Google's Knowledge Panel: wat is het en hoe krijg je er een? - DeLaatbusiness

Google’s Knowledge Panel: wat is het en hoe krijg je er een?

3 min


117
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het kennisvenster van Google is het blok dat u aan de rechterkant van uw scherm vindt in de zoekresultaten. Tegenwoordig zie je het voor veel vragen. 

Het presenteert de resultaten van Google’s Kennisgrafiek, die kan worden gezien als een motor die allerlei gegevens verbindt die Google op internet vindt. Als u een lokaal, merk- of persoonlijk paneel heeft, kunt u mogelijk beïnvloeden wat Google in het paneel toont. Hier zullen we uitleggen hoe.

Wat is een kennispaneel?

Kennispanels zijn een soort rijke resultaten op de pagina ‘s met zoekresultaten van Google . Ze kunnen informatie weergeven over allerlei dingen: bedrijven, mensen, dieren, landen of planten, bijvoorbeeld. 

Een dergelijk paneel verschijnt aan de rechterkant van uw scherm in de zoekresultaten van het bureaublad. Het toont details over de specifieke entiteit waarnaar u zoekt. Wat u in dit paneel ziet, wordt mogelijk gemaakt door de Kennisgrafiek van Google .

voorbeeld kennis grafiek paneel
Een voorbeeld van een kennispanel

Waarom moeten we ons bekommeren om kennispanels?

Als u wilt worden gevonden voor zoektermen zoals uw naam, merk of bedrijfsnaam, is een kennisvenster erg handig! Als Google besluit u of uw bedrijf in dit paneel te laten zien, domineert u vrijwel de zoekresultaten aan de rechterkant van het scherm bij het zoeken op het bureaublad. In mobiel verschijnt het paneel tussen andere resultaten, maar is ook behoorlijk dominant.

Een kennispaneel zorgt er daarom voor dat uw bedrijf of merk opvalt in de zoekresultaten wanneer mensen er specifiek naar zoeken. Dat levert u heel veel klikken op. Dit is logisch: als mensen naar u of uw merknaam zoeken, willen ze waarschijnlijk uw website vinden. Dus Google levert hen het beste resultaat.

Hoe krijgt u een kennispaneel voor uw bedrijf?

Zoals met alle soorten zoekresultaten, zal Google beslissen of het een kennisvenster in de zoekresultaten weergeeft. Als u een lokaal bedrijf bent, kunt u sommige dingen doen om uw kansen om te rangschikken te vergroten met een kennispaneel. Voor de merk- en persoonlijke panels is het veel moeilijker om zo’n kennispanel te verkrijgen.

Lokale panelen

Als u de kans wilt dat Google een lokaal paneel voor uw bedrijf weergeeft, is de eerste stap het openen van een  Google Mijn Bedrijf-  account. U kunt vervolgens verifiëren dat u de eigenaar bent van uw bedrijf. Daarna kunt u alle relevante informatie over uw bedrijf toevoegen of bewerken, zoals adresinformatie, openingstijden en foto’s.

Wat ook helpt, is om uw site te verifiëren met Google Search Console en gestructureerde gegevensmarkeringen toe te voegen voor bedrijven, zoals onze lokale SEO-plug- in.

Uiteindelijk beslist Google of een Kennispaneel wordt weergegeven. Relevantie, afstand en de bekendheid van het bedrijf zijn allemaal belangrijke aspecten voor Google om te bepalen of deze er één zal zijn. Zorg ervoor dat uw website goed werkt en op een domein met hoge autoriteit uw kansen kan vergroten.

 

Merk / persoonlijke panelen

Het is niet mogelijk om een ​​merk- of persoonlijk paneel aan te vragen. Google beslist of u of uw merk een kennispaneel waard is. Als u of uw merk voldoende autoriteit heeft, verschijnt er een paneel. Merken en mensen die bekend zijn en bijvoorbeeld Wikipedia-pagina’s hebben, hebben vaak ook Kennispanels.

Er zijn manieren om je kansen om binnen te komen te vergroten, zoals besproken in dit webinar met oa Jason Barnard , maar het zal veel tijd en moeite kosten en succes is helaas niet gegarandeerd.

Hoe uw paneel te verifiëren?

Als u een persoonlijk kennisvenster hebt, moet u dit verifiëren . Verifiëren is niet zo moeilijk. Volg de stappen die Google in dit artikel voor u heeft uiteengezet  U moet inloggen op uw Google-account en inloggen op een van uw officiële sites of profielen om verificatie voor uw bedrijf te krijgen. Na verificatie kunt u wijzigingen in het paneel voorstellen om te beïnvloeden hoe het eruit ziet.

Conclusie op het kennispaneel van Google

Kennispanels zijn een grote troef in de zoekresultaten. Voor lokale panels moet u ervoor zorgen dat u er alles aan doet om er een te krijgen. Voor merk- of persoonlijke panelen is het veel moeilijker om uw kansen om er een te krijgen te beïnvloeden. Het hangt allemaal af van je niveau van autoriteit, en dat is iets dat waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag zal worden opgelost.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *