Een verhaal over Schema, gestructureerde gegevens en robots

5 min


116

Er was eens een kleine robot die naar een website kwam om te proberen erachter te komen waar het allemaal om ging. 

De robot las enkele woorden en volgde enkele links en dacht: “Wel, er zijn veel vermeldingen van dit specifieke woord, dus de pagina moet daarover gaan!”

Ze stuurde een bericht naar het moederschip om de pagina in een gigantische index, zodat de pagina kan worden opgehaald wanneer iemand dat woord moet weten. De robot heeft heel lang heel lang gewerkt om alle pagina’s in de index op te slaan die ze kon vinden.

Na een paar jaar pagina’s weg te hebben opgeslagen, werd de robot inderdaad heel slim. Haar baas op het moederschip heeft haar getraind om beter en sneller te lezen, zodat ze beter kon begrijpen waar elke pagina over ging. 

Ze kon zelfs zien wanneer het het meest logisch was om het te laten zien. Ze leerde zelfs hoe ze context kon gebruiken om een ​​stuk te beoordelen in plaats van alleen het vinden van vermeldingen van een bepaalde term.

Maar hoe slim de robot ook was geworden, haar makers hadden extra hulp nodig om haar de wereld volledig te laten begrijpen. De robot had niet de capaciteit om elk stukje kennis te begrijpen en te begrijpen hoe al deze pagina’s waren verbonden.

Gelukkig creëerden sommige slimme mensen iets ongelooflijk slims genaamd Schema, dat een beetje leek op een gigantische thesaurus voor robots, net als onze kleine held.

Daarin vond ze alles wat ze nodig had. Het vertelde haar waar ze naar kon zoeken om te bepalen waar een bepaalde pagina over ging, of het nu een product, een evenement of zelfs een persoon was. Ze leerde over verschillende films, boeken en auteurs. Over receptingrediënten en kookinstructies. 

Ze ontdekte hoe mensen zich tot elkaar verhouden, tot gebeurtenissen uit het verleden en tot abstracte concepten die altijd een mysterie voor haar waren. Alles wat ze las was haar meteen duidelijk – ze was zo ongelooflijk blij!

Websites die deze Schema-thesaurus gebruikten, hielpen haar en alle andere robots zoals zij om de wereld te begrijpen. Ze wist eindelijk alles. In ruil daarvoor beloonde ze die sites met spectaculair kleurrijke lijsten wanneer mensen ernaar zochten. 

Maar ze kon alleen die sites belonen die het goed hebben geïmplementeerd en dat werd een probleem voor andere sites die niet wisten hoe het goed te gebruiken.

Ze merkte al snel dat er veel ontbrak aan Schema. Veel sites boden slechts kleine stukjes magische schemagegevens aan en niets ervan was verbonden met de bronnen die haar konden helpen haar werk beter te doen. 

Ze probeerde om hulp te vragen – smeekte de site-eigenaren om de manier waarop ze SCHEMA gebruikten te verbeteren, maar het mocht niet baten. Tot vele jaren later een enorm populaire plug-in voor het grootste contentbeheersysteem in het zonnestelsel binnenkwam om de kleine robot te helpen.

Voorlopig keek ze naar de binnenkant van de Schema-implementatie van de plug-in, codenaam Yoast SEO 11.0. “Wauw, dit is precies wat ik nodig heb!”, Zei ze. “Ik heb nog nooit zoiets gezien! Dit is een schema dat ik kan lezen en begrijpen.

 Het is compleet, het laat me zien waar pagina’s zijn en hoe mensen en organisaties verbinding maken. Het belangrijkste is dat het onderling verbonden is! Ik hoef niet langer te raden waar alles heen gaat. Het zit allemaal in een grafiek – een netjes klein pakket – klaar om te lezen, te begrijpen en op te slaan! “

Resultaten van het gebruik van Schema-gestructureerde gegevens

Schema- gestructureerde gegevens zijn een van de moeilijkste, meest abstracte stukjes webtechnologieën om te beschrijven, maar zijn ook een van de belangrijkste. Ik hoop dat het bovenstaande verhaal het concept een stuk duidelijker voor je heeft gemaakt. Nu je een mentaal beeld hebt gevormd van waar we het hier over hebben, wil ik je laten zien waartoe het toevoegen van gestructureerde gegevens aan je site kan leiden.

Een beter begrip van uw site

We zeggen altijd dat u al het mogelijke moet doen om zowel zoekmachines als zoekers te helpen om uit te vinden waar uw site over gaat. Het gebruik van gestructureerde gegevens geeft u superkrachten in de ogen van de zoekmachine. 

Aangezien u de belangrijkste delen van uw inhoud of site-elementen labelt en deze verbindt met andere delen, zorgt u ervoor dat zoekmachines uw site echt begrijpen. Ze hoeven niet langer te raden wat alles betekent – je kunt het ze gewoon vertellen .

Dingen in de Google Knowledge-grafiek krijgen, wordt een stuk eenvoudiger als u relevante schema’s aan uw site toevoegt. Niet alleen dat, andere platforms zoals Pinterest zijn ook dol op dit soort gegevens.

Rijke resultaten

Een andere reden voor het implementeren van gestructureerde gegevens is het spectaculaire glanzende spul dat onze robotheldin beloofde: rijke resultaten . Rijke resultaten zijn verbeterde zoekresultaten en ze zijn er in vele vormen, van sterbeoordelingen tot volledig verbeterde receptfragmenten. Velen worden aangedreven door gestructureerde gegevens, maar soms krijg je ze zonder iets te doen – naast het hebben van een geweldige site, natuurlijk.

Hier is een voorbeeld van een rijk gestructureerd datagestuurd resultaat:

Een voorbeeld van een receptrijk resultaat, aangedreven door gestructureerde gegevens
Dit is een receptresultaat (wordt momenteel niet ondersteund door Yoast SEO)

Met de nieuwe gestructureerde data-implementatie in Yoast SEO 11.0 krijgt u een stevig fundament om op voort te bouwen. Hoewel je een grotere kans hebt om rijke resultaten te behalen met Yoast SEO, is er geen garantie dat je ze zult krijgen – uiteindelijk beslissen de zoekmachines wie wat krijgt.

Hier is een selectie van wat we op dit moment doen. U kunt een compleet overzicht van alle huidige rijke resultaten van Google vinden in de Zoekgalerij :

Logo en sociale profielen in de Knowledge-grafiek

Als u een organisatie hebt, kunt u het logo ervan laten verschijnen in het kennisvenster. Hetzelfde geldt voor sociale profielen. Voeg deze eenvoudig toe in de instellingen van Yoast SEO en ze zullen uiteindelijk verschijnen.

Persoonlijke grafieken

Als u een site heeft die een persoon vertegenwoordigt, kunt u de nodige sociale accounts toevoegen. Je afbeelding wordt opgehaald bij Gravatar. U kunt dit instellen in Yoast SEO. Niet iedereen krijgt een kennisgrafiekpaneel – er speelt hier meer. Google combineert deze input met andere bronnen om een ​​paneel te bouwen. Zodra u er een heeft, kunt u deze claimen en bewerkingen voorstellen.

Lidwoord

Zoekmachines doen misschien coole dingen met artikelen gemarkeerd met gestructureerde gegevens. Voor nieuwsuitgevers is dit belangrijk omdat dit ook een toppositie in de nieuwscarrousel kan betekenen. Hiervoor hebt u NewsArticleSchema in uw artikelen nodig en onze News SEO-plug-in biedt dit voor u. Yoast SEO zelf voegt automatisch Articlegestructureerde gegevens toe aan uw artikelen, inclusief informatie over de auteur en hoe de pagina is verbonden met de hoofdentiteit van de site.

Een voorbeeld van een carrouselresultaat met topverhalen
Voor sommige verkooppunten helpt het werken met gestructureerde gegevens hen om in de Top Stories-carrousel te komen

Lokaal bedrijf

Een voorbeeld van een lokaal paneel

Onze lokale SEO-plug-in zorgt voor alles wat u nodig hebt om uw lokale bedrijf correct zichtbaar te maken in de zoekmachines. U kunt openingstijden, geografische informatie, contactgegevens, bedrijfslocaties toevoegen – inclusief meerdere locaties onder één naam, enzovoort.

Paneermeel

Een broodkruimel is een navigatietool waarmee zoekers en zoekmachines kunnen achterhalen waar ze zich op uw site bevinden. Als u dit activeert in Yoast SEO, krijgt u mogelijk zoiets in de zoekresultaten:

Een voorbeeld van een paneermeel rijk resultaat
Een voorbeeld van een paneermeel rijk resultaat

producten

Onze WooCommerce-plug-in biedt een coole mogelijkheid voor het verkrijgen van rijke resultaten voor producten. Als u dit combineert met andere gestructureerde gegevens, krijgt u echt uitgebreide, rijke resultaten in zoekresultaten met beoordelingen en alles. U kunt ook worden weergegeven in afbeeldingen zoeken en verschillende productcarrousels. Bovendien haalt Pinterest het hoofdproduct gemakkelijker op je pagina.

Een voorbeeld van een rijk resultaat met beoordelingen, beoordelingen en productinformatie
Een voorbeeld van een schema met producten, beoordelingen en beoordelingen in actie

Gestructureerde gegevens zijn hot

Dit artikel, inclusief de avonturen van onze kleine robot, heeft als doel u een kleine greep te tonen van gestructureerde datagestuurde zoekresultaten. Werken met gestructureerde gegevens was altijd moeilijk, maar dat lossen we op – en u hoeft er niet veel voor te doen!

 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format