het is waarschijnlijk ook op de categorie- en tagoverzichtpagina’s. Dat zijn al vier versies van hetzelfde artikel op uw eigen website.

Het gebruik van fragmenten (in plaats van het hele bericht te tonen) heeft het voordeel dat het fragment altijd een goede link naar het bericht heeft. Deze link vertelt Google dat de originele inhoud niet op die blog / categorie / tag-pagina staat, maar in de post zelf. We raden vaak het gebruik van fragmenten aan.

Siteliner gebruiken

De dubbele inhoudscontrole van Siteliner toont u veel dingen, maar beperkt tot 250 pagina’s en eenmaal per 30 dagen. Nogmaals, er is een premium-versie, maar de gratis geeft je al een goede indruk. Zoek gewoon en je komt op de overzichtspagina.

 U ziet het percentage interne dubbele inhoud linksboven. Raak niet in paniek wanneer u hoge cijfers ziet, omdat deze dubbele inhoudscontrole ook fragmenten van dubbele inhoud beschouwt:

Overzicht van sitelinerresultaten
De siteliner-overzichtspagina

Klik eenvoudig op een van de links en controleer of dit inderdaad het fragment is. Het fragment bevat uiteraard een link naar het bericht, dus als dat het geval is, ben je verzekerd.

Siteliner markeert de inhoud die het beschouwt als interne dubbele inhoud en vertelt u waar u deze kunt vinden

Sidenote over het gebruik van dubbele inhoud checkers

Hoewel Google begrijpt wat een zijbalk is, lijken CopyScape en Siteliner alle tekst op een pagina op te nemen in hun percentageberekeningen. Dit betekent dat het werkelijke percentage van de dubbele inhoud, wanneer we alleen naar de hoofdinhoud van een pagina kijken, mogelijk hoger is. Houd hier rekening mee wanneer u een van deze dubbele inhoudcontroles gebruikt. Slechts ter herinnering!

Handmatige dubbele inhoudscontrole

CopyScape en Siteliner zijn leuke, gebruiksvriendelijke checkers voor dubbele inhoud. Als u echter wilt zien wat volgens Google duplicaat is, kunt u Google ook gewoon zelf gebruiken.

Als je een bepaalde pagina hebt die je wilt controleren, ga je gewoon naar die pagina. Kopieer een tekstfragment, bij voorkeur uit een gedeelte waarvan u denkt dat dit aantrekkelijk is voor anderen om te kopiëren.

 Laten we een passage nemen uit ons veelvoorkomende artikel over SEO-fouten: “ Als uw paginatitel te lang is (momenteel 400 tot 600 pixels), wordt deze afgebroken in Google. U wilt niet dat potentiële bezoekers de volledige titel in de SERP’s niet kunnen lezen. “(Houd er rekening mee dat Google alleen rekening houdt met de eerste 32 woorden). Plaats het exacte fragment in Google tussen dubbele aanhalingstekens als volgt:

Controle van dubbele inhoud in Google

Deze zoekopdracht levert volgens Google ‘ongeveer 208 resultaten’ op, wat ruim boven de 10 resultaten is die CopyScape heeft geretourneerd.

Controleer uw eigen dubbele inhoud

Gebruik een dubbele inhoudcontrole zoals CopyScape om te vinden wat er van uw site is gekopieerd en gebruik Google om te zien waar op internet deze inhoud anders terechtkwam. Dit zijn eenvoudige hulpmiddelen die een hoger doel dienen: dubbele inhoud voorkomen .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format