Hoe de juiste metabeschrijving te maken - DeLaatbusiness
customer servcice chatbots

Hoe de juiste metabeschrijving te maken

5 min


96
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De metabeschrijving is een fragment van maximaal 155 tekens (een tag in HTML) dat de inhoud van een pagina samenvat. Zoekmachines tonen de metabeschrijving meestal in zoekresultaten wanneer de gezochte zin binnen de beschrijving valt, dus het optimaliseren van de metabeschrijving is cruciaal voor on-page SEO .

 

Wat doet een metabeschrijving?

De metabeschrijving is een HTML-tag, die er zo uitziet in de HTML-code voor de pagina:

<meta name = "description" content = "De beschrijving van een pagina, 
  meestal een of twee zinnen. "/>
Een voorbeeld van een metabeschrijving van yoast.com zoals te zien in de zoekresultaten
Een voorbeeld van een metabeschrijving van yoast.com zoals te zien in de zoekresultaten

Het doel van een metabeschrijving voor uw pagina is eenvoudig:  iemand op Google laten zoeken om op uw link te klikken . Meta-woorden zijn er om doorklikken van zoekmachines te genereren.

Zoekmachines zeggen dat er geen direct voordeel is van de metabeschrijving – ze gebruiken het niet in hun ranking-algoritme. Maar er is een indirect voordeel: Google gebruikt click-through-rate (CTR) om te bepalen of u een goed resultaat heeft.

 Als meer mensen op uw resultaat klikken, beschouwt Google u als een goed resultaat en zal u – op basis van uw positie – een hogere positie bereiken. Daarom is het optimaliseren van de metabeschrijving zo belangrijk, evenals het optimaliseren van uw titels .

De datum toevoegen aan het fragmentvoorbeeld

Mensen stellen vaak vragen over de optie ‘Datum in fragmentvoorvertoning’ die u kunt vinden in het gedeelte Zoeken van onze  Yoast SEO-plug-in . Als u ‘weergeven’ kiest, voegt u de datum in het fragmentvoorbeeld in onze plug-in toe, niet aan Google!

Maar het helpt u bij het bepalen van de juiste lengte van uw metabeschrijving, omdat uw beschrijving mogelijk wordt ingekort als Google publicatiedata aan uw artikelen toevoegt. Dus controleer of Google dat eerst doet! Als dit het geval is, selecteert u ‘weergeven’.

Kenmerken van een goede metabeschrijving

Zowat elk artikel over metabeschrijvingen zal enkele hiervan bevatten, maar ik heb hier alle kenmerken gecombineerd die voor mij logisch zijn:

1. Tot 155 tekens – en soms meer

De juiste lengte bestaat niet echt; het hangt af van de boodschap die u wilt overbrengen. Je moet voldoende ruimte nemen om het bericht over te brengen, maar houd het tegelijkertijd kort en krachtig.

Google verandert zo nu en dan de lengte . Tegenwoordig zie je vooral metabeschrijvingen van maximaal 155 tekens, met enkele uitbijters van 300 tekens. Probeer in ieder geval cruciale informatie te krijgen in de eerste 155 tekens van uw metabeschrijving.

2. Bruikbaar en geschreven in een actieve stem

Natuurlijk zou het moeten. Als je de metabeschrijving beschouwt als de uitnodiging voor de pagina, kun je er niet zomaar een “ gemengde metafoor van maken die een niet-bestaand, maar impliciet hoog kwalificatieniveau beschrijft. “Dat is een saaie beschrijving en mensen zullen niet weten wat ze zullen krijgen.” Ik zal dit later met enkele voorbeelden nader toelichten.

3. Inclusief een call-to-action

“Hallo, we hebben zo en zo nieuw product, en jij wilt het. Meer te weten komen! Dit overlapt wat ik zei over de actieve stem, maar ik wilde het benadrukken. Het is uw verkooptekst, waarbij uw product de pagina is die is gekoppeld, niet het product op die pagina. Uitnodigingen zoals  Meer informatie ,  Nu  downloaden ,  Probeer het gratis hier van pas.

4. Bevat het focuszoekwoord

Als het zoekwoord overeenkomt met een deel van de tekst in de metabeschrijving, is Google eerder geneigd die metabeschrijving te gebruiken en te markeren in de zoekresultaten. Dit maakt de link naar uw site nog aantrekkelijker.

5. Mogelijk met specificaties

Als u bijvoorbeeld een product hebt voor de technisch onderlegde persoon, kan het een goed idee zijn om u te concentreren op de technische specificaties van het product – fabrikant, SKU, prijs, dat soort dingen. Als de bezoeker specifiek op zoek is naar dat product, is de kans groot dat u ze niet hoeft te overtuigen, en de aanwezigheid van informatie zoals de prijs zal de klik activeren. Merk op dat je natuurlijk ook hiervoor rijke fragmenten zou kunnen proberen te krijgen   .

6. Overeenkomen met de inhoud

Dit is belangrijk. Google komt erachter wanneer metabeschrijvingen bezoekers ertoe verleiden te klikken en kan zelfs de sites die dit doen, benadelen. Maar afgezien daarvan zullen misleidende beschrijvingen waarschijnlijk het bouncepercentage verhogen. Alleen al om die reden is het een slecht idee. U wilt dat de metabeschrijving overeenkomt met de inhoud op de pagina.

7. Uniek

Als uw metabeschrijving dezelfde is als die voor andere pagina’s, wordt de gebruikerservaring in Google belemmerd. Hoewel paginatitels kunnen variëren, lijken alle pagina’s hetzelfde omdat alle beschrijvingen hetzelfde zijn. Als je opzettelijk wilt / nodig hebt / in de verleiding komt om een ​​dubbele metabeschrijving te maken, kun je de beschrijving beter leeg laten. Google kiest een fragment uit de pagina met het trefwoord dat in de zoekopdracht is gebruikt.

Ga naar  Google Webmaster Tools  > HTML-verbeteringen of gebruik  Screaming Frog SEO Spider  om te controleren op dubbele metabeschrijvingen.

Voorbeelden van een goede metabeschrijving

Toen ik dit bericht onderzocht, las ik veel artikelen over metabeschrijvingen, en hoewel ik veel wijsheid vond, waren er bijna geen voorbeelden. Maar er gaat niets boven echte voorbeelden om het u gemakkelijker te maken een juiste metabeschrijving te construeren. Laten we er een paar bekijken, rekening houdend met de zeven genummerde punten hierboven:

De juiste lengte

puppy training voorbeeld meta description juiste lengte

Deze metabeschrijving beschrijft wat u op de pagina vindt en blijft binnen 155 tekens.

Met een actieve stem

Actief, motiverend en direct aan u gericht. En je weet wat je krijgt!

Inclusief een call-to-action

voorbeeld meta description call to action

‘Leer hoe u het in uw voordeel kunt gebruiken’; dat is de oproep tot actie!

Inclusief specificaties

meta description specificaties

De elektrische hartsensor, dat wilde ik weten. Ik heb dat verkoopmateriaal hier niet nodig; Ik wil alleen dat horloge.

Bevat het focuszoekwoord

voorbeeld metabeschrijvingen richten trefwoord en synoniem

Het focuszoekwoord en variaties: merk op dat Google soms synoniemen benadrukt, zoals [Academy Awards], ook bij het zoeken naar [Oscars]. Hierdoor valt uw zoekresultaat nog meer op.

Wilt u dit ook in uw eigen fragmentvoorbeeld bekijken? In Yoast SEO Premium  kunt u synoniemen van uw focuszoekwoord toevoegen.

Een metabeschrijving toevoegen met Yoast SEO

de metabeschrijving bewerken in het Yoast SEO-fragmentvoorbeeld

Als je WordPress gebruikt en Yoast SEO gebruikt, is het toevoegen van een metabeschrijving eenvoudig. Je kunt het maken in de Yoast SEO-fragmenteditor, net als de SEO-titel en naaktslak. Bovendien kunt u meteen controleren hoe het eruit ziet in het fragmentvoorbeeld:

 

Ik heb veel pagina’s; waar te beginnen?

Heb je het gevoel dat je al je metabeschrijvingen moet wijzigen? Maar weet je niet zeker hoe je dat in je schema moet passen? Google  heeft het antwoord:

Als u geen tijd hebt om voor elke pagina een beschrijving te maken, probeer dan prioriteit te geven aan uw inhoud: maak op zijn minst een beschrijving voor de kritieke URL’s zoals uw startpagina en populaire pagina’s.

U kunt controleren welke van uw pagina’s het hoogst scoren met Google Search Console . Neem het gewoon vanaf daar. En zorg ervoor dat u vanaf nu metabeschrijvingen toevoegt aan geheel nieuwe inhoud.

Problemen met metabeschrijvingen oplossen

Ik weet zeker dat je aan anderen kunt denken, maar ik denk dat dit de twee belangrijkste kwesties zijn:

1. Mijn metabeschrijving wordt niet weergegeven

Uw metabeschrijving is een suggestie voor Google. Er is geen garantie dat het daadwerkelijk wordt getoond. Dus als u uw beschrijving niet ziet, betekent dit dat Google waarschijnlijk iets voor u heeft verzonnen. Misschien vond de meta-beschrijving die u maakte niet de inhoud van de pagina, of is het bijvoorbeeld een duplicaat. Hier vindt u alle mogelijke redenen waarom uw metabeschrijving niet wordt weergegeven .

2. Nog een beschrijving voor sociaal delen?

Heb je Yoast SEO? In dat geval: vink het sociale tabblad aan in het Yoast SEO meta-vak onder je bericht of pagina. U kunt daar een afzonderlijke beschrijving voor uw sociale mediakanalen toevoegen. In Yoast SEO Premium heb je zelfs  sociale previews ! Als u Yoast SEO niet hebt, voegt u  OpenGraph-  tags of  Twitter-kaarten toe  aan uw website en gebruikt u elke gewenste beschrijving.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *